Istentisztelet

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A lap korábbi változatát látod, amilyen Milei.vencel (vitalap | szerkesztései) 2015. november 12., 03:48-kor történt szerkesztése után volt. Ez a változat jelentősen eltérhet az aktuális változattól. (Új oldal, tartalma: „{{építés alatt}} Az '''istentisztelet''' emberek összejövetele arra a célra, hogy Istennel keressék a kapcsolatot és neki adjanak dicsőséget. Ez általá…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Az istentisztelet emberek összejövetele arra a célra, hogy Istennel keressék a kapcsolatot és neki adjanak dicsőséget. Ez általában egy közösségi helyen (templom, imaház, gyülekezet, zsinagóga, mecset, királyságterem) épületében történik, de máshol is végbemehet. Stílusában a különböző felekezetek és vallások között eltérés alakult ki.

Kereszténység

A Biblia azt tanítja, hogy egyedül csak Istent szabad imádni.

Jézus

Jézus földi szolgálata során tetteivel és tanításaival egyaránt hangsúlyozta, mennyire fontos Istent tisztelni. A zsinagógában vagy a hegyoldalon, bárhol is járt, mindig időt szánt arra, hogy imádattal forduljon mennyei Atyjához. Jákob kútjánál egy asszonnyal találkozva elmondta, hogy Isten azokat keresi, akik igaz szívvel imádják Őt. Szavai szerint akik lélekben és igazságban imádják Istent, azok szeretik igazán. [1]



Róma katolikus egyház

Protestáns egyházak

Jegyzetek

  1. Ján. 4,3

Források

  • Sohlmann Károly: Bibliai igazságok kézikönyve, 1940
  • Derek Morris: Experience with Our God, 2005