Szopo Nizsaradze

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Szopo Nizsaradze
სოფო ნიჟარაძე
Sopho a 2010-es Eurovíziós Dalverseny előtt
Sopho a 2010-es Eurovíziós Dalverseny előtt
Életrajzi adatok
Születési név სოფო ნიჟარაძე
Született 1986február 6. (32 éves)
Tbiliszi, Grúzia
Származás grúz
Pályafutás
Műfajok pop, soul, musical
Tevékenység
Kiadók Pickwick Records

[ Szopo Nizsaradze
სოფო ნიჟარაძე weboldala]
Commons

Szopo Nizsaradze (grúz betűkkel: სოფო ნიჟარაძე; Tbiliszi, 1986. február 6.), a nemzetközi médiában használt angol írásmódban Sopho Nizharadze, grúz énekesnő.

A 2010. február 27-én megrendezett nemzeti döntőben nyerte el az indulás jogát a 2010-es Eurovíziós Dalfesztiválre. A GBP által rendezett döntőn hat számot énekelt el, melyek közül a Shine kapta a legtöbb szavazatot.

2010. május 27-én lépett fel először, a második elődöntőben a fellépési sorrendben tizenhatodikként, a horvát Feminnem Lako je sve című száma után, és a török maNga We Could Be The Same című száma előtt. Összesen 106 pontot szerzett, ami a harmadik helyet jelentette a tizenhét fős mezőnyben, ami elegendő volt a döntőbe jutáshoz.

2010. május 29-én lépett fel a döntőben tizenharmadikként, a brit Josh That Sounds Good To Me című száma után, és a török maNga We Could Be The Same című száma előtt. A szavazás során 136 pontot szerzett, ami a kilencedik helyet jelentette a Dalverseny huszonöt fős döntőjében.

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Sopho Nizharadze című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

Források[szerkesztés]