Should’ve Known Better

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Should’ve Known Better
Adatok
Év 2012-es Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Dánia Dánia
Előadó(k) Soluna Samay
Nyelv angol
Dalszerző Remee, Chief 1, Isam Bachiri
Szövegíró Chief 1
Dalszöveg diggiloo.net
Eredmények
Elődöntő 9. hely, 63 pont
Döntő 23. hely, 21 pont
Kronológia
Előző ◄ New Tomorrow (2011)
Következő Only Teardrops (2013) ►

A Should’ve Known Better (magyarul: Tudhattam volna jobban) egy dal, mely Dániát képviselte a 2012-es Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalt a dán Soluna Samay adta elő angolul.

A dal a 2012. január 21-én rendezett dán nemzeti döntőben nyerte el az indulás jogát. A döntőben a nézők és a zsűri szavazatai alapján három előadó jutott a szuperdöntőbe, ahol kialakult a végeredmény. A dal pedig 110 ponttal az első helyen végzett, ami a háromfős mezőnyben elegendő volt a győzelemhez.

Az Eurovíziós Dalfesztiválon a dalt először a május 22-én rendezett első elődöntőben adták elő, a fellépési sorrendben tizenharmadikként a ciprusi Ívi Adámu La La Love című dala után, és az orosz Buranovszkije babuski Party for Everybody című dala előtt. Az elődöntőben 63 ponttal a kilencedik helyen végzett, így továbbjutott a döntőbe.

A május 26-án rendezett döntőben a fellépési sorrendben tizenötödikként adták elő, a román Mandinga Zaleilah című dala után és a görög Elefthería Eleftheríu Aphrodisiac című dala előtt. A szavazás során 21 pontot kapott, mely a 23. helyet helyet jelentette a 26 fős mezőnyben.

A következő dán induló Emmelie de Forest volt Only Teardrops című dalával a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon.

Lásd még[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]