Shaj

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Shaj
Fall from the Sky
Adatok
Év2020-as Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Albánia
Előadó(k)Arilena Ara
Nyelvangol, albán
Dalszerző
  • Darko Dimitrov
  • Lazar Cvetkovski
SzövegíróLindon Berisha (albán verzió)
  • Michael Blue
  • Robert Stevenson
  • Sam Schummer
(angol verzió)
Eredmények
ElődöntőElmaradt a verseny
Kronológia
ElőzőKtheju tokës (2019)
KövetkezőKarma (2021) ►

A Shaj (az albán nyelvű verzió címe, magyarul: Sikítás) vagy Fall from the Sky (az angol nyelvű verzió címe, magyarul: Leesni az égből) Arilena Ara albán énekesnő dala, mellyel Albániát képviselte volna a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválon, Rotterdamban. A dal 2019. december 22-én, az albán nemzeti döntőben, a Festivali i Këngës-ben megszerzett győzelemmel érdemelte ki a dalversenyen való indulás jogát.[1]

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

2019. december 22-én vált hivatalossá, hogy az énekesnő alábbi dalát választotta ki a zsűri a 2019-es Festivali i Këngës nevű nemzeti döntőn, amellyel képviselni hazáját az elkövetkezendő Eurovíziós Dalfesztiválon.[2] A dal eredetileg angol nyelven íródott, ám a válogató során teljes egészében albán nyelven hangzott el. A dal a dalfesztiválon angolul csendült volna fel az előzetes sorsolás alapján a második elődöntő második felében, azonban március 18-án az Európai Műsorsugárzók Uniója bejelentette, hogy 2020-ban nem tudják megrendezni a versenyt a COVID–19-koronavírus-világjárvány miatt.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. It's Arilena Ara for Albania!. (Hozzáférés: 2019. december 22.)
  2. Farren, Neil: Albania: Arilena Ara to Eurovision 2020 (brit angol nyelven). Eurovoix, 2019. december 22. (Hozzáférés: 2019. december 23.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]