4 A.M.

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Scooter
4 A.M.
kislemez a(z) Music For A Big Night Out albumról
Megjelent Németország 2012. szeptember 7.
Nagy-Britannia 2013. január 20.
Formátum Digitális letöltés
Stílus progresszív house
Hossz 8 perc 48 mp
Kiadó NémetországSheffield Tunes
MagyarországMagneoton
Szerző Beverly Craven
H.P. Baxxter
Rick J. Jordan
Michael Simon
Jens Thele
Producer Jens Thele
Helyezések
Németország #15 a német DJ-listán
Csehország #2 a cseh listán
Szlovákia #2 a szlovák listán
Lengyelország #24 a lengyel listán
Nagy-Britannia #15 a brit listán
Ausztria #42 az osztrák listán
Scooter-kronológia
It’s A Biz (2012)4 A.M. (2012)Army of Hardcore (2012)
Videoklip
Hivatalos videoklip

A 4 A.M. a Scooter első kislemeze a 2012-ben megjelent albumukról, a Music For A Big Night Out-ról, mely szeptember 7-én került kiadásra az interneten. Ez az első Scooter-kislemez, amelyből (vélhetően a sietős megjelenés miatt) nem készült CD-változat csak Dánia részére egy promo-lemez.

Története[szerkesztés]

A The Big Mash Up lemezt a rajongók vegyes érzelmekkel fogadták, és maga a Scooter is kudarcként kezdte el kezelni, amit az is bizonyított, hogy már a lemezbemutató turné alatt elkezdtek kikopni a repertoárból az album dalai. Körülbelül fél évvel az It’s A Biz kiadását követően Michael Simon megosztotta a Facebook-oldalán a közönséggel, hogy egy új kislemez fog megjelenni, legkésőbb szeptember végéig. Ezen túlmenően azonban semmilyen konkrétumot nem árult el.[1] Pár nappal a közlemény után megtörtént a hivatalos bejelentés is, méghozzá elég váratlan határidővel: a szerdai hírt pénteki megjelenés követte. Ennek feltehetőleg promóciós okai voltak: mivel H.P. Baxxter a német X-Faktor zsűritagja is volt akkoriban, tulajdonképpen reklámot csináltak maguknak az első élő show alatt. A sietős bejelentés kapkodást eredményezett: furcsa módon a videoklip csak több mint három héttel a kiadás után lett elérhető.

A kislemez stílusa mindenesetre követi a 2011-ben bevezetett új hangzást, melyet Michael Simon progresszív house-ként definiált, attól azonban mégis eltér. A dal Otto Knows "Million Voice" című számát és Beverley Craven "Promise Me" című dalát dolgozza fel (utóbbiból Axel Coon is készített feldolgozást korábban).

A kislemez szépen teljesített: noha a német listán nem ért el előkelő helyezést, külföldön sikereket könyvelhetett el, és hosszú idő után először ez volt az első Scooter-kislemez, amit napi rendszerességgel játszottak a rádiók is.

Számok listája[szerkesztés]

Eredeti kiadás[szerkesztés]

  1. 4 A.M. (Radio Version) - 03:17
  2. 4 A.M. (Club Extended) - 05:31

Más változatok[szerkesztés]

2012 októberében a számhoz készített "Picco Remix"-et is kiadták, ugyancsak kétszámos kislemez formájában. Ezen a "Picco Remix" mellett a "Picco Edit" volt még megtalálható. Emellett készült egy "Clubstar UK Mix" is, ezt a Music For A Big Night Out iTunes Store-exkluzív kiadása mellé adták.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Michael a következőt írta Facebook-oldalán: A lot of people asked me what kind of style the new album contains and when it will be released. The only thing i can say is that it will be this year. Of course a new single will be released before. Maybe end of september.

További információk[szerkesztés]