Vallée De Larmes

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Scooter (The Loop)
Vallée De Larmes
kislemez a(z) Rough And Tough And Dangerous albumról
B-oldal Cosmos
Megjelent 1993. december (bakelit)
1994. február 9. (CD)
Formátum CD/LP
Stílus Dance
Hossz 21 perc 18 mp
Kiadó Németország Club Tools
Spanyolország More Disco
Görögország FM
Szerző H.P. Baxxter
Rick J. Jordan
Ferris Bueller
DJ Zki
Dobre
Producer Jens Thele
Helyezések
Németország#8 a német listán
Scooter (The Loop)-kronológia
Vallée De Larmes (1993)Hyper Hyper (1994)

A Vallée de Larmes volt a Scooter legelső száma, melyet még The Loop néven készítettek el 1993-ban. A szám címének magyar jelentése: Könnyek völgye. Maga a szerzemény igazából nem is egy Scooter-szám, hanem a "René et Gaston" nevezetű formáció minimális mértékben módosított, ugyanezt a címet viselő dala. A teljes értékű feldolgozásra jogi problémák miatt volt szükség. A kislemez azonban meglepően jól teljesített: a nyolcadik helyig jutott a német listán, habár hivatalosan sohasem ismerték el saját szerzeményként, ezért sem a statisztikákban, sem a hivatalos diszkográfiában nem szerepel. A szám dallama azonban rendkívüli mértékben emlékeztette őket a vidámparkok világára, és innen jött a törvényszerű folytatás és a névadás: németül a vidámparki dodzsemet "Autoscooter"-nek hívják.[1] Ezért az újabb változatok már "Scooter" néven jöttek ki. A kislemez egy nagyon ritkán fellelhető példány, ugyanis mindössze 1998-ban, a Rough And Tough And Dangerous második CD-jén, valamit az …And the Beat Goes On! (20 Years of Hardcore Expanded Edition) lemezen szerepelt Scooter-albumon.

Számok listája[szerkesztés]

  1. Vallée De Larmes – 03:31
  2. Vallée De Larmes (Per Capella Version) – 03:47
  3. Vallée De Larmes (Re-incarnation By The Loop! Mix) – 04:35
  4. Cosmos – 06:08

Érdekességek[szerkesztés]

  • A kislemezen szereplő B-oldal, a "Cosmos", később megjelent az …And the Beat Goes On! nagylemezen is, azonban az itteni változat még tisztán instrumentális.

Remixek[szerkesztés]

Az 1998-as No Time to Chill limitált kiadásának második lemezén Axel Coon remixe található, a 2014-es The Fifth Chapter második lemezén pedig (de csak azok, akik iTunes Store-on keresztül vásárolták meg azt) egy Lissat & Voltaxx-remix hallható.

Hivatkozások[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]