David Doesn’t Eat

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Scooter
David Doesn’t Eat
kislemez a(z) The Big Mash Up albumról
Megjelent2011. október 14.
FormátumCD, digitális letöltés
FelvételekSheffield Underground Studios, Hamburg
StílusDubstep
KiadóNémetországSheffield Tunes
MagyarországMagneoton
Dánia Warner Music
Olaszország Kontor Italia
SzerzőH.P. Baxxter
Rick J. Jordan
Michael Simon
Nicholas Charles Bailey
ProducerJens Thele
Helyezések
Németország 67. a német listán
Scooter-kronológia
The Only One (2011)David Doesn’t Eat (2011)C’est Bleu (2011)
Videóklip
Hivatalos videóklip
SablonWikidataSegítség

A David Doesn’t Eat a német Scooter együttes 2011-ben megjelent kislemeze, a harmadik a The Big Mash Up című albumukról. Stílusában merőben szokatlan módon ezúttal a dubstepet próbálta az együttes a saját ízlésére formálni, feldolgozva a Nick Straker Band hetvenes évekbeli sikerét, "A Walk In The Park" című számot. A kislemez egy napon jelent meg a nagylemezzel, meglehetősen szegényes tartalommal: mindössze két szám található rajta, a hagyományos formátumú kislemezek eladásainak látványos visszaesése miatt. A digitális változat sem tartalmaz kettőnél több számot, még B-oldalt sem.

A dal alapötlete onnan származott, hogy H.P. new york-i látogatása során megtekintette az Electric Zoo fesztivált, ahol találkozott egy vitatkozó párral. A probléma az volt, hogy a férj egész nap ivott, de nem volt hajlandó semmit sem enni. Beszédbe elegyedtek, és az úriembert történetesen Davidnek hívták. Így született meg a dal címe. A stílusválasztás pedig annak köszönhető, hogy H.P. és Rick látták ugyanezen a fesztiválon fellépni Skrillex-et, és azt, hogyan őrjíti meg a közönséget. Arra gondoltak, hogy érdemes lenne megpróbálni, vajon működne-e ugyanez a Scooter közönségével is.[1] Egy 2012-es, a német VIVA televíziónak adott interjúban elmondták, hogy maga a dal nagyjából már megvolt, de hogy épp "A Walk In The Park" legyen a feldolgozandó szám, azt véletlenül döntötték el, miután meghallották a rádióban, és úgy gondolták, ez éppen beleillik a félkész számba.

Borítója a "The Big Mash Up" korszak többi kiadványához hasonlóan graffiti jellegű: szürke falra festett száj és fogsor láthatóak rajta.

A kislemez végül hatalmas bukás lett. Mindössze a német toplistán sikerült értékelhető helyezést elérnie, de még ott sem fért bele a TOP50-be, ami még soha nem fordult elő a Scooter-rel. A szokatlan stílus, a kétszámos kiadás, és az a tény, hogy egy napon jelent meg a nagylemezzel (melyhez képest nem tudott felmutatni semmilyen értékelhető különbséget), mind-mind ennek a kudarcnak az okai voltak.

Számok listája[szerkesztés]

  1. David Doesn't Eat (Radio Edit) (3:39)
  2. David Doesn't Eat (Eric Chase Remix) (5:24)

Közreműködtek[szerkesztés]

Más változatok[szerkesztés]

A "David Doesn't Eat" annyira sikertelen volt, hogy még koncerteken is csak elvétve játszották. Nagyon hamar kikopott a koncertprogramból, egyetlen dokumentáltan rögzített változata a 2012. március 23-án a neten közvetített "Live In Hamburg 2012" koncerten készült.

Az "Eric Chase Remix" felkerült a 2013-as "The Big Mash Up (20 Years of Hardcore Expanded Edition)" című kiadványra.

Videoklip[szerkesztés]

A dalhoz készült videoklipet egy mélygarázsban vették fel, ahol a Scooter tagjai illetve táncosok láthatóak.

Források[szerkesztés]

  1. TV-interjú, ARD Kulturtipp, 2011. október 26.