Les amants de minuit

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Les amants de minuit
Adatok
Év 1956-os Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Luxemburg Luxemburg
Előadó(k) Michèle Arnaud
Nyelv francia
Dalszerző Simone Laurencin
Szövegíró Jacques Lassry
Karmester Jacques Lassry
Dalszöveg diggiloo.net
Eredmények
Döntő nincs adat
Kronológia
Előző ◄ Ne crois pas (1956)
Következő Amours mortes (tant de peine) (1957) ►

A Les amants de minuit (magyarul: Az éjfél szerelmesei) egy dal, amely Luxemburgot képviselte az 1956-os Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalt Michèle Arnaud adta elő francia nyelven.

A luxemburgi televízió belső kiválasztással jelölte ki az énekesnőt és két dalát. Az 1956-os versenyen rendhagyó módon mindegyik ország két dallal vett részt. A másik luxemburgi induló Arnaud Ne crois pas című dala volt.

A dal a francia sanzonok stílusában íródott, amiben az énekesnő az "éjféli szerelmesek" találkozását mondja el, és elénekli, hogy csak az éjszaka tudja, mi történik kettejük között, mielőtt visszatérnek a valódi életükbe reggel.

A május 24-én rendezett döntőben a fellépési sorrendben tizenharmadikként adták elő, a francia Dany Dauberson Il est là című dala után és az olasz Tonina Torielli Amami se vuoi című dala előtt.

Az 1956-os verseny volt az egyetlen, ahol nem tartottak nyílt szavazást, hanem a szavazatok összesítése utána a zsűri elnöke bejelentette, hogy melyik dal végzett az első helyen. Így nem lehet tudni, hogy milyen eredményt ért el a dal a szavazás során, azon kívül, hogy nem nyert.

Külső hivatkozások[szerkesztés]