Midnight Gold

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Midnight Gold
A Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz Stockholmban
A Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz Stockholmban
Adatok
Év2016-os Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Grúzia
Előadó(k)Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz
Nyelvangol
Dalszerző
SzövegíróKote Kalandadze
Eredmények
Elődöntő9. hely, 123 pont
Döntő20. hely, 104 pont
Kronológia
ElőzőWarrior (2015)
KövetkezőKeep the Faith (2017) ►

A Midnight Gold (magyarul: Éjféli arany) a grúz Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz dala, mellyel Grúziát képviselték a 2016-os Eurovíziós Dalfesztiválon, Stockholmban. A dal a GPB által szervezett nemzeti döntőben nyerte el az eurovíziós indulás jogát 2016. február 15-én.[1]

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

A dalt az Eurovíziós Dalfesztiválon először a május 12-i második elődöntőben adták elő,[2] fellépési sorrendben tizenhatodikként a Norvégiát képviselő Agnete Icebreaker című dala után, és az Albániát képviselő Eneda Tarifa Fairytale című dala előtt. Az elődöntőből a kilencedik helyen jutottak tovább a május 14-i döntőbe, ahol fellépési sorrendben huszonharmadikként léptek fel a Máltát képviselő Ira Losco Walk on Water című dala után, és az Ausztriát képviselő Zoë Loin d’ici című dala előtt. A pontozás során a zsűri szavazáson összesítésben a tizennegyedik helyen végeztek 80 ponttal (az Egyesült Királyságtól maximális pontszámot kaptak), míg a nézői szavazáson a huszadik helyen végeztek 24 ponttal, így összesítésben 104 ponttal a verseny huszadik helyezettjei lettek.

A következő grúz induló Tamara Gachechiladze Keep the Faith című dala volt a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválon.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. "Midnight Gold" is the Georgian song for Stockholm. eurovision.tv . EBU, 2016. február 15. (Hozzáférés: 2016. február 15.)
  2. Jordan, Paul: Semi-Final draw held, this is the outcome, 2016. január 25. [2019. március 28-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. április 19.)

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]