Csipkerózsikák

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Csipkerózsikák
Szerző
Eredeti cím Sleeping Beauties
Ország Egyesült Államok
Nyelv angol
Téma amerikai irodalom
Műfaj fantasy, horror
Kiadás
Kiadó Charles Scribner’s Sons
Kiadás dátuma 2017
Magyar kiadó Európa könyvkiadó
Magyar kiadás dátuma 2018
Fordító Dranka Anita
Média típusa könyv
Oldalak száma 800 (2018)

A Csipkerózsikák (Sleeping Beauties) Stephen King és fia, Owen King amerikai írók 2017-ben megjelent fantasy-horror regénye. A mű azt a kérdést járja körül, mi történhet akkor, ha egy pandémia következtében a nők eltűnnek a világból és a férfiak magukra maradnak.

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Valamikor a jövőben a nőket elalvás közben beburkolja egy ismeretlen fehérjéből képződő hártya, olyan, mint a selyemgubó. Ha felébresztik az alvó nőket, vagy bármi módon megsérül a gubójuk, akkor megvadulnak és erőszakosak lesznek. Alvás közben viszont egy másik, a miénknél szebb és jobb világba kerülnek, ahol harmónia uralkodik és szinte nincsenek viták.

A nyugat-virginiai Dooling női börtönében van azonban egy titokzatos idegen, Eve Black, aki a megszokott módon alszik el és ébred fel, nem birtkolja őt be a hártya. A magukra maradt férfiak erőszakkal egymásnak esnek, és közben két, egymással vitatkozó és versengő táborra szakadnak: az egyik csoport meg akarja ölni Eve-t, mert szerintük ő a rejtélyes jelenség okozója, a másik viszont meg akarja menteni őt, hátha megoldást tud adni a kialakult helyzetre. [1]

Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Magyarul[szerkesztés]

  • Csipkerózsikák; fordította: Dranka Anita; Európa, Budapest, 2018

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]