Chains on You

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Chains on You
Adatok
Év2020-as Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Örményország
Előadó(k)Athena Manoukian
Nyelvangol
Dalszerző
SzövegíróAthena Manoukian
Eredmények
ElődöntőElmaradt a verseny
Kronológia
ElőzőWalking Out (2019)
KövetkezőSnap (2022) ►

A Chains on You (magyarul: Láncok rajtad) Athena Manoukian görögörmény énekesnő dala, mellyel Örményországot képviselte volna a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválon, Rotterdamban.[1] A dal a február 15-én , az örmény nemzeti döntőben, a Depi Evrateszilben megszerzett győzelemmel érdemelte ki a dalversenyen való indulás jogát.[2]

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

2020. január 28-án vált hivatalossá, hogy az énekesnő is résztvevője a Depi Evrateszil mezőnyének.[3] A február 15-én rendezett döntőben a nemzeti- és nemzetközi zsűri és a nézők szavazatai alapján megnyerte a válogatóműsort, így ő képviselhette volna hazáját az Eurovíziós Dalfesztiválon.[4] A dal új verzióját március 13-án mutatták be.[5]

A dalt az Eurovíziós Dalfesztiválon az előzetes sorsolás alapján először a május 14-i második elődöntő második felében adták volna elő, azonban március 18-án az Európai Műsorsugárzók Uniója bejelentette, hogy 2020-ban nem tudják megrendezni a versenyt a COVID–19-koronavírus-világjárvány miatt.

Az ország a következő évben a 2020-as hegyi-karabahi háború, és az azt övező belpolitikai válság miatt nem indult, az ezt követő évben pedig az énekesnő nem kapott újabb lehetőséget a műsorszolgáltatótól, hogy képviselje hazáját.

A következő örmény induló Rosa Linn Snap című dala volt a 2022-es Eurovíziós Dalfesztiválon.

A dal háttere[szerkesztés]

Az énekesnő a dallal arra ösztönöz, hogy ragaszkodjunk álmainkhoz és tehetségünkhöz, még akkor is, ha mások megpróbálják lerombolni azt.[6]

Néha vannak, akik megpróbálják elvenni tőlünk ezeket a gyémántokat, ezért éneklem azt, hogy rajtad tartom a gyémántjaimat, a gyémántok rajtam ragyognak. Ez azért van, mert a gyémántok csak ránk ragyoghatnak, ezt soha ne felejtsük el. Röviden, ha valaki megpróbálhatja ellopni az ékszereidet, a fény attól még vissza fog térni hozzád, ha hiszed.

Dalszöveg[szerkesztés]

Chains on, chains on you
I'ma put them, boy
Chains on, chains on you
Chains on, chains on you
I'ma put them, boy
Chains on, chains on you

– A dal refrénje

A láncok, a láncok rajtad
Rád fogom rakni őket, srác
A láncok, a láncok rajtad
A láncok, a láncok rajtad
Rád fogom rakni őket, srác
A láncok, a láncok rajtad

– A dal refrénje magyarul

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Athena Manoukian (angol nyelven). eurovision.tv
  2. Athena Manoukian has won Depi Evratesil! (angol nyelven). ESCxtra.com, 2020. február 15. [2020. február 15-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. február 15.)
  3. Granger, Anthony: Armenia: Depi Evratesil 2020 Participants Revealed (brit angol nyelven). Eurovoix, 2020. január 28.
  4. Grace, Emily: Armenia: Athena Manoukian to The Eurovision Song Contest 2020 (brit angol nyelven). Eurovoix, 2020. február 15. (Hozzáférés: 2023. március 12.)
  5. Athena Manoukian releases official 'Chains On You' music video (angol nyelven). eurovision.tv, 2020. március 13.
  6. Adams, William Lee: Like a boss! Athena Manoukian preaches empowerment with the "Chains on You" lyrics (amerikai angol nyelven). wiwibloggs, 2020. május 9.

További információk[szerkesztés]