Say Yay!

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Say Yay!
Adatok
Év 2016-os Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Spanyolország Spanyolország
Előadó(k) Barei
Nyelv angol
Dalszerző Bárbara Reyzábal, Rubén Villanueva, Víctor Púa Vivó
Szövegíró Bárbara Reyzábal, Rubén Villanueva, Víctor Púa Vivó
Eredmények
Döntő 22. hely, 77 pont
Kronológia
Előző ◄ Amanecer (2015)
Következő Do It for Your Lover (2017) ►

A Say Yay! (magyarul: Mondd, hogy hurrá!) egy dal, amely Spanyolországot fogja képviselni a 2016-os Eurovíziós Dalfesztiválon, Stockholmban a spanyol Barei előadásában. A dal a február 1-jén a spanyol közszolgálati televízió, a TVE által rendezett Objetivo Eurovisión elnevezésű 6 fős spanyol nemzeti döntőn nyerte el az indulás jogát.[1] Ez lesz az első olyan spanyol versenydal a dalfesztivál története során, mely nem tartalmaz spanyol nyelvű részt, ugyanis teljes egészben angol nyelven adják majd elő.

Mivel Spanyolország egyike az Eurovíziós Dalfesztivál Öt Nagy országának, így a dal automatikusan bekerült a május 14-i döntőbe és csak ott kell versenyeznie. Azonban, a 2016-os verseny újítása szerint az Öt Nagy országok és a szintén automatikusan döntős, házigazda Svédország képviselői nemcsak a döntőben, hanem az egyik elődöntőben is előadják dalukat esélyeinek növelése céljából. Spanyolország esetében ez a május 10-ei első elődöntő lesz, mivel az ország ebben az elődöntőben fog szavazni az elődöntősökre.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Victor M. Escudero: Barei to represent Spain in Stockholm! (angol nyelven). eurovision.tv, 2016. február 1. (Hozzáférés: 2016. február 1.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]