Ugrás a tartalomhoz

Who We Are (Jessika feat. Jenifer Brening-dal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Who We Are
Jessika és Jenifer Brening Lisszabonban
Jessika és Jenifer Brening Lisszabonban
Adatok
Év2018-as Eurovíziós Dalfesztivál
Ország San Marino
Előadó(k)Jessika és Jenifer Brening
Nyelvangol
Dalszerző
Szövegíró
Eredmények
Elődöntő17. hely, 28 pont
Döntő
Kronológia
ElőzőSpirit of the Night (2017)
KövetkezőSay Na Na Na (2019) ►

A Who We Are (magyarul: Akik vagyunk) a máltai Jessika és német Jenifer Brening dala, mellyel San Marinót képviselték a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválon Lisszabonban. A dal a 2018. március 3-án Pozsonyban megrendezett San Marinó-i nemzeti döntőben, a 1in360-ben nyerte el az eurovíziós indulás jogát.[1] A dalt eredetileg a válogatóműsorok során mutatták be, és egy másik versenyző, Irol volt a rapper, a döntőbe azonban Brening váltotta őt, mivel úgy érezte, a dal nem illik az ő stílusához.[2]

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

A dalt az Eurovíziós Dalfesztiválon a május 10-i második elődöntőben adták elő,[3] fellépési sorrendben negyedikként a Szerbiát képviselő Sanja Ilić és a Balkanika Nova deca című dala után és a Dániát képviselő Rasmussen Higher Ground című dala előtt. Az elődöntőben a tizenhetedik helyen végeztek, így nem jutottak tovább a május 12-i döntőbe. Ez volt sorozatban a negyedik alkalom, hogy a San Marinót képviselő dal nem jutott tovább a dalfesztivál döntőjébe.

A következő San Marinó-i induló Serhat Say Na Na Na című dala volt a 2019-es Eurovíziós Dalfesztiválon.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Esc 2018: vince Jessika featuring Jennifer con 'Who we are' (italian nyelven). San Marino RTV (SMRTV), 2018. március 4. (Hozzáférés: 2021. március 17.)
  2. Lee, Kevin: San Marino: Basti Schmidt named backing vocalist for Jenifer and Jessika at Eurovision. Wiwibloggs, 2018. március 21. (Hozzáférés: 2021. március 16.)
  3. Jordan, Paul: All Aboard for the Semi-Final Allocation Draw. eurovision.tv, 2018. január 12. (Hozzáférés: 2018. január 12.)

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]