Szopo Nizsaradze

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Szopo Nizsaradze
სოფო ნიჟარაძე
Sopho a 2010-es Eurovíziós Dalverseny előtt
Sopho a 2010-es Eurovíziós Dalverseny előtt
Életrajzi adatok
Születési név სოფო ნიჟარაძე
Született 1986február 6. (32 éves)
Tbiliszi, Grúzia
Származás grúz
Pályafutás
Műfajok pop, soul, musical
Tevékenység
Kiadók Pickwick Records
Commons

Szopo Nizsaradze (grúz betűkkel: სოფო ნიჟარაძე; Tbiliszi, 1986. február 6.), a nemzetközi médiában használt angol írásmódban Sopho Nizharadze, grúz énekesnő.

A 2010. február 27-én megrendezett nemzeti döntőben nyerte el az indulás jogát a 2010-es Eurovíziós Dalfesztiválra. A GBP által rendezett döntőn hat számot énekelt el, melyek közül a Shine kapta a legtöbb szavazatot.

2010. május 27-én lépett fel először, a második elődöntőben a fellépési sorrendben tizenhatodikként, a horvát Feminnem Lako je sve című száma után, és a török maNga We Could Be The Same című száma előtt. Összesen 106 pontot szerzett, ami a harmadik helyet jelentette a tizenhét fős mezőnyben, ami elegendő volt a döntőbe jutáshoz.

2010. május 29-én lépett fel a döntőben tizenharmadikként, a brit Josh That Sounds Good To Me című száma után, és a török maNga We Could Be The Same című száma előtt. A szavazás során 136 pontot szerzett, ami a kilencedik helyet jelentette a Dalverseny huszonöt fős döntőjében.

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Sopho Nizharadze című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

Források[szerkesztés]