Ugrás a tartalomhoz

Hour of the Wolf

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Hour of the Wolf
Elnur Huseynov Bécsben
Elnur Huseynov Bécsben
Adatok
Év2015-ös Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Azerbajdzsán
Előadó(k)Elnur Huseynov
Nyelvangol
Dalszerző
  • Sandra Bjurman
  • Nicolas Rebscher
  • Nicklas Lif
  • Lina Hansson
Szövegíró
  • Nicolas Rebscher
  • Nicklas Lif
  • Lina Hansson
Eredmények
Elődöntő10. hely, 53 pont
Döntő12. hely, 49 pont
Kronológia
ElőzőStart a Fire (2014)
KövetkezőMiracle (2016) ►

Az Hour of the Wolf (magyarul: A farkas órája) az azeritürkmén Elnur Huseynov dala, mellyel Azerbajdzsánt képviselte a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon, Bécsben. A dal belső kiválasztás során nyerte el az eurovíziós indulás jogát, és 2015. március 15-én mutatták be nyilvánosan.[1]

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

A dalt az Eurovíziós Dalfesztiválon először a május 21-i második elődöntőben adta elő,[2] fellépési sorrendben tizenegyedikként az Izraelt képviselő Nadav Guedj Golden Boy című dala után, és az Izlandot képviselő Maria Olafs Unbroken című dala előtt. Az elődöntőből a tizedik helyen jutott tovább a május 23-i döntőbe, ahol fellépési sorrendben huszonnegyedikként lépett fel a Grúziát képviselő Nina Sublatti Warrior című dala után, és az Oroszországot képviselő Polina Gagarina A Million Voices című dala előtt. A pontozás során a tizenkettedik helyen végzett 49 ponttal (Csehországtól maximális pontszámot kapott).

A következő azeri induló Samra Miracle című dala volt a 2016-os Eurovíziós Dalfesztiválon.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Omelyanchuk, Olena: Elnur Huseynov is the Azerbaijani representative in Vienna. eurovision.tv . EBU, 2015. március 15. (Hozzáférés: 2015. december 27.)
  2. Escudero, Victor M.: Allocation Draw results: Who's in which Semi-Final?. eurovision.tv . EBU, 2015. január 26. (Hozzáférés: 2015. január 26.)

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]