A coloradói kölyök

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
A coloradói kölyök
Szerző Stephen King
Eredeti cím The Colorado Kid
Ország  USA
Nyelv angol
Műfaj horror
Kiadás
Kiadó Hard Case Crime
Kiadás dátuma 2005
Magyar kiadó Európa Könyvkiadó
Magyar kiadás dátuma 2008
Fordító Müller Bernadett
Média típusa könyv
Oldalak száma 164 (2008)
ISBNISBN 9789630785952 (2008)
SablonWikidataSegítség

A coloradói kölyök (The Colorado Kid) Stephen King amerikai író 2005-ben megjelent regénye, amely Amerikában egy krimisorozat (Hard Case Crime) részeként jelent meg. Magyarul először az Európa Könyvkiadónál jelent meg a regény, Müller Bernadett fordításában, 2008-ban.

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

A történet egy Maine-állambeli szigeten játszódik, ahol két idős újságíró, Dave Bowie és Vince Teague elmeséli egy fiatal gyakornoknak, Stephanie McCann-nek egy rejtélyes, huszonöt évvel korábbi haláleset történetét a szigeten.

A coloradói kölyök névvel illetett idegent, akinek személyazonosságát csak több mint egy év elteltével sikerült felfedni, két fiatal találta meg annak idején holtan a parton egy szemetesnek dőlve.

A két újságírónak azonban minden igyekezete ellenére sosem sikerült megoldania a rejtélyt. Nem tudták meg, miként halt meg a férfi, és nem találtak választ arra a kérdésre sem, miért utazott több mint háromezer kilométert Maine államba, hátrahagyva feleségét és féléves kisfiát.

Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Érdekességek[szerkesztés]

A szerző a könyv utószavában vall arról, hogy az élet tele van rejtélyekkel. Így ez a regénye nem a megoldásról szól, hanem valójában magáról a rejtélyről, a megoldhatatlan dolgokról, amelyek éveken, évtizedeken át foglalkoztatják az embert, ám mégsem kergetik őrületbe.

A mű ebből a szempontból sok hasonlóságot mutat a Rémautó című regénnyel, amelyben más alaphelyzetből kiindulva, de szintén ezt a kérdéskört járja körül a szerző.

Magyarul[szerkesztés]

  • A coloradói kölyök; ford. Müller Bernadett; Európa, Bp., 2008

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]