Takasa

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Takasa
Heilsarmee.JPG
Információk
Eredet  Svájc
Műfaj pop, rock
Kiadó HitMill Records
Tagok
Sarah Breiter
Jonas Gygax
Katharina Hauri
Christoph Jakob
Emil Ramsauer
Michel Sterckx

A Takasa weboldala
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Takasa témájú médiaállományokat.

A Takasa egy svájci együttes, akik Svájcot fogják képviselni a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon Malmőben. Az együttes hat Üdvhadsereg-tagból áll.

A svájci közmédiát összetömörítő SF 2012. december 15-én rendezett nemzeti döntőjében a "You and Me" (magyarul: Te és én) című dalukkal, a kilencfős mezőnyben győztek,[1] így elnyerték a címet, hogy képviseljék Svájcot a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon Svédországban.

Az együttes eredeti neve Heilsarmee volt, azaz Üdvhadsereg, de az Eurovíziós Dalfesztivált szervező Európai Műsorsugárzók Uniója nem engedélyezte a keresztény hittérítő egyesület nevében való fellépést, így a bandának nevet, illetve ruhát kellett cserélniük. 2013 márciusában jelentette be a Schweizer Fernsehen, hogy a hattagú formáció Takasa néven fog fellépni 2013. május 16-án, a 2013-as Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjében. A takasa szó szuahéli nyelven azt jelenti, hogy tiszta, makulátlan.[2]

Az Eurovíziós daluk, a You and Me a huszonegyedik helyen debütált a hivatalos svájci rádiós lejátszási listán.[3]

Diszkográfia[szerkesztés]

Források és hivatkozások[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Takasa című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

Lábjegyzetek[szerkesztés]

Lásd még[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]