My Heart Is Yours

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
My Heart Is Yours
Didrik Solli-Tangen a norvég nemzeti döntőben.
Didrik Solli-Tangen a norvég nemzeti döntőben.
Adatok
Év2010-es Eurovíziós Dalfesztivál
OrszágNorvégia Norvégia
Előadó(k)Didrik Solli-Tangen
Nyelvangol
DalszerzőHanne Sørvaag, Fredrik Kempe, Fredriksen Sørvaag
SzövegíróHanne Sørvaag, Fredrik Kempe, Fredriksen Sørvaag
Dalszövegdiggiloo.net
Eredmények
Döntő20. hely, 35 pont
Kronológia
Előző◄ Fairytale (2009)
KövetkezőHaba haba (2011) ►

A My Heart Is Yours (magyarul: A szívem a tiéd) egy popballada, mely a házigazda Norvégiát képviselte a 2010-es Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalt a norvég Didrik Solli-Tangen adta elő angol nyelven.

A dal a 2010. február 6-án rendezett norvég nemzeti döntőn nyerte el az indulás jogát. A döntőben fölényes győzelmet aratott, majdnem kétszer annyi szavazatot gyűjtve, mint a második helyezett.[1][2] A verseny után a második helyig jutott a norvég kislemez eladási listán.[3] Érdekesség, hogy a dal, mely leszorította a csúcsról, szintén a nemzeti döntő résztvevője volt, de ott csak a negyedik helyen végzett.[4]

A dal szerzői már korábban is résztvevői voltak a dalversenynek. A norvég Hanne Sørvaag írta a 2008-as német és a 2010-es grúz dalt is, míg a svéd Fredrik Kempe korábban a 2008-as és a 2009-es svéd dal írójaként versenyzett.[5]

Az Eurovíziós Dalfesztiválon a dalt a május 29-én rendezendő döntőben adták elő először. Mivel Norvégia volt a rendező ország, nem kellett részt vennie az elődöntőkben. A döntő során a fellépési sorrendben harmadikként adták elő, a spanyol Daniel Diges Algo pequeñito (Something tiny) című dala után és a moldáv SunStroke Project & Olia Tira Run Away című dala után. A szavazás során harmincöt pontot szerzett, mely a huszadik helyet érte a huszonöt fős mezőnyben. Ez 2003 óta a legrosszabb szereplés volt a házigazda ország számára.

A következő norvég induló Stella Mwangi Haba haba című dala volt a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiválon.

Források[szerkesztés]

  1. Kirkpatrick Green, Simon: Didrik Solli-Tangen wins Norwegian final!. EBU, 2010. február 6. (Hozzáférés: 2010. február 6.)
  2. Klier, Marcus: Norway sends Didrik Solli-Tangen to Eurovision. ESCToday, 2010. február 6. [2010. február 8-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2010. február 6.)
  3. Didrik Solli-Tangen: My Heart Is Yours Archiválva 2010. január 28-i dátummal a Wayback Machine-ben, VG-lista
  4. Topp 20 Single week 6 Archiválva 2011. június 4-i dátummal a Wayback Machine-ben, VG-lista
  5. Információ a dalszerzőkről, diggiloo.net

Külső hivatkozások[szerkesztés]