Csipkerózsikák

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Csipkerózsikák
Szerző
Eredeti címSleeping Beauties
OrszágEgyesült Államok
Nyelvangol
Témaamerikai irodalom
Műfajfantasy, horror
Kiadás
KiadóCharles Scribner’s Sons
Kiadás dátuma2017
Magyar kiadóEurópa könyvkiadó
Magyar kiadás dátuma2018
FordítóDranka Anita
Média típusakönyv
Oldalak száma800 (2018)
SablonWikidataSegítség

A Csipkerózsikák (Sleeping Beauties) Stephen King és fia, Owen King amerikai írók 2017-ben megjelent fantasy-horror regénye. A mű azt a kérdést járja körül, mi történhet akkor, ha egy pandémia következtében a nők eltűnnek a világból és a férfiak magukra maradnak.

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Valamikor a jövőben a nőket elalvás közben beburkolja egy ismeretlen fehérjéből képződő hártya, olyan, mint a selyemgubó. Ha felébresztik az alvó nőket, vagy bármi módon megsérül a gubójuk, akkor megvadulnak és erőszakosak lesznek. Alvás közben viszont egy másik, a miénknél szebb és jobb világba kerülnek, ahol harmónia uralkodik és szinte nincsenek viták.

A nyugat-virginiai Dooling női börtönében van azonban egy titokzatos idegen, Eve Black, aki a megszokott módon alszik el és ébred fel, nem birtokolja őt be a hártya. A magukra maradt férfiak erőszakkal egymásnak esnek, és közben két, egymással vitatkozó és versengő táborra szakadnak: az egyik csoport meg akarja ölni Eve-t, mert szerintük ő a rejtélyes jelenség okozója, a másik viszont meg akarja menteni őt, hátha megoldást tud adni a kialakult helyzetre.[1]

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Magyarul[szerkesztés]

  • Csipkerózsikák; fordította: Dranka Anita; Európa, Budapest, 2018

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]