Stuck on Replay

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Scooter
Stuck On Replay
kislemez a(z) Under the Radar Over the Top albumról
B-oldalP.U.C.K.
MegjelentNémetország 2010. március 12.
Egyesült Királyság 2010. október 18.
FormátumCD, digitális letöltés
FelvételekSheffield Underground Studios 4, 14, Hamburg
StílusHardstyle
KiadóNémetországSheffield Tunes
MagyarországRecord Express
Olaszország Kontor Records Italia
Egyesült Királyság All Around The World
SzerzőH.P. Baxxter
Rick J. Jordan
Michael Simon
Lionel Richie
ProducerJens Thele
Helyezések
Németország 34. a német listán
Ausztria 58. az osztrák listán
Scooter-kronológia
The Sound Above My Hair (2009)Stuck On Replay (2010)Friends Turbo (2011)
Videóklip
Hivatalos videóklip
SablonWikidataSegítség

A Stuck On Replay a német Scooter együttes 2010-ben megjelent kislemeze az Under The Radar Over The Top című albumukról. A 2010-es németországi jégkorong-világbajnokság hivatalos dalának választották.[1] A szám eredetije Lionel Richie azonos című dala 1983-ból, illetve DJ Phil Ty "A Kay A" című számának dallama. A klip első részletei már korábban megjelentek az Under The Radar Over The Top című album limitált kiadásán szereplő Caught By The Radar DVD-n. Ebből sokan arra következtettek, hogy a lemezzel egy időben megjelenő Ti Sento után ez lesz a következő kislemez, de végül a "The Sound Above My Hair" megelőzte. A kislemezváltozat minimális mértékben különbözik a nagylemezre kerülttől.

Mivel az előző kislemez CD-formátumban kizárólag csak kétszámos változatban volt kapható, sok rajongó elégedetlenségét fejezte ki emiatt. Éppen ezért - és a hivatalos dal-jelleg miatt - ez a maxi jóval terjedelmesebb lett, majdnem középlemez mérettel. Ennek ellenére vannak megkötések: a Club Mix és az Extended Mix hossza alig éri el a 4 percet, éppen azért, hogy a kislemez Németországban előírt jogszabályi definíciójának megfelelhessen. Felkerült továbbá a "Metropolis" egy rövidített verzióban (ez volt ugyanis a jégkorong-világbajnokság megnyitója alatt szóló dal) és a "Ti Sento" (ez pedig gólok alatt szólt). Még egy B-oldalas szám, a "P.U.C.K." is felkerült (amely a jégkorong során használt korongra utal címében), amely hosszú ideig az utolsó B-oldalas számuk volt.

Számok listája[szerkesztés]

  1. Stuck On Replay (Radio Edit) (3:07)
  2. Stuck On Replay (Club Mix) (3:24)
  3. Stuck On Replay (Extended) (3:47)
  4. P.U.C.K. (3:55)
  5. Ti Sento (3:54)
  6. Metropolis (rövidített változat) (4:08)

Kétszámos kiadásban is megjelent a kislemez, erre csak a Radio Edit és a Club Mix került fel.

Közreműködtek[szerkesztés]

  • H.P. Baxxter a.k.a. Ice (szöveg)
  • Rick J. Jordan, Michael Simon (zene)
  • Jens Thele (menedzser)
  • Lionel Richie (Stuck On Replay refrén dalszöveg)
  • Carlo Marrale, Sergio Cossu Carabetta (Ti Sento zenei rész)
  • Salvatore Stellita (Ti Sento refrén dalszöveg)
  • Antonella Ruggiero (Ti Sento refrén ének)
  • Martin Weiland, Julia Dietrich (borítóterv)
  • Tristan Ladwein (fényképek)

Más változatok[szerkesztés]

Az "Extended Mix" teljes hosszúságú változatban soha nem jött ki, azonban szerepel a hosszabb videoklip alatt. A "Club Mix" teljes hosszúságú változata is elkészült, hivatalosan sosem jelent meg, mindössze egyszer, az internetes Sunshine Radio egyik 2010-es adásában hangzott el egy mixben, egy Scooter-koncert apropóján.

A Scooter koncerteken visszatérően játssza a dalt, hosszabb verzióban, ilyenkor a bevezető rész a meg nem jelent Club Mixből származik. Ebben a változatban hallható a 2010-es Live In Hamburg" koncertalbumon ("Tour Version" alcímmel), továbbá így játszották a 2011-es The Stadium Techno Inferno koncerten

Videoklip[szerkesztés]

A videoklip, mivel a jégkorong-világbajnokság szponzorálásával készült, számos bevágott jelenetet tartalmaz hokimeccsekről. Magyar szempontból külön érdekesség, hogy ezek jelentős része a magyar jégkorong-válogatottat és a szurkolókat mutatja be. Akárcsak az előző videók, ez is kapott egy hosszabb, hatperces változatot, illetve a Live In Hamburg Blu-Ray-változatán látható videóklipek között egy olyan változata látható, amelyből teljes egészében hiányoznak a jégkorongos betétek. Ez utóbbi alatt ráadásul nem a kislemezverzió, hanem az albumverzió szól.

Források[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Raffle. web.archive.org, 2010. április 2. [2010. április 2-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. szeptember 7.)