Ugrás a tartalomhoz

Tell Me More

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tell Me More
Adatok
Év2023-as Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Azerbajdzsán
Előadó(k)TuralTuranX
Nyelvangol
Dalszerző
Szövegíró
Eredmények
Elődöntő14. hely, 4 pont
Döntő
Kronológia
ElőzőFade to Black (2022)
KövetkezőÖzünlə apar (2024) ►

A Tell Me More (magyarul: Mesélj még) az azeri TuralTuranX dala, mellyel Azerbajdzsánt képviselték a 2023-as Eurovíziós Dalfesztiválon Liverpoolban.[1] A dal belső kiválasztás során nyerte el a dalversenyen való indulás jogát.

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

2023. március 9-én az azeri İTV bejelentette, hogy az ikerpár képviseli Azerbajdzsánt az Eurovíziós Dalfesztiválon.[2][3] A dalt a videoklippel együtt 2023. március 13-án mutatták be. 2008 után ez a második alkalom, hogy az ország teljes egészében azeriek által írt és készített dalt indít az Eurovíziós Dalfesztiválon.

A dalfesztivál előtt Tel-Avivban, Madridban, Amszterdamban és Londonban eurovíziós rendezvényeken népszerűsítették versenydalukat.

A dalt először a május 9-én megrendezett első elődöntőben fellépési sorrendben tizenkettedikként adták elő, a Svédországot képviselő Loreen Tattoo című dala után és a Csehországot képviselő Vesna My Sister’s Crown című dala előtt. Az elődöntőben a nézői szavazatok pontjai alapján nem került be a dal a május 13-án megrendezésre került döntőbe. Ez volt a második alkalom, hogy Azerbajdzsán nem jutott tovább az elődöntőből.

A következő azeri induló Fahree és Ilkin Dovlatov Özünlə apar című dala volt a 2024-es Eurovíziós Dalfesztiválon.

Kapott pontok[szerkesztés]

Első elődöntő
Szavazat Össz Szavazó országok
Norvégia Málta Szerbia Lettország Portugália Írország Horvátország Svájc Izrael Moldova Svédország Csehország Hollandia Finnország Franciaország Németország Olaszország A Világ többi része
Nézők 4 2 1 1

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. TuralTuranX - Get to know / Tell Me More [Eurovision 2023 Azerbaijan 🇦🇿] (de-DE nyelven). (Hozzáférés: 2023. március 10.)
  2. Twins TuralTuranX to represent Azerbaijan (angol nyelven). Eurovision Song Contest , 2023. március 9. (Hozzáférés: 2023. március 15.)
  3. Neil Farren: 🇦🇿 Azerbaijan: TuralTuranX to Eurovision 2023 (brit angol nyelven), 2023. március 9. (Hozzáférés: 2023. március 10.)

További információk[szerkesztés]