Stay (Tooji-dal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Stay
Adatok
Év 2012-es Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Norvégia Norvégia
Előadó(k) Tooji
Nyelv angol
Dalszerző Tooji, Peter Boström és Figge Boström
Szövegíró Tooji, Peter Boström and Figge Boström
Dalszöveg diggiloo.net
Eredmények
Elődöntő 10. hely, 45 pont
Döntő 26. hely, 7 pont
Kronológia
Előző ◄ Haba Haba (2011)
Következő I Feed You My Love (2013) ►

A Stay (magyarul: Maradj!) egy popdal, mely Norvégiát képviselte a 2012-es Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalt a norvégiráni származású Tooji adta elő angolul.

A dal a 2012. február 11-én rendezett norvég nemzeti döntőben nyerte el az indulás jogát. A döntőben a nézők és a zsűri szavazatai alapján derült ki a végeredmény. A dal pedig 155 480 ponttal az első helyen végzett, ami a tízfős döntőben elegendő volt a győzelemhez.

Az Eurovíziós Dalfesztiválon a dalt először a május 24-én rendezett második elődöntőben adták elő, a fellépési sorrendben tizenhatodikként, a szlovák Max Jason Mai Don’t Close Your Eyes című dala után és a bosnyák Maya Sar Korake ti znam című dala előtt. Az elődöntőben 45 pontot szerzett – éppen annyit, mint a bolgár dal. A dalfesztivál szabályai szerint azonban Norvégia végzett a 10. helyen, így továbbjutott a döntőbe.

A május 26-án rendezett döntőben a fellépési sorrendben tizenkettedikként adták elő, az észt Ott Lepland Kuula című dala után és az azeri Sabina Babayeva When the Music Dies című dala előtt. A szavazás során 7 pontot kapott, mely a 26. helyet helyet jelentette a 26 fős mezőnyben.

Slágerlistás helyezések[szerkesztés]

Slágerlisták (2012) Helyezés
Norvégia (VG-lista) 2

Lásd még[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]