Szerkesztővita:Vekni2005/Archív2018

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Vekni2005!
English language.svg If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is legalább egyszer átfutni.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a Insert-signature.png gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

Internet-mail.svg  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: RuIsZa vita 2018. május 23., 12:12 (CET)

Regisztráció

Hurrá!!! Végre sikeresen regisztráltam! – Vekni2005 Blue old car.svgThe heart of TV 2018. május 28., 14:16 (CEST)

Chronica Disskussione

Megtisztelő, hogy az én vitalapom tartalmát másoltad ide... De a fenti linket kiveheted, majd akkor kell, ha olvashatatlanul sok üzeneted lesz itt.– RuIsZa vita 2018. május 26., 18:12 (CEST) +1 megjegyzés: nem te voltál még regisztrációd előtt, aki a Honda Civic cikket megírta?– RuIsZa vita 2018. május 26., 18:36 (CEST)

Törlésre jelölve

Miért tetted ki a {{törlés}}(?) sablont a Toyotás szócikkekre? – KoBeAt Nuvola apps agent.svg üzenet 2018. május 29., 19:12 (CEST)

Toyota Avensis Verso

Gxermo2.svg

Üdv! Az általad szerkesztett, létrehozott szöveg még nem kerülhet a szócikkek közé, de témája vagy tartalma miatt érdemesnek tartjuk a közös erővel történő feljavításra, ezért a cikkjelöltek közé tettük. Ha tovább akarod fejleszteni, itt találod meg. Ott a vitalapon gyülekeznek majd a javításra vonatkozó megjegyzések is. Köszönöm a figyelmed, további jó szerkesztést. PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. május 30., 00:13 (CEST)

Toyota Starlet

Kérlek, az általad írt szócikkek listájában jelezd, hogy a Toyota Starlet terjedelmének nagy részét nem te írtad. Köszönöm. És kérlek, vedd ki a sokan összekutyulják kifejezést, ugyanis senkit nem láttam, aki összekutyulni akarta volna, mindenki jót akart. Persze te is.– RuIsZa vita 2018. június 19., 19:02 (CEST)

Toyota C-HR

Áthúztam a béketörekvést, miután kiderült, hogy te írtad a balekes összefoglalót, majd zavarkeltő módon letagadtad. RuIsZa vita 2018. június 21., 12:47 (CEST)

Figyelmeztetés kultúrált viselkedésre zavarkeltés miatt

Kedves szerkesztőtársunk, a nevedhez kapcsolódóan több zaklató bejegyzés született. Kérlek figyelj arra, hogy semmilyen körülmények között ne bélyegezz, vagy illess jelzőkkel más szerkesztőket. Különösen kerüld hogy többféle bejelentkezéssel álcázd az aktivitásaid (Wikipédia:Zoknibáb). Ha úgy látod inkább segítsd a többieket, útmutatókkal, javaslatokkal. Olvasd át a következő oldalakat, amik az elvárt viselkedés témával foglalkoznak.

Wikipédia:Wikikett és Wikipédia:Civilizált viselkedés.

Mivel a magyar Wikipédia történetében már volt pár problémás eset, emiatt a szerkesztési munkát zavarókkal kapcsolatban kidolgozott elveink és eljárásaink vannak, tekintsd át őket: Wikipédia:Zaklatás, Wikipédia:Troll Ha legközelebb előfordul modortalanság, akkor egyre hosszabbodó blokkolások lesznek célzottan akár az egész IP tartományra, tehát akár bejelentkezve sem lehet szerkeszteni az egész környékről. – Rodrigó 2018. június 21., 08:18 (CEST)

Blokk

Figyelmeztetésképpen egy napra megvontam a szerkesztési jogaidat megfélemlítő viselkedés, zaklatás miatt. Nem javaslom a továbbiakban, hogy hülyének nézd szerkesztőtársaidat azzal, hogy IP mögé bújva veréssel fenyegesd őket, aztán letagadd. Az elkövetkezendőkben figyelni fogom a kommunikációdat és egyre emelkedő időtartamú blokkot fogok beállítani a hasonlókért. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. június 21., 12:31 (CEST)

Transporter <-> Multivan

A Multivan nem utódmodell, hanem derivát. Visszavontam a szerkesztésedet. ---PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. június 24., 21:11 (CEST)

Toyota Previa

Gxermo2.svg

Üdv! Az általad szerkesztett, létrehozott szöveg még nem kerülhet a szócikkek közé, de témája vagy tartalma miatt érdemesnek tartjuk a közös erővel történő feljavításra, ezért a cikkjelöltek közé tettük. Ha tovább akarod fejleszteni, itt találod meg. Ott a vitalapon gyülekeznek majd a javításra vonatkozó megjegyzések is. Köszönöm a figyelmed, további jó szerkesztést. PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. június 27., 14:51 (CEST)

CitPer

Nem így gondoltam. Szúrd be az alábbi mintát: {{CitPer|szerző= |cím= |alcím= |periodika= |év= |hónap= |nap= |oldal= }}, majd töltsd ki az ismert értékeket. A cím a magazin adott számának, a periodika a magazin címe kell legyen. – RuIsZa vita 2018. július 4., 10:21 (CEST)

104-es szabály

Szia! Nyomatékosan megkérlek, hogy ne kiabálj a szerkesztési összefoglalókban, mint azt több esetben tetted. A Netikett a Wikikett és a fentebb említett WP:CIV értelmében ez most egy baráti kérés volt. A hasonlókért a közeljövőben szankció járhat. Köszönöm figyelmedet! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. július 4., 21:42 (CEST)

@Hungarikusz Firkász: Jó, nem írok több csupanagybetűs szerkesztési összefoglalót! Csak azt akartam, hogy így átláthatóbb legyen! Nem írok több ilyet, nem tudtam, hogy ez kiabálásnak számít! Bocsi, hogy megszegtem a 104-es szabályt! – Vekni2005 Blue old car.svgThe heart of TV 2018. július 4., 21:56 (CEST)

Átdolgozandó? Miért?

Szia! A BMW i3 cikkre tettél egy átdolgozandó sablont, de nem derül ki, hogy milyen változtatásokat tartanál szükségesnek. (Ha megnézed a sablon leírását, akkor látod, hogy a használata esetén a vitalapra indoklást kell írni. Erre utal a sablon szövege is. Ez arra való, hogy kiderüljön, hogy mik a konkrét hiányok, hibák a cikkben, és azokat így javítani lehessen.) Leírod, hogy mik a tartalmi, formai hibák, amiket szerinted orvosolni kellene? Lehet, hogy legjobb rögtön a cikk vitalapján lenne, hogy az észrevételeid ne süllyedjenek el, hanem a későbbiekben azok is lássák őket, akik a cikket fejleszteni akarják. Kösz! Piraeus vita 2018. július 8., 00:12 (CEST)

Ordítozás

Kérlek, ne ordítozz a szerkesztési összefoglalókban, inkább tanulj meg végre szerkeszteni, linkelni, stb. – Pagony foxhole 2018. július 9., 21:39 (CEST)

Beregi Máté

Üdv! Mit csinálsz itt a Wikipédián? – BeregiMáté987 vita 2018. július 12., 12:08 (CEST)

@BeregiMáté987: HOGY ÉRTED EZT? Erre nem tudok válaszolni! És a másik: NEM BECÉZZ VEKNIKÉNEK! EZT A NEVET NEM A KENYÉRRŐL VETTEM! Egyáltalán ki vagy te? MÉG USERLAPOD SINCS, BIZTOS ÚJ VAGY! – Vekni2005 The heart of TV 2018. július 12., 12:15 (CEST)

Három szakasszal fentebb már kaptál egy figyelmeztetést, hogy ne kiabálj. Se a szerkesztési összefoglalóban, se sehol máshol. Még ezen a lapon se. Amúgy BeregiMáté987 örökre blokkolva lett, úgyhogy már nem fog válaszolni. – KoBeAt Nuvola apps agent.svg üzenet 2018. július 12., 12:20 (CEST)

@Kobeat: Mostmár tényleg megértettem, nem írok több ilyet, de hogy lehet hogy örökre blokkolták? Egyáltalán mit akart tőlem? Miért hívott veknikének, mert ez rosszul esett! – Vekni2005 The heart of TV 2018. július 12., 12:26 (CEST)
Úgy, hogy ezzel a fiókjával kijátszotta az első fiókjának az egyhetes blokkját, ami visszaélésnek számít. – KoBeAt Nuvola apps agent.svg üzenet 2018. július 12., 12:30 (CEST)
@Kobeat: Hát... Örülök hogy rendeződött! De azért még továbbra se értem, hogy mit akart tőlem! Még csak ma regisztrált!

De mindegy is! Ha jól láttam az előbb Beregi Máténál zoknibábozás esete forgott fenn, ugye?! +1 kérdés: Véletlenül nem ismersz egy 1995 István nevű felhasználót? Pár napja regisztrált, de máris küldött nekem egy furcsa üzenetet! Visszaírtam neki többször is, de nem válaszolt egyszer se! Nem tudod véletlenül, hogy mi van vele? Még aligha volt 6 darab szerkesztése! Ez nagyon különös, nemde?! – Vekni2005 The heart of TV 2018. július 12., 13:03 (CEST)

1995 István június 18-án, azaz 24 napja szerkesztett utoljára. Csak a főnévtérben szerkesztett, és jelenleg 6 darab szerkesztése van. –  KoBeAt Nuvola apps agent.svg üzenet 2018. július 12., 13:39 (CEST)
@Kobeat: Rendicsek! Mostmár értem mi történt 1995 Istvánnal, de továbbra sem tudod, hogy Beregi Máté mit akart tőlem? Beregi Mátéről egyébként már RuIsZa is mesélt nekem! – Vekni2005 The heart of TV 2018. július 12., 14:07 (CEST)
Fogalmam sincs, hogy Beregi Máté mit akart tőled. A blokkolt szerkesztők zoknibábjai általában azért jönnek ide, hogy hülyéskedjenek és másokat zaklassanak, ahogy most Máté téged. – KoBeAt Nuvola apps agent.svg üzenet 2018. július 12., 14:10 (CEST)

Szia Vekni! Beregi Máté vélhetően – szintén – egy fiatal, aki nem tud mit kezdeni magával, és haverkodni próbál. Nem túlságosan okos módon. Ne aggódj, szerintem véletlenszerűen választott ki (bár nem kizárt, hogy ismer, talán pont a játékból), és azért „veknikét” írt hogy bosszantson. Ne hagyd magad felbosszantani. Sajnos ő azt az utat választotta, hogy a fenekét tartja ide és várja, hogy kapjon egy fenékberúgást. Már kapott eddig hármat, de nem biztos, hogy érti. Reméljük, hogy egyszer csak rájön, hogy lehet barátkozni is, nem csak játszani az ostobát. – grin 2018. július 13., 01:53 (CEST)

Userbox

Szia Vekni! „Ez a szerkesztő 50 napja Wikipédista.” mondja az egyik userboxod, de azt írtad, hogy 2013 óta már szerkesztettél. Érdemes talán erőfeszítéseket tenni, hogy azt írja, amit te is gondolsz! – grin 2018. július 13., 01:58 (CEST)

@Grin: Kedves Grin! Nagyon köszönöm, hogy tájékoztattál engem a Beregi Mátéról, mert bizonyára nagyon nagy bűnt követhetett el a zoknibábjával! Nem csodálom, hogy ezek után végleg blokkolták! Veknikének becézni számomra nem csak abszurd, hanem sértés, csakmert a honfoglalós usernevem is ehhez hasonló volt! Köszönöm! És ami az userboxomat illeti: az 50 napos wikipédistázás a regisztrálásomtól számított időtartamomat illeti, nem azt, hogy meddig voltam anon!

+1 kérdés: Ne vedd kémkedésnek, de véletlenül nem te voltál még 2003-ban, még a magyar wikipédia alapításakor, aki a huwiki kezdőlapját létrehozta? – Vekni2005 Blue old car.svgThe heart of TV 2018. július 13., 12:10 (CEST)

Már megint

@Grin: Te jó ég! Mi történik itt! Mi ez! Bolondok háza? Már megint egy zaklatás! Miért mindig én vagyok a fő célpont? – Vekni2005 The heart of TV 2018. július 13., 13:16 (CEST)

@Beregi Máté: Na mostmár elég legyen ebből! Valaki csináljon már végre valamit ezzel a kölyökkel! Marhára meguntam a veknikézést! – Vekni2005 Blue old car.svgThe heart of TV 2018. július 13., 13:43 (CEST)

Én annyit tettem, hogy legalább a szakasznevet megváltoztattam, hogy legalább ott ne kelljen látnod a szót. Remélem a mostani szakasznév jobb. Apród vita 2018. július 13., 15:13 (CEST)

@Grin: Ha Beregi Máté még egyszer Veknikének szólít, nem fogok tudni megállni, hogy ne guruljak dühbe tőle!!! – Vekni2005 The heart of TV 2018. július 13., 17:39 (CEST)

Mentort kérek

Szia!

Eddig is válaszoltam a kérdéseidre, ha volt. Továbbra is bátran kérdezhetsz. Egyébként ne felnőttként kezelj, mert mindössze három év a korkülönbség köztünk. Pontosan mire gondolsz mentorálás alatt? – RuIsZa vita 2018. július 13., 17:11 (CEST)

IP-cím

Tőled is megkérdezem, hátha nem találsz oda a pingre: te vagy az anon? – Pagony foxhole 2018. július 13., 17:36 (CEST)

Várom a választ. – Pagony foxhole 2018. július 13., 18:14 (CEST)

Még mindig várom. – Pagony foxhole 2018. július 14., 11:48 (CEST)

@Pagony: Jó-jó! Most lebuktam! Az a 46-os felhasználó én voltam tegnap és már 2013 óta is! Csak nemrég találtam meg, hogy hogyan kell regisztrálni! Nyugodtan blokkolj le, ha akarsz! Akár örökre is! Remélem azért ez nem zoknibábozásnak véled! Talán éppen ez a baj teveled: Ha nincs más, jöhet a blokkolás, mi!? – Vekni2005 Blue old car.svgThe heart of TV 2018. július 14., 12:28 (CEST)

Eszem ágában sincs, hogy blokkoljalak. Csak arra akartam felhívni a figyelmedet, hogy a szerkesztői lapodba, továbbá a te hozzászólásaidba a vitalapodon más nem firkálhat bele. Ha ezt egy anon vagy bárki más teszi, a járőrök kapásból visszavonják. Szóval a fentieket mindig bejelentkezve csináld, ez a szabály. – Pagony foxhole 2018. július 14., 12:31 (CEST)

Userbox

Melyik az a kiemelt cikk, amelyikhez jelentős mértékben hozzájárultál? – RuIsZa vita 2018. július 13., 19:46 (CEST)

Ismételten kérlek, hogy vagy nevezz meg egy kiemelt cikket, amelyhez jelentős mértékben hozzájárultál (kételyeim vannak), vagy vedd le a sablont a lapodról. – RuIsZa vita 2018. július 18., 07:32 (CEST)

Ezt ne!

Szia! Kérlek, az ilyen hozzászólásokat mellőzd. Köszönöm a megértésed. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2018. július 16., 12:35 (CEST)

@Csigabi: Már miért is ne! Ha nem lett volna igaz, amit az előbb Hungarikusz Firkászról írtam, mellőztem volna! - Vekni2005The heart of TV 2018. július 16., 13:40 (CEST)

Vekni2005

Szia Veknike– BeregiMáté99887 vita 2018. július 19., 18:01 (CEST)

@Beregi Máté: Továbbra is keresed a bajt? Beregi Máté, te kis gonoszka, EREDJ A WIKIBŐL, EGYENESEN A POKOLBA!!!!!! (Bocsi a kiabálásért, de nem tudtam megállni!) – Vekni2005 The heart of TV 2018. július 19., 18:22 (CEST)

Toyota AA

Ajánlom figyelmedbe: [1], [2]. Hol kerestél, ha nem találtál semmit magyar nyelven? Banjout használsz? – RuIsZa vita 2018. július 19., 18:34 (CEST)

@RuIsZa: Nem humornak szántam! Én ott néztem, ahol te mondottad nekem: Átnéztem az autonavigator, totalcar és vezess.hu oldalakat - semmi! Te nem ajánlottad föl ezeket az oldalakat! Ezért úgy gondoltam, hogy más szerkesztő (mint például te) találsz több adatot ehhez a cikkhez! Esetleg, ha megint lefordítod, úgy mint a C-HR cikkem bevezetőjét! Nem vettem volna összekutyulásnak!

+1 kérdés: Mi az a Banjout?

Kiemelt cikk: Toyota Corolla (gépi fordítás) – Vekni2005 The heart of TV 2018. július 19., 19:07 (CEST)

  1. A Banjou egy kínai keresőmotor.
  2. Egyszerűen keress rá a típus nevére a Google-n, valószínűleg magyar oldalakat is dob az első oldalon.
  3. A Toyota Corolla nem kiemelt szócikk, ezért kérlek, hogy vedd le a sablont. itt olvashatsz róla bővebben. Gépi fordítás pedig végképp nem lehet kiemelt szócikk.
  4. Tanácsolom, hogyha gyártási darabszámot írsz be egy autós cikkbe, írd mellé az adat évét, valamint a szerkesztési összefoglalóba másold be a linket, ahol láttad az adatot, vagy írd le a könyv/magazin címét/szerzőjét. – RuIsZa vita 2018. július 19., 20:05 (CEST)

Azt írod a szerkesztői lapodon, hogy This user can read and write fluently in English, vagyis folyékonyan tudsz angolul beszélni és írni. Akkor hogy lehetséges, hogy nme tudsz fejjel lefordítani egy angol szöveget? – RuIsZa vita 2018. július 20., 08:31 (CEST)

Még egyszer megkérlek, hogy vedd le a megtévesztő kiemelt cikkes sablont, mert a Toyota Corolla nem kiemelt szócikk. Azt a kérdést is ismét felteszem, hogy hogy lehetséges, hogy folyékony angoltudásod van (a userlapod szerint), és nem tudsz angol oldalakról Google Fordító nélkül dolgozni? Minél előbb válaszolsz, annál hamarabb túl vagyunk ezen a két ügyön. – RuIsZa vita 2018. július 29., 07:50 (CEST)

Hagyd abba a szórakozást!

Ne változtasd meg a vitalapod normál kinézetét, ha kérhetlek! – Pagony foxhole 2018. július 22., 15:37 (CEST)

Hagyd abba!

Szia!

Először és utoljára kérlek meg arra, hogy ne írj a szócikkekbe forrásolatlan információkat. Az egy dolog, hogy források nélkül, hasadra ütve beírod fényképekhez, hogy azok mikor készültek, de pl. Beregi Péternél mi a forrás az 1988-as Jászai Mari-díjra? A díj oldalán nem szerepel a neve, és nem adtál meg forrást erre az információra. Felhívom a figyelmedet a WP:FORRÁS és a WP:ÉLŐ irányelvekre. A következő esetben ha forrásolatlanul beírsz valamit egy személy szócikkébe, főleg ha élő személyébe, blokkolni (vagy ha éppen nem érek rá kivitelezni, akkor blokkoltatni) foglak. Köszönöm figyelmedet! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. július 23., 13:41 (CEST)

Szia!

Nem tudom, feltűnt-e de a szerkesztéseidnek több mint 90%-a visszavonás/visszaállítás sorsára jut. Bár egyszer már szóltam értem, megpendítve azt, hogy blokk fog érte járni, ezúttal nagyvonalú leszek, és leírom még egyszer: csak olyan információkat írj a szócikkekbe, amiket forrással alátámasztasz! Fentebb hivatkoztam számodra a WP:FORRÁS és a WP:ÉLŐ irányelveket. Legyél szíves elolvasni őket, és azoknak megfelelően szerkeszteni, és nem beírni források nélküli állításokat!

Továbbá jó lenne, ha nem helyezgetnél el kis zászlókat az infoboxokban. Ez -- egyrészt -- nem ajánlott, másrészt, és ez a nagyobb baj, mivel nem ismered a történelmet, nem ismered, hogy melyik időszakban, melyik zászló volt hivatalos az országban, és így mindenhol ugyanazt a zászlót jeleníted meg, amely, a legtöbb esetben hibás, téves.

Megkérlek, ezúttal nyomatékosan, hogy a szabályoknak megfelelően szerkessz, ne kelljen életbe léptetni a fentebbi szankciókat! Továbbá jelzem, hogy ketten is várjuk a magyarázatodat az ellentmondásos állításodra. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. augusztus 2., 09:35 (CEST)

Meg erre is. – KoBeAt Nuvola apps agent.svg üzenet 2018. augusztus 2., 09:38 (CEST)

Addig vacakoltál azzal a szakasszal a vitalapomon, ahol az ellentmondásos állítást írtad, míg a bot archiválta. Igaz, nekem kellett volna kitennem a függősablont. Ezért most arra kérlek, hogy ezen a vitalapon válaszolj. 1995 István vitalapján is még várom a válaszod, ott még írhatsz oda. – KoBeAt Nuvola apps agent.svg üzenet 2018. augusztus 6., 06:56 (CEST)

Július 23-ám figyelmeztettelek, hogy ne írogass forrásolatlan állításokat a szócikkekbe, mert blokkolva leszel. Ma kapásból két forrásolatlan állítást írtál a Gyimesi Pálma szócikkbe. Azt hittem, az első visszaállításnál észbe kapsz, hogy talán nem kellett volna. Sajnos utána azonban jött az újabb. Kommunikálni nem kommunikálsz (amikor igen, azt sem megfelelően), úgyhogy most kaptál egy három napos blokkot, ami visszaeső vandál+write onlye kombó. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. augusztus 12., 06:54 (CEST)

IP ell.

Nemcsak én vagyok a Wikipédián. Attól, hogy én elhiszem, hogy nem vagytok azonosak, a többiek még nem biztos. Javaslom, hogy támogasd az IP-ellenőrzést a {{tám}} sablonnal, mert akkor be is fogják bizonyítani, hogy nincs azonosság. Egyébként boldog születésnapot, bízok benne, hogy valóban 13 éves lettél tegnapelőtt. – RuIsZa vita 2018. július 23., 19:17 (CEST)

@RuIsZa: A sablon kitéve! Mostmár csak várni kell, hogy elhiggyék! Remélem jó helyre tettem ki!

Köszönöm, hogy boldog szülinapot kívántál, ez igazán nagyon kedves tőled! Igen, tényleg 13 éves voltam tegnapelőtt, amit hatalmas bulival ünnepeltünk meg!

Én inkább őt tartanám zoknibábnak helyettem, ajánlom figyelmedbe: Csakweb (vita | szerk. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) – Vekni2005 The heart of TV 2018. július 23., 19:30 (CEST)

Szia, kedves Vekni2005! A következő lenne a tanácsom: ne írj Beregi Máté vitalapjára, amikor blokkolták a zoknibábját, és ne figyelmeztesd, mert akkor ő csak még jobban fog idegesíteni téged. Ha nem írsz neki egy ideig, akkor meg fogja unni a veknikézést (sőt, lehet, hogy már így megunta, hogy félvédelmet kaptál a vitalapodra), de ha folyton írsz neki, akkor sose unja meg, és az nem csak neked, hanem az egész projektnek káros. Amúgy Csakwebre és Beregi Mátéra már kértek IP-ellenőrzést, és nem mutatható ki azonosság. – KoBeAt Nuvola apps agent.svg üzenet 2018. július 24., 07:38 (CEST)

Értesítés blokkolásról

Korábban már figyelmeztettünk, hogy ne ordítozz a szerkesztési összefoglalókban (se máshol), jeleztük, hogy ezért szankció járhat. Most két napot kaptál ezért és ezért. Jelzem feléd, hogy itt mi nem annyira kultiváljuk ha kiabálnak velünk, azt meg pláne nem, ha parancsolgatnak nekünk. Ezen gondolkodj el a két nap alatt. Köszönöm figyelmedet! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. július 24., 14:00 (CEST)

A gondolkodás elősegítésére javaslom olvasgatni a Netikett, a Wikikett és a WP:CIV lapokat. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. július 24., 14:04 (CEST)

Szegedi torony

Figyu, így rólam nem beszél itt senki, így te sem fogsz. Kapsz pontosan egy órát, hogy hozd a forrást erre. Mutasd meg difflinkkel, hogy mikor írtam be a cikkbe én, hogy a toronyház 54 méteres volna. Ha nem találod meg, vagy azt a változtatást hozod ide, amikor látva az 54 méteres épületet a sorrendben rossz helyen, azt átmozgattam egy másik helyre, úgy megkapod a következő blokkodat. Óra indul. – Burumbátor Súgd ide! 2018. augusztus 15., 17:51 (CEST)

Letelt az egy óra, sehol a forrás. Blokk indul. – Burumbátor Súgd ide! 2018. augusztus 15., 18:55 (CEST)

@Burumbátor: Figyelj, szeretnék tőled elnézést kérni amiért nekedtámadtam és vádaskodtam! Nagyon sajnálom ami történt, igazán nem akartam! Csak tudod, én igyekszem mindig elkötelezetten bővíteni a wikipédiát, de a dúrva oldalam mindig visszatart ettől, ezért nagyon hamar kijövök a sodromból, ha folyton visszaálítják a módosításaimat (ha érted mire célzok)! Azért támadtam rád, mert többször is beírtad (forrás nélkül) a szegedi 17 emeletes lakóház 54 méteres magasságát! Amint láthattad, a cikkben ott van rá a 2. számú forrásban, hogy a toronyház 64 méteres!

Köszönöm a megértésedet, bocsánatot kérek, és tovább jó szerkesztést kívánok neked! Jó éjszakát! – Vekni2005 The heart of TV 2018. augusztus 22., 21:05 (CEST)

Gratulálok! Itt sikerült ugyanazzal a váddal illetned, ami miatt a blokkot kaptad. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. augusztus 22., 21:07 (CEST)

Ne firkálj bele más hozzászólásába!

Remélem, érted, miért etikátlan ez. – Pagony foxhole 2018. augusztus 15., 18:30 (CEST)

@Pagony: Figyuka! Te azt mondtad hogy az én saját vitalapomon mindenki hozzászólását kedvemre piszkíthatom, és nem vonják vissza! Ezek szerint még sem? Válaszoljál kérlek!

+1 kérdés: Mit jelent az hogy etikátlan? (ugye nincsen semmi köze az etikához (erkölcstanhoz), mert nagyon de nagyon utálom azt a tantárgyat!) – Vekni2005 The heart of TV 2018. augusztus 15., 18:41 (CEST)

Úgy látom, szövegértési nehézségeid vannak. Akkor mondom egyszerűbben: a te szövegeidbe belefirkálhatsz, másokéba nem. Utólag persze a saját szövegeidbe sem etikus (illendő) belefirkálni, ha mások már reagáltak rájuk. – Pagony foxhole 2018. augusztus 15., 19:09 (CEST)

@Pagony: Bocsánat Pagony! Kicsikét tényleg szövegértési nehézségeim vannak, bevallom! Azt hittem, hogy az én vitalapomon bárki szövegébe, tévedtem! Ez már bizonyiték a szövegértési nehézségeimre! Elnézésedet kérem a kellemetlenségért! – Vekni2005 The heart of TV 2018. augusztus 22., 21:47 (CEST)

Semmi baj, ha tanultál az eddigiekből. Még valami: a piszkítani valami nagyon csúnya dolgot jelent. A piszkálni ennél enyhébb. De inkább szerkessz! – Pagony foxhole 2018. augusztus 23., 00:33 (CEST)

Ez+az

Mielőtt nagyon belelendülnél a szerkesztésekbe:

  1. Tartozol egy magyarázattal Koroknay Gézával kapcsolatban.
  2. Tartozol egy bocsánatkéréssel Burumbátor felé, amiért nekitámadtál és vádaskodtál.
  3. Tartozol Pagony felé is egy bocsánatkéréssel, amiért megpróbáltad félremagyarázni azt, amit mondott.
  4. Nem tudom, kinek üzengetsz a szerkesztési összefoglalókban, de jó lenne, ha leszoknál róla, hogy ad hoc módon, címzés nélkül lődözöl üzeneteket a szerkesztők felé.

Azt javaslom, hogy mihamarabb rendezd a restanciáidat, mert – talán már észrevetted – a közösségnek kezd fogyni a türelme veled szemben. A blokkolás következő fokozata 2 hetes, utána pedig 1 hónap jön. A helyedben igyekeznék megfogadni a hozzád írt véleményeket, tanácsokat. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. augusztus 22., 20:31 (CEST)

@Hungarikusz Firkász: Tessék, megtettem, amit kértél: Bocsánatot kértem (Igaz, csak Pagony fogadta el, Burumbátortól még nem kaptam választ.)! Most te következel: Valójában neked üzengettem a szerkesztési összefoglalókban, mert nem akartam, hogy visszavond azokat, ha esetleg vandalizmusként fogod föl, közben pedig más szerkesztő számára nem is az! Egyébként sohasem akartam maniákusan ellened dolgozni, csak nehezen tudom elfogadni, hogyha sok cikkben, nagyon sok dolog nem úgy van megírva, ahogy én elvárom, és úgy látszik, hogy nekünk teljesen mások ezek az elvárásaink! Ezúttal megpróbálok kedvesebb lenni veled is! Szerintem egyikünknek sem tesz túl jót ez a köztünk fönnálló konfliktus. Állapodjunk meg abban, hogy ha én a te módosításaidat (szerinted) csak piszkítani tudom, akkor inkább hozzá se nyúlok! Te pedig cserébe nem kommunikálsz indulatosan, nem állítasz be egyre csak hosszabbodó blokkokat, és nem állítod folyton vissza a színészek lapján folytatott szerkesztéseimet, ha destruktívnak találod a változtatásaimat! Tudod - lehet hogy észre is vetted - de ez a wikipédistázás nagyon sokat jelent nekem, mert ez az én családomban már 10 éve öröklődik! Sajnálom, hogy kitettelek ennek, igyekszem ezúttal kedvesebben bánni veled, és ezúttal minden wikipédistával, akivel a szerkesztéseim során összefutok (Ezalól persze KissElek7 kivételt képez, mivel sokszor veknikézett)! Egyébként, kérlek ne kezel felnőttként, mert bizonyára csupán néhány év lehet a korkülönbség köztünk!

+1 kérdés: Pontosan milyen magyarázatra is utalsz Koroknay Géza alatt? – Vekni2005 The heart of TV 2018. augusztus 23., 18:19 (CEST)

Ha már kitörölted, így visszateszem:
Igen, én nem fogadtam el a bocsánatkérésed, mert – ahogy Hungarikusz Firkász is utalt rá – pont ugyanazt a vádat dobtad felém, ami miatt kiblokkoltalak. Segíts: ugye a nevedben a 2005 az a születési éved? Még egy jótanács: ne fenyegetőzz azzal, hogy dühbe gurulsz, mert ennek mindig egy eredménye lehet. Hosszabb és hosszabb pihenők. Üdv, – Burumbátor Súgd ide! 2018. augusztus 23., 18:49 (CEST)
– Burumbátor Súgd ide! 2018. augusztus 25., 08:04 (CEST)

Törlés

Az komoly, hogy kitörölted a Kun Vilmos szócikk 78,34%-át? – KoBeAt Nuvola apps agent.svg üzenet 2018. augusztus 26., 07:28 (CEST)

@Kobeat: Elnézést! Nem szoktam mobilról szerkeszteni! Véletlenül töröltem ki a Kun Vilmos szócikk 78,34%-át! Rossz gombot nyomtam meg, és az egész tartalom eltűnt! Eztán nem vettem észre, amíg te vissza nem vontad! Ha legközelebb meglátod, hogy ilyet csinálok, figyelmeztess, mert akkor az volt az utolsó, hogy az okostelefonomról szerkesztettem! Elnézésedet kérem! – Vekni2005 The heart of TV 2018. augusztus 26., 12:34 (CEST)
Aha, ezzel az összefoglalóval. Figyelj, nincs neked nagy jövőd nálunk. Ígérsz fűt-fát, aztán dúlsz tovább. A következő ilyen húzásod nagyon hosszú blokkot ér. – Pagony foxhole 2018. augusztus 26., 12:39 (CEST)
Össze-vissza beszélsz, nem vetted észre? Azt írtad, hogy nem szoktál mobilról szerkeszteni, miközben az eddigi összes szerkesztésedet mobilról végezted (legalábbis a címkeszűrő szerint, ami nem szokott hazudni), utána pedig leírtad, hogy „Ha legközelebb meglátod, hogy ilyet csinálok, figyelmeztess, mert akkor az volt az utolsó, hogy az okostelefonomról szerkesztettem!”. Sajnálom, de az utolsó előtti mondatodon kívül egyetlen szavadat sem hiszem el. Gyakorlatilag vandálkodás, amit csinálsz, trollkodásról nem is beszélve, amit már a kezdettől fogva csinálsz. Ide figyelj; ne próbálj átverni minket, mert annak rossz vége lesz. – KoBeAt Nuvola apps agent.svg üzenet 2018. augusztus 26., 12:56 (CEST)

Blokk (2)

Blokkolva

Szerkesztési jogaidat destruktív szerkesztéseid miatt kettő hétre felfüggesztettük. Ha szeretnél érdemben hozzájárulni az enciklopédia fejlesztéséhez, megteheted a blokk lejárta után, addig azonban ne szerkessz, mert a blokk automatikusan meghosszabbodik! Ha szerinted a blokkolás félreértés következménye, lépj kapcsolatba valamelyik adminisztrátorral a megadott e-mail-címükön! A blokk részletesebb indoklása: difflink PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. augusztus 26., 14:55 (CEST)

Úgy látom, a két hét sem volt elegendő. A következő ilyen hasra ütésre beírt kamu adatért megy a következő blokk. Sőt, lassan érik egy WT-beadvány is. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. szeptember 10., 16:16 (CEST)

A helyedben nem lennék ennyire büszke arra, hogy csak tippelgetve írsz be információkat: [3]! Mint mondtam, a következő ilyennél megy az újabb blokk, ami ezúttal egy hónapos lesz. Szerintem nem ártana ha egy kicsit körülnéznél, hogy hol is vagy, valamint, mikor mit csinálsz. Ahogy Kobeat mondta, gyakorlatilag vandálkodás és trollkodás amit csinálsz. A közösség nem sokáig fogja ezt neked tolerálni. Ezt jobb ha minden alkalommal a szemed előtt tartod. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. szeptember 11., 20:07 (CEST)

@Hungarikusz Firkász: Ma is folytatta, letebb figyelmeztettem is. Nagyon bosszantó már. Ilyeneket ír, hogy xy Jászai Mari-díjas, mindenféle forrás nélkül. De akkor nem újkeletű a problémba, ahogy látom. Gerry89 vita 2018. szeptember 16., 12:04 (CEST)

Gerry89: Hamarosan kapja a következő blokkot. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. szeptember 16., 12:06 (CEST)

KissElek7

@Csigabi: Szia, kedves Csigabi! A következő ügyben fordulok hozzád: biztos emlékszel még rá amikor félvédelmet adtál a vitalapomra! Nos, az alábbi okból jó lenne, ha újra megtennéd:

Azért adtál a vitalapomra félvédelmet, mert KissElek7 folyton veknikézett itt engem! Miközben a lap félig védve volt, KissElek7 nem regisztrált, és nem zaklatott senkit! Miután pár napja lejárt a félvédelem, KissElek7 Franek László formájában újra megjelent, és ismét rájöttem, hogy milyen okból! Kiss Elek kivárta, hogy lejárjon a félvédelem, és miután lejárt, újra veknikézésbe kezdett! Ha esetleg megint (ezúttal végtelen időtartamra) levédenéd az user- és vitalapomat automatikusan megerősített szerkesztők szintjére, akkor végre meg fogja unni a zoknibábozást, ami nem csak nekem, hanem az egész projektnek hasznos lehet! Lehet, hogy így végre nekem is hasznomat veszitek! Szóval, mit mondassz? Benne vagy? Vekni2005The heart of TV 2018. augusztus 26., 21:07 (CEST)

Kérésednek megfelelően védelem alá helyeztem a vitalapodat. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. augusztus 28., 09:20 (CEST)
@Pallerti: Köszönöm, nagyon elégedett vagyok! Esetleg, ha az userlapomra is védelmet tudnál tenni, megköszönném! Úgy értem, módosíthatnád az userlapom védelmét, regisztrált szerkesztők szintjéről automatikusan megerősített szerkesztők szintjére (persze végleges időtartamra), ha ez lehetséges! Előre is köszönöm!

Vekni2005The heart of TV 2018. augusztus 28., 10:25 (CEST)

Beállítottam a védelmet. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. augusztus 28., 17:21 (CEST)

Unci

Csak nem te vagy Bór az Unciklopédián? Várom válaszod. – RuIsZa vita 2018. szeptember 7., 07:02 (CEST)

@RuIsZa: Fogalmam sincs, hogy miről beszélsz! De tényleg nem, és mi az hogy unci!? – Vekni2005 The heart of TV 2018. szeptember 8., 07:23 (CEST)


@RuIsZa: Várom a választ! – Vekni2005 The heart of TV 2018. szeptember 8., 18:00 (CEST)

Unciklopédiára gondolt. Az egy nevettető, szerkeszthető internetes lexikon, ugyanúgy van magyar és idegen nyelvű változata. Van némi átfedés a wikipédia és az unciklopédia szerkesztői között, ezért kérdezte, hogy te azt a lexikont, vagyis az Unciklopédiát is szerkeszted-e? Szép estét kívánok neked! Apród vita 2018. szeptember 8., 18:11 (CEST)

@Apród:, @RuIsZa: Nem, én nem vagyok jelen azon a bizonyos unciklopédián, amiről beszéltek! Most hallok róla életemben először, vagyis a neve sem ugrik be, nemhogy szerkesztettem volna! Átnéztem a kezdőlapját, és számomra nagyon nem tetszetős, ígyhát nem is látom értelmét, hogy valaha szerkeszteni fogom! Szép estét mindkettőtöknek, és további jó szerkesztést kívánok nektek!

+1 kérdés: Azt még mindig nem értem, hogy ki és mi az a Bór, akiről az előbb szintén szó esett! – Vekni2005 The heart of TV 2018. szeptember 8., 18:24 (CEST)

Jó rendben, az se baj, ha szerkesztetted volna, csak kérdeztem. Vannak rajta valóban nagyon nem tetszetős dolgok, de azért belekerül néha némi műveltebb humor is. Bór egy frissen regisztrált szerkesztő az Unciklopédián, mint kiderült, semmi köze hozzád. – RuIsZa vita 2018. szeptember 9., 06:50 (CEST)

WP:ÉLŐ

Szia! Ne írj be élő személyek szócikkébe (se) forrástalan állítást! Gerry89 vita 2018. szeptember 16., 12:01 (CEST)

Mit vandálkodtam?

@Gerry89:, @Hungarikusz Firkász: Miről beszélsz Gery? Ma mégis mit vandálkodtam? Nem írtam hamis díjat! Nézd csak meg a szócikkekben! A díj valóban a színészé: a díjak szakaszban benne van, csak beraktam az infoboxba! Nem értem, hogy ezért miért kell blokkolni? – Vekni2005 The heart of TV 2018. szeptember 16., 12:20 (CEST)

Hands-on.png (Két szerkesztési ütközés után) Legyél szíves és sürgősen vegyél vissza a stílusodból! Úgy írogatsz a szerkesztési összefoglalókban, mintha te lennél itt a spanyolviaszkos (utasítgatások, parancsolgatások, többszörös felkiáltójelek, kérdőre vonások), miközben a szerkesztéseid túlnyomó részével (tippelgetések, források nélküli beírogatások, felesleges műveletek) több szerkesztőnek csinálsz plusz munkát, mert ahelyett, hogy bővítenénk, azt kell nézzük, hogy te mit rombolsz. Mindemellett meg még trollkodsz is (valótlanságokkal traktálsz minket, aztán meg játszod, hogy nem érted, mire gondolunk, amikor rámutatunk vagy rákérdezünk.

Nem néztem utána annak, hogy Gerry89 (és nem Gery) mit kifogásolt. Ami engem illett az alábbi két szerkesztésedet vélem rendkívül problémásnak: 1 és 2, utóbbit főleg ennek a magyarázatnak a fényében: (Budapest csak egy tipp volt!), de Mányai Zsuzsánál az a beírt „csendesen” szó is nemcsak tartalmilag, de enciklopédikusan is hibás.

Úgyhogy jó lenne ha sürgősen elkezdenéd elsajátítani és magadévá tenni a szabályokat és megfigyelnéd, hogy miket javítunk utánad, és nem követnéd el újra és újra ugyanazokat a hibákat (újabbakkal megspékelve), mert hamarosan elfogy a közösség türelme. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. szeptember 16., 12:48 (CEST)

Csak jelzem, hogy úgy látom egyszer már mentorálást kért Ruiszától: Szerkesztővita:Vekni2005#Mentort kérek. Ha valaki más is vállal számára mentorálást (én nem), az tudjon róla. Egyébként mentorokat itt lehet keresni: Wikipédia:Új szerkesztők támogatása/Mentorálás. Apród vita 2018. szeptember 16., 12:34 (CEST)

Vekni! Nem ez volt az első eset! Átnéztem most ugyanis a szerkesztêseid. Még a Toyotásak amik vannak, de ahhoz nem értek. Nem forrásolsz srehol. Amúgy a bevezetőbe írtad, nem az infoboxba. A díjai szakaszban sincs rá forrás sajna. Gerry89 vita 2018. szeptember 16., 12:44 (CEST)

Nekem mindössze annyi bajom volt, hogy élő személy szócikkébe forrásolatlan infó kerül(t) be, ez pedig Vekni esetébe ahogy láttam nem az első eset volt.

Amúgy ez egy nehéz ügy akkor ahogy látom, mert @Pagony: visszavonta azén visszavonásom. Pagony, szerinted akkor ilyen esetben nem kell elvárnunk a forrást, vagy egy járőr nézzen utána (amire minden esetben nincs idő, meg kapacitás), vagy egyes esetekben bízzam rá magam a szerkesztőre? Utóbbit nem tudom megtenni vekni esetében. Amúgy épp aktuális téma a járőrözés meg annak könnyítése stb. az egyik kocsmafalon. Amúgy most már a magam kíváncsisága miatt is fogok keresni egy forrást a Jászai-díjára. – Gerry89 vita 2018. szeptember 16., 13:40 (CEST)

Uiː Találtam rá és betettem a szócikkbe a díjai szakaszba. De továbbra is úgy gondolom, hogy forrásokat azért tegyenek be a szerkesztők az infók mellé. Nincs ideje a járőrnek mindennek utána nézni, az épp valós-e avagy nem az. Max szúrópróbára. – Gerry89 vita 2018. szeptember 16., 13:44 (CEST)

@Gerry89: Szerintem egyáltalán nem általános, hogy minden díjat mindenhol forrásolunk. Ha a díjról szóló szócikkben vagy listában szerepel az illető, többnyire el lehet fogadni. És ahogy Vekni2005 mondja, a boxban már amúgy is benne volt a díj, ő csak beírta a bevezetőbe is, és tényleg ott is helye van feltétlenül. – Pagony foxhole 2018. szeptember 16., 13:50 (CEST)
@Pagony: Lehet. Nem tudom ez mennyire általános. Én teszek hozzá mindig. Gerry89 vita 2018. szeptember 16., 13:59 (CEST)

Visszaállítás

Ne állítsd vissza légy szíves, attól, hogy anonként teszed még nem fog úgy tűnni, mintha két külön entitás szeretné a te verziódat, a WP:3VSZ-be bele fogom számolni. – PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. szeptember 24., 07:00 (CEST)

Daewoo Tico

Gxermo2.svg

Üdv! Az általad szerkesztett, létrehozott szöveg még nem kerülhet a szócikkek közé, de témája vagy tartalma miatt érdemesnek tartjuk a közös erővel történő feljavításra, ezért a cikkjelöltek közé tettük. Ha tovább akarod fejleszteni, itt találod meg. Ott a vitalapon gyülekeznek majd a javításra vonatkozó megjegyzések is. Köszönöm a figyelmed, további jó szerkesztést. PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. október 13., 00:08 (CEST)

Arabus

Toyota Avensis (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)

Szia, a „The Avensis Verso won Australia's Best People Mover, and was known in that market only as the Avensis, other variants being unavailable there.”-ből hogyan lett az, hogy „Az Avensis Verso Ausztrália legnagyobb autósversenyét is megnyerte, és ezen a piacon csak az Avensis néven ismertté vált, más változatok nem voltak elérhetők.” – különös tekintettel Ausztrália legnagyobb autósversenyére? --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. december 15., 02:39 (CET)

Aztán mondom tovább: „A Drag (Cd) együttható értéke a szedán esetében 0,28, a kombi testének pedig 0,29.” az enwikiben úgy hangzik, hogy „Coefficient of Drag (Cd) figures are 0.28 for the sedan and 0.29 for the wagon body.”. A Coefficient of Drag az egy kifejezés így együtt és magyarul légellenállási együtthatóként hivatkozunk rá és pontosan ezen okból rövidítve sem Cd, hanem (követve az itthoni szakirodalomban és német kiadványokban hagyományos jelölést) Cw érték (a w=Widerstandsbeiwert). A wagon body, pedig nem a kombi teste, hanem a kombi karosszériája, az autóknak nincsen teste még akkor sem, ha angolul bodynak hívják. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. december 15., 02:56 (CET)
...aztán itt van ez: „Az Avensis továbbra is az első MacPherson támasztékokat és a hátsó dupla csuklópántokat használja.” Ezt bontsuk szét egy kicsit, kezdve ott, hogy az első MacPherson támasztékoknál feltételezem az elülső futóműre gondolsz, de amely kifejezésben egyik magyar szó sem megfelelő. Nincsen első futóműve az autóknak – mert akkor második, vagy utolsó is lehetne –, mellső, vagy elülső futóműve van. Amit támasztékoknak hívsz, az magyarul felfüggesztés, amit meg csuklópántoknak, az meg csatolt lengőkar. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. december 15., 03:02 (CET)
Ezt értelmezni sem tudom: „A Toyota ED 2 eredetileg az Avensist tervezte meg, amely sokkal simább és sportosabb helyzetben van.” Itt azért illene kifejteni az olvasónak – mert nem az általános műveltség része –, hogy az ED2 a Toyota Europe Design Developmentre utal, ami a Toyota nizzai tervezőirodája. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. december 15., 03:09 (CET)
Gxermo2.svg

Üdv! Az általad szerkesztett, létrehozott szöveg még nem kerülhet a szócikkek közé, de témája vagy tartalma miatt érdemesnek tartjuk a közös erővel történő feljavításra, ezért a cikkjelöltek közé tettük. Ha tovább akarod fejleszteni, itt találod meg. Ott a vitalapon gyülekeznek majd a javításra vonatkozó megjegyzések is. Köszönöm a figyelmed, további jó szerkesztést. PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. december 15., 03:26 (CET)