A coloradói kölyök

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A coloradói kölyök (The Colorado Kid) Stephen King amerikai író 2005-ben megjelent regénye, amely Amerikában egy krimisorozat (Hard Case Crime) részeként jelent meg.

Cselekmény[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A történet egy Maine-állambeli szigeten játszódik, ahol két idős újságíró, Dave Bowie és Vince Teague elmeséli egy fiatal gyakornoknak, Stephanie McCann-nek egy rejtélyes, huszonöt évvel korábbi haláleset történetét a szigeten.

A coloradói kölyök névvel illetett idegent, akinek személyazonosságát csak több mint egy év elteltével sikerült felfedni, két fiatal találta meg annak idején holtan a parton egy szemetesnek dőlve.

A két újságírónak azonban minden igyekezete ellenére sosem sikerült megoldania a rejtélyt. Nem tudták meg, miként halt meg a férfi, és nem találtak választ arra a kérdésre sem, miért utazott több mint háromezer kilométert Maine államba, hátrahagyva feleségét és féléves kisfiát.

Érdekességek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A szerző a könyv utószavában vall arról, hogy az élet tele van rejtélyekkel. Így ez a regénye nem a megoldásról szól, hanem valójában magáról a rejtélyről, a megoldhatatlan dolgokról, amelyek éveken, évtizedeken át foglalkoztatják az embert, ám mégsem kergetik őrületbe.

A mű ebből a szempontból sok hasonlóságot mutat a Rémautó című regénnyel, amelyben más alaphelyzetből kiindulva, de szintén ezt a kérdéskört járja körül a szerző.