It’s A Biz (Ain’t Nobody)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Scooter
It’s A Biz (Ain’t Nobody)
kislemez a(z) The Big Mash Up albumról
Megjelent Németország 2012. március 23.
Olaszország 2012. március 27.
Formátum CD, digitális letöltés
Felvételek Sheffield Underground Studios, Hamburg
Stílus House
Kiadó NémetországSheffield Tunes
MagyarországMagneoton
Dánia Warner Music
Olaszország Kontor Italia
Szerző David Wollinski
Producer Jens Thele
Helyezések
Németország 78. a német listán
Németország 28. az albumverzió a DJ-listán
Scooter-kronológia
C’est Bleu (2011)It's A Biz (Ain't Nobody) (2012)4 A.M. (2012)
Videóklip
Hivatalos videóklip

Az It’s A Biz (Ain’t Nobody) a német Scooter együttes 2012-ben megjelent kislemeze a The Big Mash Up című lemezükről. A dal Chaka Khan "Ain't Nobody" című dalának feldolgozása. A kislemezes változat nemcsak alcímében, de felépítésében is jelentősen különbözik az albumon hallható változattól, ezért kapta a "The Big Mash Up Tour 2012 Edit" alcímet. A dal refrénjét egy magyar énekesnő, Magyar Zsuzsa énekli.

Története[szerkesztés]

A "The Big Mash Up" című lemez vegyes érzelmeket váltott ki a rajongókból, annak hangzása ugyanis merőben más volt, mint az addig megszokott. A Scooter a klub-barátabb szerzeményekkel tett egy kísérletet, hogy az elméleti elképzelés mennyire válik be a gyakorlatban. Ezért miközben a rajongók kívánságára kiadták a "C’est Bleu" kislemezt, addig az "It's A Biz" kikerült a német lemezlovasok kezei közé. Az eredmény több mint meggyőző volt: a "C'est Bleu" a német slágerlistán megbukott, viszont az "It’s A Biz" egyre feljebb kúszott a német DJ-listán, egészen szép eredményeket elérve. Valószínűleg ennek hatására is dönthettek úgy, hogy ez lesz az új kislemez. A bejelentésről már 2012 januárjában lehetett kósza híreket hallani, de hivatalossá csak február 20-án vált. Az új szám jelentős mértékben eltér az albumverziótól, szinte teljesen átírták azt, dallamosabb és energikusabb lett, egyben felbukkan benne a The KLF "What Time Is Love?"-jának dallama is, a Scooter történetében immár harmadik alkalommal egy kislemezen.

A kislemez borítója illeszkedik a "The Big Mash Up" többi kislemezének és a nagylemezének stílusához, a szürkés háttérrel és a különleges, ecsettel festett betűtípussal. A Facebook-on jelent meg először, de hibásan, az aposztróf ugyanis rossz helyre került. Később ezt korrigálták, és a végleges kiadványra is jól került fel, nincs tehát hibásan nyomtatott változata.

Számok listája[szerkesztés]

  1. It's A Biz (The Big Mash Up Tour 2012 Edit) - (3:21)
  2. It's A Biz (Club Mix) - (5:40)
  3. It's A Biz (Extended) - (5:40) (csak az internetes kiadásokon)

A "Club Mix" és az "Extended" lényegében megegyezik, az egyetlen érdemi különbség köztük, hogy a "Club Mix" alatt nincs szöveg, csak a refrén.

Más változatok[szerkesztés]

Az "It's A Biz" albumverziója gyakorlatilag egy teljesen eltérő változat, külön kiadványként azonban nem jelent meg. A DJ-listán egy alternatív borítóval jelent meg, amely a bal oldalon látható női alak hiányát leszámítva csaknem teljesen megegyezik a kislemezborítóval.

Az "Extended" kivételével valamennyi változat felkerült a "The Big Mash Up (20 Years of Hardcore Expanded Edition)" című 2013-as kiadványra.

Közreműködtek[szerkesztés]

Videoklip[szerkesztés]

A videoklip két részből áll: az egyik egy brnói fellépésen készített koncertfelvételes rész (ezen a koncerten volt a dal felújított változatának premierje is), a másik pedig azt mutatja be, ahogy egy fiatal lány éppen úton van a koncertre autóval, de útközben lerobban.

Források[szerkesztés]