Today (Scooter-kislemez)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Scooter and Vassy
Today
kislemez a(z) The Fifth Chapter albumról
Megjelent Németország 2014. szeptember 26.
Ausztrália 2014. október 10.
Spanyolország 2015. január 27.
Formátum CD, digitális letöltés
Felvételek Sheffield Underground Studio, Hamburg
Stílus bigroom house
Nyelv angol
Kiadó NémetországSheffield Tunes
MagyarországMagneoton
Franciaország Jeff
Olaszország Kontor Italia
SpanyolországBlanco y Negro
Ausztrália Central Station
Szerző H.P. Baxxter
Phil Speiser
Michael Simon
Jens Thele
Achim Jannsen
Gareth Owen
Tony Verdult
Koen Groeneveld
Margareta L J Greet Voermans
Adriaan Addy Van Der Zwan
Producer Jens Thele
Helyezések
Németország 75. a német listán
Oroszország 120. az orosz listán
Scooter and Vassy-kronológia
Bigroom Blitz (2014)Today (2014)Can’t Stop the Hardcore (2014)
Videóklip
Hivatalos videóklip

A Today a német Scooter együttes második kislemeze a 2014-ben megjelent albumukról, a The Fifth Chapter-ről, mely szeptember 26-án jelent meg a görög-ausztrál énekesnő, Vassy közreműködésével. Bár a dal nem feldolgozás, a dallam-motívuma jól hallhatóan emlékeztet "Otto Knows" "Parachute" című számára, illetve a szöveg egy részét a "Klubbheads" "Discohopping" című slágeréből vették át.

Története[szerkesztés]

A sokszor halogatott "The Fifth Chapter" album kiadását 2014. szeptember 26-ára halasztották a tavasz folyamán. Július közepén aztán egy érdekes hír került ki a rajongói oldalakra: a Scooter egy német tévéműsor őszi adásában fog szerepelni, és elő is fognak adni egy számot, mely adást már a nyár folyamán leforgattak. Az ausztrál-görög énekesnő, Vassy utalt rá Instagram-oldalán, hogy a Scooterrel közösen léptek fel, a szám címe "Today" lesz, és novemberben fog megjelenni, mint kislemez.[1] A novemberi megjelenést kicsivel később Michael Simon is megerősítette.

Augusztus végén aztán a Scooter visszaszámlálásba kezdett. Ez szeptember 5-én járt le, s ezen a napon mutatták be az új album összes hangmintáját, valamint, bár még sem a videóklip, sem az igazi kislemez nem készült el, letölthetővé tették a "Today"-t, mintegy előzetesként. Aznap a szám elérhetővé vált a YouTube videomegosztón, a Kontor Records hivatalos csatornáján is.[2] Később bejelentették, hogy a kislemez megjelenik a szokásos módon, fizikai adathordozón, Vassy pedig Instagram-fiókján jelentette be, hogy forgatja New Yorkban a videóklip ráeső részét - s ugyanitt utalt arra is, hogy a következő videóklip a "Radiate"-hez készül.[3] A"Today" klipje a kislemez hivatalos megjelenésével egyidejűleg ki is került az Internetre.

Számok listája[szerkesztés]

A CD-változat csak az első két számot tartalmazza, a többihez kizárólag internetes letöltés útján lehet jutni.

  1. Today (Radio Mix) (03:27)
  2. Today (Extended Mix) (04:14)
  3. Today (Scooter Remix) (03:54)
  4. Today (Crew Cardinal Remix) (05:15)

Más változatok[szerkesztés]

Franciaországban a kislemez promo változatban is megküldésre került néhány forgalmazónak. Ezen a négy fentebbi számon kívül hallható a dal "Laurent H Remix" változatban, valamint instrumentális verzióban is.

Közreműködtek[szerkesztés]

Videóklip[szerkesztés]

A klipben Vassy és a Scooter tagjai láthatóak: Vassy énekel, H.P. szövegel, Phil és Michael pedig egy-egy villanás erejéig kerülnek a videóba, szövegelést imitálva. A köztes részekben két fiatal lány kalandjait követhetjük nyomon, amint élik az életüket, majd véletlenül szemtanúi lesznek, ahogy az egyik barátnőjükkel két srác megalázó módon bánik. Úgy döntenek, megleckéztetik őket, és símaszkban rájuk törve megkötözik őket, majd kimentik társukat.

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]