4 A.M.

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Scooter
4 A.M.
kislemez a(z) Music for a Big Night Out albumról
MegjelentNémetország 2012. szeptember 7.
Olaszország 2012. szeptember 20.
Nagy-Britannia 2013. január 20.
Spanyolország 2013. február 12.
FormátumDigitális letöltés
FelvételekSheffield Underground Studios, Hamburg
Stílusprogresszív house
KiadóNémetországSheffield Tunes
MagyarországMagneoton
Olaszország Kontor Italia
Spanyolország Blanco y Negro
SzerzőBeverley Craven
H.P. Baxxter
Rick J. Jordan
Michael Simon
Jens Thele
ProducerJens Thele
Helyezések
Oroszország 5. az orosz listán
Csehország 27. a cseh listán
Finnország 29. a finn listán
Németország 96. a német listán
Egyesült Királyság 177. a brit listán
Scooter-kronológia
It’s A Biz (Ain’t Nobody) (2012)4 A.M. (2012)Army of Hardcore (2012)
Videóklip
Hivatalos videóklip
SablonWikidataSegítség

A 4 A.M. a német Scooter együttes 2012-ben megjelent kislemeze, az első a "Music For A Big Night Out" című nagylemezükről. Ez az első Scooter-kislemez, amelyből (vélhetően a sietős megjelenés miatt) nem készült CD-változat. A dal Beverley Craven "Promise Me" című dalának szövegéből tartalmaz részletet, illetve az alapdallam Otto Knows "Million Voices" című számából származik.

Hangzását tekintve ismét egy kitérőt tett a zenekar a progresszív house felé, mely próbálkozás valamelyest elfogadottabb volt a rajongók körében. Bár nagy reményeket fűztek a dalhoz, nem értek el vele átütő sikereket, egyedül Oroszországban lett sláger, ahol a TOP10-be is bekerült. Hosszú idő után először ez volt az első Scooter-kislemez, amit napi rendszerességgel játszottak a rádiók is.

Története[szerkesztés]

A "The Big Mash Up" lemezt a rajongók vegyes érzelmekkel fogadták, és maga a Scooter is kudarcként kezdte el kezelni, amit az is bizonyított, hogy már a lemezbemutató turné alatt elkezdtek kikopni a repertoárból az album dalai. Körülbelül fél évvel az "It’s A Biz" kiadását követően Michael Simon megosztotta a Facebook-oldalán a közönséggel, hogy egy új kislemez fog megjelenni, legkésőbb szeptember végéig. Ezen túlmenően azonban semmilyen konkrétumot nem árult el.[1] Pár nappal a közlemény után megtörtént a hivatalos bejelentés is, méghozzá elég váratlan határidővel: a szerdai hírt pénteki megjelenés követte. Ennek feltehetőleg promóciós okai voltak: mivel H.P. Baxxter a német X-Faktor zsűritagja is volt akkoriban, tulajdonképpen reklámot csináltak maguknak az első élő show alatt. A sietős bejelentés kapkodást eredményezett: addig szokatlan módon a videóklip csak több mint három héttel a kiadás után jelent meg.

Számok listája[szerkesztés]

Eredeti kiadás[szerkesztés]

  1. 4 A.M. (Radio Edit) - 03:17
  2. 4 A.M. (Club Extended) - 05:31

Picco Remix[szerkesztés]

2012 október 30-án megjelent külön kiadványként a "Picco Remix".

  1. 4 A.M. (Picco Remix) (3:59)
  2. 4 A.M. (Picco Edit) (5:29)

Brit kiadás[szerkesztés]

2013. január 20-án megjelent a kislemez brit változata is, amely az alap kislemez és a "Picco Remix" számai mellett tartalmazott egy "Clubstar Remix"-et is, melyet a "Music for a Big Night Out" iTunes-előrendelői ajándékként már megkaphattak korábban.

Más változatok[szerkesztés]

A "Clubstar Remix" felkerült a "Clubland 22" című válogatáslemezre.

Olga Scheps zongoraművész a 2017-ben megjelent "100% Scooter - 25 Years Wild & Wicked" című kiadványra elkészítette a dal zongorára átírt változatát.

Közreműködtek[szerkesztés]

Videoklip[szerkesztés]

A videóklip Berlinben játszódik, és ott is lett felvéve. Története egyszerű: az éppen teázó H.P., a futópadon edző Michael, és a számítógépén bütykölő Rick elindulnak egy partiba hajnali négy órakor, útközben pedig találkoznak egy csapat fiatallal, akivel aztán hatalmasat buliznak.

Források[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Michael a következőt írta Facebook-oldalán: A lot of people asked me what kind of style the new album contains and when it will be released. The only thing i can say is that it will be this year. Of course a new single will be released before. Maybe end of september.

További információk[szerkesztés]