Friends Turbo

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Scooter
Friends Turbo
kislemez a(z) The Big Mash Up albumról
Megjelent2011. április 15.
FormátumCD, digitális letöltés
FelvételekSheffield Underground Studios 4, 14, Hamburg
StílusHappy Hardcore
KiadóNémetországSheffield Tunes
SzerzőH.P. Baxxter
Rick J. Jordan
Ferris Bueller
ProducerJens Thele
Helyezések
Németország 43. a német listán
Ausztria 65. az osztrák listán
Scooter-kronológia
Stuck on Replay (2010)Friends Turbo (2011)The Only One (2011)
Videóklip
Hivatalos videóklip
SablonWikidataSegítség

A Friends Turbo a német Scooter együttes 2011-ben megjelent kislemeze, az első a "The Big Mash Up" című albumukról. Maga a dal egy korábbi Scooter-szám, a Friends modernizált változata, mely promóciós céllal, a holland "New Kids Turbo" című film népszerűsítése érdekében készült. A Scooter 399 nap után adott ki új kislemezt, ezzel negatív rekordot beállítva.

Eredetileg egy dupla A-oldalas kislemez keretein belül jött volna ki, a "The Only One" című számmal, mivel ezt a dalt felkérésre készítették el. A New Kids nevű holland komikuscsapat saját filmjét, a New Kids Turbo-t reklámozta a kilencvenes évek legendájával, Paul Elstak-kal Hollandiában, és a német promócióhoz a Scootert kérték fel, ennek apropóján született a szám. Végül azonban dupla A-oldal helyett egy kétszámos kislemezen jelent meg.

Számok listája[szerkesztés]

  1. Friends Turbo (Movie Version) (3:20)
  2. Friends Turbo (3:19)
  3. Friends Turbo (The Drum 'n Bass Mix) (4:02)

A "Movie Version" -ben a film főszereplői részéről hallható bekiabálások lettek bevágva. A "The Drum 'n Bass Mix" kizárólag azoknak járt, akik az internetről töltötték le a kislemezt, azaz CD-formátumban ezúttal is kétszámos volt.

Közreműködtek[szerkesztés]

Más változatok[szerkesztés]

Valamennyi változat felkerült a "The Big Mash Up (20 Years of Hardcore Expanded Edition)" című 2013-as kiadványra., valamint a "20 Years of Hardcore" és a "100% Scooter - 25 Years Wild & Wicked" című válogatáslemezekre is feltették a "Movie Version"-t.

Koncerteken alkalmanként játsszák, például a "Friends" helyett ezt játszották 2013-as hamburgi koncertjükön, amikor a TOP10-es kislemezeiket mutatták be újra.

Videoklip[szerkesztés]

A klip félig-meddig a "New Kids Turbo" című film promóciója, azaz a filmből vett jelenetek láthatóak. Néhány ponton parodizálja is a korábbi Scooter-klipeket, a tagok ugyanis ugyanabba a ruhába vannak beöltöztetve, mint a "How Much Is The Fish?" klipjében, az autóban ülős jelenet pedig az "I'm Your Pusher" című klipre reflektál. Új jelenet a New Kids tagjai közül csak egyikükkel, Gerrie-vel került rögzítésre, azaz a másik négy tag csak a filmből bevágott jelenetekben szerepel.

A klip elején a Scooter tagjai megérkeznek Maaskantje városkájába, ahol egy benzinkút előtt Gerrie elgázolja H.P.-t., majd később velük tart.

Források[szerkesztés]