Blaze (regény)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Blaze Stephen King amerikai író 2007-ben Richard Bachman álnéven megjelent bűnügyi regénye.

Történet[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A történet főszereplője ifj. Clayton "Blaze" Blaisdell, egy kisstílű bűnöző, aki gyermekkora óta, amikor is apja több ízben ütlegelte őt, szellemileg visszamaradott. Társával, George-dzsal együtt el akarják rabolni egy gazdag család sarját, ám Blaze bűntársa még az akció előtt bűncselekmény áldozata lesz. Ezt követően Blaze egyedül hajtja végre a tervezett emberrablást - bár ő úgy érzi, nincs egyedül, hiszen folyamatosan hallja barátja, George hangját, aki tanácsokat ad neki.

A regény során párhuzamosan ismerhetjük meg Blaze sanyarú életét és a csecsemő elrablását követő bujkálás történetét, melynek során a férfi egyre jobban a szívébe zárja apró áldozatát.

Érdekességek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A regény - ahogyan azt az előszóból megtudhatjuk - valójában tisztelgés John Steinbeck Egerek és emberek (1937) című műve előtt. Első, valamivel rövidebb változata lényegében már 1973-ban, még a Carrie (regény) című világsiker megírása előtt megszületett, ám akkoriban nem került kiadásra. Évtizedekkel később King újra elővette és átdolgozva kiadta.

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

További információ[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]