My Gabber

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Scooter & Jebroer
My Gabber
kislemez a(z) Forever albumról
Megjelent Németország 2017. augusztus 29.
Formátum digitális letöltés
Stílus Hardstyle
Hossz 7 perc 33 mp
Kiadó NémetországSheffield Tunes
MagyarországElephant House
Producer Jens Thele
Scooter & Jebroer-kronológia
Bora! Bora! Bora! (2017)My Gabber (2017)In Rave We Trust (2017)

A "My Gabber" a Scooter második kislemeze, a "Forever" című 2017-es albumukról, mely 2017. augusztus 29-én jelent meg, alig pár nappal a nagylemez előtt. Habár a szám nem saját szerzemény, és a holland rapperrel, Jebroer-rel közösen jegyzik, stílusában visszakanyarodás az Under The Radar Over The Top hardstyle számaihoz, a stílus jellegzetességeit sokkal inkább magára véve.

Története[szerkesztés]

Mivel a legtöbb Scooter-album megjelenésével egyidejűleg kijön egy kislemez is, a 2017. augusztus 17-én, két héttel az albummegjelenés előtt kijött hivatalos minimixet hallgatva mindenki azt próbálta megtippelni, ezek közül melyik lesz a következő kislemez. Egy kakukktojás volt ezek között: a negyedik szám, mely az "ID" címet viselte egy semmitmondó, alig pár másodperces részlet erejéig került csak be. Augusztus 28-án késő délután bizonyosodott be, hogy ez egy szándékos félrevezetés volt a Scooter részéről, nehogy előre leleplezzék a következő kislemezt. Ekkor került fel ugyanis a japán iTunes-ra, ahol az időeltolódás miatt már kapható volt. Az ID címet nem sokkal ezután "My Gabber"-re cserélték, és megvásárolhatóvá vált. Jellegzetes sárga borítóján két kutya látható, melyek közül az egyik ugat, a másik csendben van.

Maga a dal egyáltalán nem új, sőt gyakorlatilag egy az egyben történő átvétele Jebroer 2016-ban kiadott "Me Gabber" című számának. Mindössze minimális változtatásokat eszközöltek rajta (amelytől a szám "Scooteresebb" lett), továbbá lefordították az eredetileg holland nyelvű refrént. Ehhez hasonló teljes átvételt a Scooter már nagyon régen csinált, az első éveikben volt jellemző, amikor korábbi The Loop!-remixekből lettek albumtrackek, illetve éppen az első számuk, a "Vallée De Larmes" volt hasonlóan teljes átvétel-átírás - igaz, utóbbira jogi problémák miatt került sor.

Számok listája[szerkesztés]

  1. My Gabber (2:54)
  2. My Gabber (Extended Mix) (4:37)

Közreműködtek[szerkesztés]

  • T. Kimman, E. Van Proosdij, D. Van Akkeren (eredeti szerzők)
  • H.P. Baxxter (szöveg)
  • Phil Speiser, Michael Simon (zene)
  • Jens Thele (producer)
  • Martin Weiland (borító)

Videóklip[szerkesztés]

A videóklip sok szempontból hasonlít a Jebroer-féle verzióra. Japánban játszódik, a klip elején ki is írják a közreműködők és a klip címét japánul. Két barátot követ végig a videóklip, akik szeretik a száguldást és a gyors autókat, de a videó végén tragédia éri őket, és belerohannak oldalról egy vonatba. Ez a Scooter első 4K felbontásban készült klipje. Érdekesség, hogy a második barát a videó elején a "How Much Is The Fish?" klipjét nézi laptopon.

Források[szerkesztés]