Take Me As I Am (Tornike Kipiani-dal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Take Me As I Am
Adatok
Év2020-as Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Grúzia
Előadó(k)Tornike Kipiani
Nyelv
Dalszerző
  • Tornike Kipiani
  • Aleko Berdzenishvili
Szövegíró
  • Tornike Kipiani
  • Aleko Berdzenishvili
Eredmények
ElődöntőElmaradt a verseny
Kronológia
ElőzőKeep on Going (2019)

A Take Me As I Am (magyarul: Úgy fogadj el, amilyen vagyok) Tornike Kipiani grúz énekes dala, mellyel Grúziát képviselte volna a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválon, Rotterdamban. A dal főként angol nyelven hangzott volna el, de emellett tartalmaz néhány kifejezést francia, német, olasz és spanyol nyelven is.[1]

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

2020. január 30-án vált hivatalossá, hogy az alábbi dalt választotta ki a grúz televízió Tornike Kipiani számára az Eurovíziós Dalfesztiválra. A dalt március 3-án mutatták be.[2] A grúz delegáció a dalt „a klasszikus rock, a dubstep és az elektronikus zene keverékének“ írta le.[3]

Az Eurovíziós Dalfesztiválon a dalt az előzetes sorsolás alapján először a május 14-i második elődöntő második felében adták volna elő, azonban március 18-án az Európai Műsorsugárzók Uniója bejelentette, hogy 2020-ban nem tudják megrendezni a versenyt a COVID–19-koronavírus-világjárvány miatt. Tornikét három vokalista kísérte volna: Mariko Lezhava, Mariam Shengelia és Aleko Berdzenishvili. A grúz műsorsugárzó jóvoltából az énekes lehetőséget kapott az ország képviseletére a következő évben egy új versenydallal.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Georgia: Tornike To Perform 'Take Me As I Am' At Eurovision (brit angol nyelven). Eurovoix, 2020. január 30. (Hozzáférés: 2020. január 30.)
  2. Georgia: "Take Me As I Am" Music Video Released (brit angol nyelven). Eurovoix, 2020. március 3. (Hozzáférés: 2020. március 3.)
  3. Georgia releases Tornike Kipiani’s song ‘Take Me As I Am’ (brit angol nyelven). eurovision.tv, 2020. március 3. (Hozzáférés: 2020. március 3.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]