Anytime You Need

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Anytime You Need
Adatok
Év2007-es Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Örményország
Előadó(k)Hayko
Nyelvangol, örmény
Dalszerző
Szövegíró
  • Karen Kavaleryan
Eredmények
Elődöntő
Döntő8. hely, 138 pont
Kronológia
ElőzőWithout Your Love (2006)
KövetkezőQele qele (2008) ►

Az Anytime You Need (magyarul: Amikor csak akarod) Hayko örmény énekes dala, mellyel Örményországot képviselte a 2007-es Eurovíziós Dalfesztiválon Helsinkiben.[1] A dal 2008. február 25-én, az örmény dalválasztó műsorban, az Evratesilben megszerzett győzelemmel érdemelte ki a dalversenyen való indulás jogát.

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

2007. február 15-én vált hivatalossá, hogy az énekes is résztvevője az Evratesil mezőnyének. Dalával az február 24-i második elődöntőben versenyzett, ahonnan sikeresen továbbjutott a döntőbe. A február 25-én rendezett döntőben a zsűri és a nézők szavazatai alapján megnyerte a válogatóműsort, így ő képviselhette hazáját az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Mivel az előző évben Örményország a legjobb tíz között végzett, így ebben az évben nem kellett versenyezniük az elődöntőben, így a dalt először a május 12-i döntőben adta elő, ahol fellépési sorrendben huszonharmadikként lépett fel, a Törökországot képviselő Kenan Doğulu Shake It Up Şekerim című dala után és a Moldovát képviselő Natalia Barbu Fight című dala előtt. A szavazás során összesítésben 138 ponttal (Grúziától és Törökországtól maximális pontot kapott) a verseny nyolcadik helyezettje lett.

A következő örmény induló Sirusho Qele qele című dala volt a 2008-as Eurovíziós Dalfesztiválon.

Kapott pontok[szerkesztés]

Döntő
Össz Szavazó országok
Bosznia-Hercegovina Spanyolország Fehéroroszország Írország Finnország Macedónia Szlovénia Magyarország Litvánia Görögország Grúzia Svédország Franciaország Lettország Oroszország Németország Szerbia Ukrajna Egyesült Királyság Románia Bulgária Törökország Moldova Izrael Ciprus Izland Montenegró Svájc Hollandia Albánia Dánia Horvátország Lengyelország Csehország Portugália Norvégia Málta Andorra Észtország Belgium Ausztria
138 8 5 6 12 10 10 2 5 8 12 2 5 8 10 10 10 10 5

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Hayko (angol nyelven). eurovision.tv

Külső hivatkozások[szerkesztés]