Echo (You and I)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Echo (You and I)
Adatok
Év2012-es Eurovíziós Dalfesztivál
OrszágFranciaország Franciaország
Előadó(k)Anggun
Nyelvfrancia, angol
DalszerzőWilliam Rousseau, Jean-Pierre Pilot
SzövegíróAnggun
Dalszövegdiggiloo.net
Eredmények
Döntő22. hely, 21 pont
Kronológia
Előző◄ Sognu (2011)
KövetkezőL’enfer et moi (2013)►

Az Echo (You and I) (magyarul: Visszhang (Te és én)) egy popdal, mely Franciaországot képviselte a 2012-es Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalt az indonézfrancia Anggun adta elő franciaangol nyelvű kevert verzióban.

A dalt 2012. január 29-én mutatták be az Eurovíziós Dalverseny hivatalos csatornáján. Szövegét maga az előadó szerezte, míg a zenéjét William Rousseau-nak, és Jean-Pierre Pilot-nak köszönheti, akik már korábban több dalt készítettek például David Guettának.

Promóciós célokból Anggun több előadóval vette fel különféle verzióit a dalnak, így készült el a magyar Varga Viktorral a "Visszhang (You and I)" című dal is, mely felkerült a magyar rádiós lejátszási listákra.

Az Eurovíziós Dalfesztiválon a dalt a május 26-án rendezett döntőben adták elő a fellépési sorrendben kilencedikként, a ciprusi Ívi Adámu La La Love című dala után és az olasz Nina Zilli L’amore è femmina (Out of Love) című dala előtt. A szavazás során 21 pontot szerzett, mely a 22. helyet jelentette a 26 fős mezőnyben.

Források és hivatkozások[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]