Le temps perdu

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Le temps perdu
Adatok
Év 1956-os Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Franciaország Franciaország
Előadó(k) Mathé Altéry
Nyelv francia
Dalszerző André Lodge
Szövegíró Rachèle Thoreau
Karmester Franck Pourcel
Dalszöveg diggiloo.net
Eredmények
Döntő nincs adat
Kronológia
Következő Il est là (1956) ►

A Le temps perdu (magyarul: Elveszett idő) egy dal, amely Franciaországot képviselte az 1956-os Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalt Mathé Altéry adta elő francia nyelven. Ez volt Franciaország első szereplése a versenyen.

A dal a francia nemzeti döntőn nyerte el az indulás jogát. Az 1956-os versenyen rendhagyó módon mindegyik ország két dallal vett részt. A másik francia induló Dany Dauberson Il est là című dala volt.

A dal a francia sanzonok stílusában íródott, amiben az énekesnő egykori szerelmére emlékezik vissza, és reméli, hogy a dala eltereli őt a fájdalom gondolatától, attól, hogy nincs többé vele.

A május 24-én rendezett döntőben a fellépési sorrendben ötödikként adták elő, a német Walter Andreas Schwarz Im Wartesaal zum großen Glück című dala után és a luxemburgi Michèle Arnaud Ne crois pas című dala előtt.

Az 1956-os verseny volt az egyetlen, ahol nem tartottak nyílt szavazást, hanem a szavazatok összesítése utána a zsűri elnöke bejelentette, hogy melyik dal végzett az első helyen. Így nem lehet tudni, hogy milyen eredményt ért el a dal a szavazás során, azon kívül, hogy nem nyert.

Külső hivatkozások[szerkesztés]