J’ai cherché

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
J’ai cherché
Adatok
Év 2016-os Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Franciaország Franciaország
Előadó(k) Amir
Nyelv francia, angol
Dalszerző Nazim Khaled, Silvio Lisbonne, Skydancers
Szövegíró Amir Haddad, Johan Errami, Nazim Khaled
Eredmények
Döntő 6. hely, 257 pont
Kronológia
Előző ◄ N’oubliez pas (2015)
Következő Requiem (2017) ►

A J’ai cherché (magyarul: Kerestem) egy dal, amely Franciaországot képviselte a 2016-os Eurovíziós Dalfesztiválon, Stockholmban Amir előadásában. Az énekest és a dalt a francia közszolgálati televízió, a France 2 választotta ki a szereplésre.[1]

2016-os Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

Mivel Franciaország egyike az Eurovíziós Dalfesztivál Öt Nagy országának, így a dal automatikusan bekerült a május 14-i döntőbe és csak ott kellett versenyeznie. Azonban, a 2016-tól a verseny egyik újítása szerint az Öt Nagy országok és a szintén automatikusan döntős, házigazda Svédország képviselői nemcsak a döntőben, hanem az egyik elődöntőben is előadták dalukat esélyeinek növelése céljából. Franciaország esetében ez a május 10-ei első elődöntő volt, mivel az ország ebben az elődöntőben szavazott az elődöntősökre.

A döntőben a dalt fellépési sorrendben tizenegyedikként adták elő a német Jamie-Lee Ghost című dala után, és a lengyel Michał Szpak Color of Your Life című dala előtt. A dal a szavazás során 257 pontot gyűjtött, ez a 6. helyet jelentette a huszonhat fős mezőnyben.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Amir is the French choice for Stockholm! (angol nyelven). eurovision.tv, 2016. február 29. (Hozzáférés: 2016. május 4.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]