She’s the Sun

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Scooter
She’s the Sun
kislemez a(z) Sheffield albumról
B-oldal Sunrise (Ratty's Inferno)
Megjelent 2000. augusztus 14.
Formátum CD
Felvételek Loop D.C. Studios 1,2
Stílus Downtempo
Hossz 14 perc 22 mp
Kiadó Németország Sheffield Tunes
Szerző H.P. Baxxter
Rick J. Jordan
Axel Coon
Producer Jens Thele
Helyezések
Németország 41. a német listán
Scooter-kronológia
I’m Your Pusher (2000)She’s the Sun (2000)Posse (I Need You on the Floor) (2001)

A She’s the Sun a német Scooter együttes 2000-ben megjelent második kislemeze a Sheffield című albumukról. A szám nem a megszokott stílusban készült: szövege líraibb, tempója lassabb, ily módon nem ért el nagyobb sikereket - köszönhetően annak is, hogy már eleve limitált példányszámban adták ki. Bár a dal saját szerzemény, az alapját képező ütemek a Led Zeppelin "When The Levee Breaks" című számából származnak, a dallam pedig távol-keleti jegyeket visel magán.

Érdekes módon a B-oldalra került "Sunrise (Ratty's Inferno)" sokkal sikeresebb lett, olyannyira, hogy ugyanabban az évben átdolgozva és Ratty álnéven kiadták "Sunrise (Here I Am)" címmel.

Számok listája[szerkesztés]

A kislemez limitált, 77777 számozott kópiában került kiadásra. A Radio Edit rövidebb, és bizonyos motívumaiban eltér az albumváltozattól.

  1. She’s the Sun – 03:44
  2. She’s the Sun (Extended) – 04:52
  3. Sunrise (Ratty’s Inferno) – 05:39

Ezeken kívül a videoklip is felkerült a lemezre.

Limited Edition[szerkesztés]

A számozott példányok közül az első 1500 is különleges, ugyanis azokra felkerült két üzenetrögzítő szöveg is H.P. Baxxtertől, továbbá a CD is eltérő volt, ugyanis a megafon-minta helyett a videoklip egyik jelenetéből kivágott fotó, H.P. és kezében a lány láthatók, azon a részen pedig, ahol nincs rajta adat, a CD-lemez átlátszó.

  1. She’s the Sun - 03:44
  2. She’s the Sun Extended - 04:52
  3. Sunrise (Ratty’s Inferno) - 05:39
  4. H.P. For Your Answering Machine 1 - 0:10
  5. H.P. For Your Answering Machine 2 - 0:06
  6. She's The Sun (Video)

Közreműködtek[szerkesztés]

Videoklip[szerkesztés]

A klipben H.P. Baxxter egy sötét és kihalt városban visz a Földön a kezében egy ájult nőt (aki a Napot szimbolizálja), miközben Rick és Axel már a Földön kívül élő emberiség két befolyásos tagjaként nézik, mi történik a bolygón. H.P. belegázol az óceánba, és beleteszi a vízbe a nőt, minek hatására a bolygó ragyogni kezd, akár a Nap. Érdekesség, hogy a klip forgatása nem ment zökkenőmentesen: H.P. ugyanis nehezen bírta el a kezében a leányzót úgy, hogy közben szövegelnie is kellett és egyenesen néznie. A videoklip elkészítéséhez CGI-technológiát is igénybevettek.

Források[szerkesztés]