Ugrás a tartalomhoz

The Show

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
The Show
Adatok
Év2022-es Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Dánia
Előadó(k)REDDI
Nyelvangol
Dalszerző
  • Chief 1
  • Ihan Haydar
  • Remee Jackman
  • Siggy Savery
Szövegíró
  • Ihan Haydar
  • Julia Fabrin
  • Siggy Savery
Eredmények
Elődöntő13. hely, 55 pont
Döntő
Kronológia
ElőzőØve os på hinanden (2021)
KövetkezőBreaking My Heart (2023) ►

A The Show (magyarul: A műsor) a REDDI svéd-dán együttes dala, mellyel Dániát képviselték a 2022-es Eurovíziós Dalfesztiválon Torinóban.[1] A dal 2022. március 5-én, a dán nemzeti döntőben, a Dansk Melodi Grand Prixben megszerzett győzelemmel érdemelte ki a dalversenyen való indulás jogát.

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

2022. február 10-én vált hivatalossá, hogy az együttes alábbi dala is bekerült a dán eurovíziós nemzeti döntő mezőnyébe.[2] A dal március 5-én megnyerte a nemzeti döntőt, ahol a nézői szavazatok alakították ki a végeredményt, így az alábbi dallal képviselik Dániát a következő Eurovíziós Dalfesztiválon.[3]

A dalfesztivál előtt Londonban, Amszterdamban és Madridban, eurovíziós rendezvényeken népszerűsítették versenydalukat.

Az Eurovíziós Dalfesztiválon a dalt először a május 10-én rendezett első elődöntőben adták elő fellépési sorrend szerint tizenkettedikként a Horvátországot képviselő Mia Dimšić Guilty Pleasure című dala után és az Ausztriát képviselő LUM!X feat. Pia Maria Halo című dala előtt. Az elődöntőben a nézői szavazatok és a nemzetközi zsűrik pontjai alapján nem került be a dal a május 14-én megrendezésre került döntőbe. Összesítésben 55 ponttal a 13. helyen végeztek.

A következő dán induló Reiley Breaking My Heart című dala volt a 2023-as Eurovíziós Dalfesztiválon.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. REDDI - Denmark - Turin 2022 (brit angol nyelven). Eurovision.tv
  2. Denmark: 'Melodi Grand Prix' 2022 songs revealed 🇩🇰 (brit angol nyelven). Eurovision.tv, 2022. február 10. (Hozzáférés: 2022. május 7.)
  3. Denmark brings 'The Show' to Turin: REDDI win 'Melodi Grand Prix' 🇩🇰 (brit angol nyelven). Eurovision.tv, 2022. március 5.

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]