The Only One

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Scooter
The Only One
kislemez a(z) The Big Mash Up albumról
Megjelent 2011. május 20.
Formátum CD, digitális letöltés
Felvételek Sheffield Underground Studios 4, 14, Hamburg
Stílus House
Kiadó NémetországSheffield Tunes
Szerző H.P. Baxxter
Rick J. Jordan
Chris Avantgarde
Jens Thele
Baker Blunt
Producer Jens Thele
Helyezések
Ausztria 20. az osztrák listán
Németország 45. a német listán
Scooter-kronológia
Friends Turbo (2011)The Only One (2011)David Doesn’t Eat (2011)
Videóklip
Hivatalos videóklip

A The Only One a német Scooter együttes 2011-ben megjelent kislemeze, a második kislemez a "The Big Mash Up" című albumukról. Két szám feldolgozása, a The Charlatans "The Only One I Know" és a Nirvana "Lithium" című számának részleteit használja fel, emellett a zenei alapjai a Rhythm Gangsta "The Crowd Song" című számából származnak. A kislemez vegyes fogadtatásra lelt a rajongók körében, merőben szokatlan, új stílusa miatt, így nem is volt sokáig a koncertprogram része.

Eredetileg dupla A-oldalas kislemezként jelent volna meg, de végül promóciós okokból a Friends Turbo hamarabb jelent meg egy hónappal - cserébe mindkét kislemez csak két számos lett, leszámítva az internetes letöltőknek járó extra számot.

A dal szerzői között nem szerepel Michael Simon, ott van viszont Chris Avantgarde, aki ekkoriban a Scooter stúdiójában dolgozott. Michael csak mint dalszövegszerző került feltüntetésre. A szövegben, akárcsak korábbi Scooter-számokban, elhangzik egy újabb KLF-utalás ("We're justified, and we are ancients").

Számok listája[szerkesztés]

  1. The Only One (Radio Edit) (3:32)
  2. The Only Club (5:02)
  3. The Only One (Extended) (5:16)

Az "Extended" kizárólag azoknak járt, akik a kislemezt az interneten keresztül vásárolták meg. Tervbe volt véve, hogy 2011. augusztus 9-én a komplett kislemez megjelenik Ausztráliában is, de erre végül nem került sor. Svédországban Alex Kenji és Federico Scavo "Get Funky" című számával került közös promóciós kiadványra.

Közreműködtek[szerkesztés]

Más változatok[szerkesztés]

Az "Extended" kivételével valamennyi változat felkerült a 2013-as "The Big Mash Up (20 Years of Hardcore Expanded Edition)" című kiadványra.

A dal élőben rögzített verziója szerepel a 2011-es "The Stadium Techno Inferno" koncertfelvételen, mégpedig az "Extended" változatban.

Videoklip[szerkesztés]

A szám videóklipje, akárcsak a dal, megosztotta a rajongótábort, ugyanis képi világa rendkívül színes. Története nincs, a zömében extrém módon öltözött női táncosokkal készített snittek mellett a zenekar tagjai bukkannak fel színes Adidas-melegítőkben.

Források[szerkesztés]