Ugrás a tartalomhoz

A Monster Like Me

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A Monster Like Me
Mørland és Debrah Scarlett Bécsben
Mørland és Debrah Scarlett Bécsben
Adatok
Év2015-ös Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Norvégia
Előadó(k)Mørland & Debrah Scarlett
Nyelvangol
DalszerzőKjetil Mørland
SzövegíróKjetil Mørland
Eredmények
Elődöntő4. hely, 123 pont
Döntő8. hely, 102 pont
Kronológia
ElőzőSilent Storm (2014)
KövetkezőIcebreaker (2016) ►

Az A Monster Like Me (magyarul: Egy olyan szörnyeteg, mint én) egy dal, amely Norvégiát képviselte a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon, Bécsben Mørland és Debrah Scarlett előadásában. A dal a 2015. március 14-én rendezett norvég nemzeti döntőben nyerte el az indulás jogát, ahol a zsűri és a nézői szavazatok együttese alakította ki a végeredményt.[1] A dalhoz videóklip is készült, melyet 2015. február 20-án mutatták be.

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

A dalt az Eurovíziós Dalfesztiválon először a május 21-i második elődöntőben adták elő,[2] fellépési sorrendben hatodikként a Máltát képviselő Amber Warrior című dala előtt és a Portugáliát képviselő Leonor Andrade Há um mar que nos separa című dala előtt. Az elődöntőből a negyedik helyen jutottak tovább a május 23-i döntőbe, ahol fellépési sorrendben kilencedikként léptek fel a Szerbiát képviselő Bojana Stamenov Beauty Never Lies című dala után, és a Svédországot képviselő Måns Zelmerlöw Heroes című dala előtt. A pontozás során a nyolcadik helyen végeztek 102 ponttal.

A következő norvég induló a Agnete Icebreaker című dala volt a 2016-os Eurovíziós Dalfesztiválon.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Mørland & Debrah Scarlett take the Norwegian flag to Vienna! (angol nyelven). eurovision.tv, 2015. március 14. (Hozzáférés: 2015. március 14.)
  2. Escudero, Victor M.: Allocation Draw results: Who's in which Semi-Final?. eurovision.tv . EBU, 2015. január 26. (Hozzáférés: 2015. január 26.)

Kapcoslódó szócikkek[szerkesztés]