Ne crois pas

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ne crois pas
Adatok
Év1956-os Eurovíziós Dalfesztivál
OrszágLuxemburg Luxemburg
Előadó(k)Michèle Arnaud
Nyelvfrancia
DalszerzőChristian Guitreau
SzövegíróChristian Guitreau
KarmesterJacques Lassry
Dalszövegdiggiloo.net
Eredmények
Döntőnincs adat
Kronológia
KövetkezőLes amants de minuit (1956) ►

A Ne crois pas (magyarul: Ne hidd) egy dal, amely Luxemburgot képviselte az 1956-os Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalt Michèle Arnaud adta elő francia nyelven. Ez volt Luxemburg első szereplése a versenyen.

A luxemburgi televízió belső kiválasztással jelölte ki az énekesnőt és két dalát. Az 1956-os versenyen rendhagyó módon mindegyik ország két dallal vett részt. A másik luxemburgi induló Arnaud Les amants de minuit című dala volt.

A többi részt vevő dallal ellentétben a Ne crois pas egy gyors tempójú dal, amelyben az énekesnő egy barátnak vagy egy szeretőnek mondja el a tényt, hogy jelentéktelen, hogy néz ki az adott pillanatban.

A május 24-én rendezett döntőben a fellépési sorrendben hatodikként adták elő, a francia Mathé Altéry Le temps perdu című dala után és az olasz Franca Raimondi Aprite le finestre című dala előtt.

Az 1956-os verseny volt az egyetlen, ahol nem tartottak nyílt szavazást, hanem a szavazatok összesítése utána a zsűri elnöke bejelentette, hogy melyik dal végzett az első helyen. Így nem lehet tudni, hogy milyen eredményt ért el a dal a szavazás során, azon kívül, hogy nem nyert.

Külső hivatkozások[szerkesztés]