One Thing I Should Have Done

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
One Thing I Should Have Done
John Karayiannis Bécsben
John Karayiannis Bécsben
Adatok
Év2015-ös Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Ciprus
Előadó(k)John Karayiannis
Nyelvangol
Dalszerző
Szövegíró
Eredmények
Elődöntő6. hely, 87 pont
Döntő22. hely, 11 pont
Kronológia
ElőzőAn me thimasai (2013)
KövetkezőAlter Ego (2016) ►

A One Thing I Should Have Done (magyarul: Egy dolog, amit meg kellett volna tennem) a ciprusi John Karayiannis dala, mellyel Ciprust képviselte a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon, Bécsben. A dal a Ciprusi Műsorszolgáltató Társaság által szervezett nemzeti döntőben, a Eurovision Song Projectben nyerte el az eurovíziós indulás jogát 2015. február 1-jén.[1]

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

A dalt az Eurovíziós Dalfesztiválon először a május 21-i második elődöntőben adta elő,[2] fellépési sorrendben tizenötödikként a Svájcot képviselő Mélanie René Time to Shine című dala után, és a Szlovéniát képviselő Maraaya Here for You című dala előtt. Az elődöntőből a hatodik helyen jutott tovább a május 23-i döntőbe, ahol fellépési sorrendben tizenegyedikként lépett fel a Svédországot képviselő Måns Zelmerlöw Heroes című dala után, és az Ausztráliát képviselő Guy Sebastian Tonight Again című dala előtt. A pontozás során a huszonkettedik helyen végzett 11 ponttal.

A következő ciprusi induló a Minus One Alter Ego című dala volt a 2016-os Eurovíziós Dalfesztiválon.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Xifaras, Billy: Cyprus: Giannis Karagiannis wins Eurovision Song Project with 'One Thing I Should Have Done'. Wiwibloggs, 2015. február 1. (Hozzáférés: 2021. március 18.)
  2. Escudero, Victor M.: Allocation Draw results: Who's in which Semi-Final?. eurovision.tv . EBU, 2015. január 26. (Hozzáférés: 2015. január 26.)

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]