Call Me Mañana

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Scooter
Call Me Mañana
kislemez a(z) No Time to Chill albumról
B-oldal Bramfeld
Megjelent 1999. január 8.
Formátum CD, LP
Felvételek Loop D.C. Studio, Hamburg
Stílus Hard House
Hossz 14 perc 47 mp
Kiadó Németország Edel Records
Japán Victor Entertainment
Szerző H.P. Baxxter
Rick J. Jordan
Axel Coon
Producer Jens Thele
Helyezések
Svédország Aranylemez Svédországban
Németország 16. a német listán
Belgium 10. a belga listán
Szlovénia 14. a szlovén listán
Görögország 17. a görög listán
Ausztria 24. az osztrák listán
Svájc 25. a svájci listán
Dánia 28. a dán listán
Scooter-kronológia
We Are the Greatest / I Was Made For Lovin’ You (1998)Call Me Mañana (1999)Faster Harder Scooter (1999)

A Call Me Mañana a német Scooter együttes 1999-ben megjelent kislemeze, a harmadik a No Time to Chill című albumról. A szám az L.A. Style James Brown Is Dead című számának egy átalakított változata, az albumon található változat jelentős átirata.

A kislemez borítója több szempontból is érdekes. Ezen szerepelt utoljára a régi Scooter-logó. A képen három látható egy homokos tengerparton. A fotót még két évvel korábban, a No Fate videoklipjének forgatása idején készítették Norderney szigetén. Az "Always Hardcore" című könyvben látható a kép folytatása, amelyen ugyanezeken a lovakon H.P. Baxxter, Rick J. Jordan és Ferris ülnek.

A kislemez B-oldala a Bramfeld lett, mely címét Hamburg egyik városrészéről kapta, ahol akkoriban a Scooter stúdiója állt. Egy időben elterjedt az a legenda, hogy ezt a dalt Rick és Axel részegen készítették a stúdióban, ám ezt Axel egy interjúban határozottan megcáfolta.[1] Ennek a pletykának az alapja talán az lehet, hogy a dal meglehetősen eklektikus hangzású. A vélekedést az is cáfolja, hogy a "Bramfeld" igazából a Pilldriver "Pitch Hiker" című számának a feldolgozása.

Számok listája[szerkesztés]

  1. Call Me Mañana (Heavy Horses Radio) 03:40
  2. Call Me Mañana (Heavy Horses Extended) 05:36
  3. Bramfeld – 05:16

Létezik egy papírtokos kiadás is, erről lemaradt a "Heavy Horses Extended".

Vinyl verzió[szerkesztés]

  • A1: Call Me Mañana (Radio Mix)
  • B1: Bramfeld
  • B2: Call Me Mañana (Extended)

A japán bakelitváltozatra felkerült egy "P.K.G. Mix" nevű remix is. Ugyancsak Japánban megjelent egy olyan bakelitkiadás, amelyen a Fun Factory "Sha La La" című száma hallható a B-oldalon.

Más változatok[szerkesztés]

A dalnak létezik egy "P.K.G. Phat Jam Mix" nevű verziója is, ez a 2000-ben Japánban megjelent "Back To The Heavyweight Jam" fémdobozos promó kiadásához járt, és csak 100 darab készült belőle, ezért nagyon ritka.

A 2002-ben megjelent 24 Carat Gold című válogatáslemezre egy megrövidített hosszúságú változat került. Ugyanebben az évben az "Encore - Live and Direct" című koncertlemezre is felkerült a koncertváltozata.

2004-ben a 10th Anniversary Concert című kiadványon a "Habanera"-val egybejátszva hangzott el.

A 2008-as Jumping All Over The World Tour nyitószáma volt, bevezető dallamként az eredeti dalból ("James Brown Is Dead") volt hallható egy rövid részlet. Ez hallható a "Jumping All Over The World - Whatever You Want" kiadványhoz mellékelt koncert-DVD-n.

Koncerteken jellemzően a "Fuck The Millennium"-mal alkot párost már nagyon régóta, előbbi dalt jellemzően csak a feléig játsszák le, míg a Call Ma Mañanát teljes hosszában. Így hangzott el a 2010-es Live In Hamburg, és a 2011-es The Stadium Techno Inferno koncerten és az arról készült felvételen. A 2020-as "I Want You To Stream" című kiadványon egy vágott változat szerepel, ugyanis időközben a két szám közé átvezetésként bekerült a Depeche Mode "Just Can't Get Enough" című számának dallama, amit jogi okokból ki kellett vágni (de koncerteken játszhatják így).

Videoklip[szerkesztés]

A "Call Me Mañana" videójában a zenekar lóháton vonul a vadnyugaton. Betérnek egy városkába, ahol egy rejtélyes szellemalak elkapja őket, és fel akarja őket kötni. Szerencséjükre három, kommandósnak öltözött leányzó megmenti őket s szabadon távozhatnak. A klipet Dél-Spanyolországban, Almeirában vették fel. A forgatás tartogatott némi izgalmat, különösen Rick J. Jordan számára, aki addig soha nem ült még lovon.[2]

Közreműködtek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. The rumour that Rick & Axel were totally drunk when they made Bramfeld is not true. Indeed, they never had a drink when they were in studio. - Shefftunes.tk
  2. Forrás: Push The Beat For This Jam borítószöveg