Álomcsapda (regény)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Álomcsapda
SzerzőStephen King
Eredeti címDreamcatcher
Ország USA
Nyelvangol
Műfajhorror
Kiadás
KiadóScribner
Kiadás dátuma2001
Magyar kiadóEurópa Könyvkiadó
Magyar kiadás dátuma2002
FordítóBihari György
Média típusakönyv
Oldalak száma750 (2002)
ISBNISBN 9630772566 (2002)
SablonWikidataSegítség

Az Álomcsapda (Dreamcatcher) Stephen King amerikai író 2001-ben megjelent regénye. Magyarul először az Európa Könyvkiadónál jelent meg a regény, Bihari György fordításában, 2001-ben.

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Az Álomcsapda négy gyermekkori barát története, akik rendszeresen járnak vadászni a maine-i erdőségbe. Az egyik ilyen vadászatuk során földönkívüliek érnek földet a környéken, akik egyrészt valamiféle furcsa fertőzést terjesztenek az ott lakók között, másrészt valamilyen oknál fogva megtámadják a tudatukat is.

A barátok azt tapasztalják, hogy ők másként reagálnak a fertőzésre, mint az emberek többsége, és kis idő elteltével arra a következtetésre jutnak, hogy ez gyermekkorukkal magyarázható, amikor is barátságot kötöttek egy szellemileg visszamaradott, ám különleges képességekkel rendelkező kisfiúval, Duddits-szal, és ez a jelek szerint kihat mostani életükre is. Így aztán útra kelnek, hogy megtalálják az azóta felnőtté vált fiút, és a segítségét kérjék.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Magyarul[szerkesztés]

  • Álomcsapda; ford. Bihari György; Európa, Bp., 2002

Érdekességek[szerkesztés]

A regény a Stephen Kinget ért súlyos balesetet követő lábadozás idején, súlyos fájdalmak közepette született. Első változatát az író kézzel írta meg mintegy fél év alatt. Eredetileg a Cancer (magyarul: Rák) címet szánta a műnek, amelyet azonban felesége kérésére megváltoztatott, mert Tabitha úgy érezte, hogy a cím balszerencsét jelenthet rájuk nézve.

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]