Drip Drop

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Drip Drop
Adatok
Év 2010-es Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Azerbajdzsán Azerbajdzsán
Előadó(k) Safura
Nyelv angol
Dalszerző Anders Bagge, Stefan Örn
Szövegíró Sandra Bjurman
Dalszöveg diggiloo.net
Eredmények
Elődöntő 2. hely, 113 pont
Döntő 5. hely, 145 pont
Kronológia
Előző ◄ Always (2009)
Következő Running Scared (2011)►

A Drip Drop (magyarul: Csipp-csöpp) egy popdal, mely Azerbajdzsánt képviselte a 2010-es Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalt az azeri Safura adta elő angol nyelven.

Safura a Land of fire nevű nemzeti döntőt nyerte meg, majd 2010. március 18-án mutatta be az Ictimai TV a versenydalát, a Drip Dropot.

Az Eurovíziós Dalfesztiválon a dalt először a május 27-én tartandó második elődöntőben adta elő, a fellépési sorrendben hetedikként, a svéd Anna Bergendahl This Is My Life című dala után, és az ukrán Alyosha Sweet People című dala előtt. Az elődöntőben 113 ponttal a második helyen végzett, így továbbjutott a május 29-i döntőbe.

A május 29-én rendezett döntőben a fellépési sorrendben elsőként adta elő a spanyol Daniel Diges Algo pequeñito (Something tiny) című dala előtt. A szavazás során 145 pontot szerzett, négy országtól, Bulgáriától, Máltától, Törökországtól és Ukrajnától begyűjtve a maximális 12 pontot, mely az ötödik helyet jelentette a huszonöt fős mezőnyben.

A következő azeri induló Ell és Nikki Running Scared című dala volt a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiválon, amelyet megnyertek.

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Források[szerkesztés]