I Stand

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
I Stand
Gabriela Gunčíková Stockholmban
Gabriela Gunčíková Stockholmban
Adatok
Év2016-os Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Csehország
Előadó(k)Gabriela Gunčíková
Nyelvangol
Dalszerző
  • Sara Biglert
  • Christian Schneider
Szövegíró
  • Sara Biglert
  • Aidan O'Connor
Eredmények
Elődöntő9. hely, 161 pont
Döntő25. hely, 41 pont
Kronológia
ElőzőHope Never Dies (2015)
KövetkezőMy Turn (2017) ►

Az I Stand (magyarul: Állok) a cseh Gabriela Gunčíková dala, mellyel Csehországot képviselte a 2016-os Eurovíziós Dalfesztiválon, Stockholmban. A dal belső kiválasztás során nyerte el az eurovíziós indulás jogát és 2016. március 11-én mutatták be nyilvánosan.[1]

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

A dalt az Eurovíziós Dalfesztiválon először a május 10-i első elődöntőben adta elő,[2] fellépési sorrendben tizedikként az Oroszországot képviselő Sergey Lazarev You Are the Only One című dala után, és a Ciprust képviselő Minus One Alter Ego című dala előtt. Az elődöntőből a kilencedik helyen jutott tovább a május 14-i döntőbe, ahol fellépési sorrendben másodikként lépett fel a Belgiumot képviselő Laura Tesoro What’s the Pressure című dala után, és a Hollandiát képviselő Douwe Bob Slow Down című dala előtt. A pontozás során a zsűri szavazáson összesítésben a huszonegyedik helyen végzett 41 ponttal, míg a nézői szavazáson a huszonhatodik, utolsó helyen végzett 0 ponttal, így összesítésben 41 ponttal a verseny huszonötödik, utolsó előtti helyezettje lett. Ez volt az első alkalom Csehország eurovíziós történelmében, hogy az országot képviselő dal továbjutott a dalfesztivál döntőjébe.

A következő cseh induló Martina Bárta My Turn című dala volt a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválon.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. It's Gabriela Gunčíková with "I Stand" for the Czech Republic. eurovision.tv . EBU, 2016. március 10. (Hozzáférés: 2016. március 10.)
  2. Jordan, Paul: Semi-Final draw held, this is the outcome, 2016. január 25. [2019. március 28-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. április 19.)

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]