Bilincsben (könyv)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Bilincsben
Szerző Stephen King
Eredeti cím Gerald's Game
Ország  USA
Nyelv angol
Téma amerikai irodalom
Műfaj horror
Kiadás
Kiadó Viking Press
Kiadás dátuma 1992
Magyar kiadó Európa Könyvkiadó
Magyar kiadás dátuma 1994
Fordító Szántó Judit
Média típusa könyv
Oldalak száma 388 (1994)
ISBNISBN 9630756773 (1994)
SablonWikidataSegítség

A Bilincsben (Gerald's Game) Stephen King amerikai író 1992-ben megjelent regénye. Magyarul először az Európa Könyvkiadónál jelent meg a regény, Szántó Judit fordításában, 1994-ben.

2017-ben filmfeldolgozás is készült belőle.

Cselekmény[szerkesztés]

A mű egyszerre íródott a Dolores című regénnyel, és ugyanúgy 1992-ben, illetve 1963-ban játszódik, mint az a mű, csak épp nem Long Tall Island-en, hanem a Kashwakamak-tónál. 1963 volt az az év, amikor a teljes napfogyatkozás következtében július 20-án elsötétült az ég Maine állam ezen része felett. Ez az esemény mindkét regény híres momentuma, és érdekes, izgalmas módon köti össze őket.

A könyv Jessie Burlingame történetét meséli el, akinek férje, Gerald az eldugott nyaralóban az ágyhoz bilincseli feleségét, mert csak így képes felcsigázni vágyát. Jessie, aki megelégeli férje játszadozását, ágyékon rúgja őt, a férfi pedig szívrohamot kap.

Ekkor kezdődik a nő háromnapos kínszenvedése: nem elég, hogy folyamatosan különböző hangokat hall, amelyek mind másra biztatják, de betéved a házba egy kutya is és elkezdi marcangolni Gerald tetemét. Valamint idővel rá kell döbbennie, hogy talán még sincs annyira egyedül, mint hitte...

Magyarul[szerkesztés]

  • Bilincsben; ford. Szántó Judit; Európa, Bp., 1994

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]