David Doesn’t Eat

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Scooter
David Doesn’t Eat
kislemez a(z) The Big Mash Up albumról
Megjelent 2011. október 14.
Formátum CD, iTunes
Stílus Dubstep
Hossz 9 perc 3 mp
Kiadó NémetországSheffield Tunes
MagyarországMagneoton
Szerző H.P. Baxxter
Rick J. Jordan
Michael Simon
Nicholas Charles Bailey
Producer Jens Thele
Helyezések
Németország #67 a német listán
Scooter-kronológia
The Only One (2011)David Doesn’t Eat (2011)C’est Bleu (2011)

A David Doesn’t Eat a Scooter harmadik kislemeze a The Big Mash Up című albumukról, mely 2011. október 14-én jelent meg. Stílusában merőben szokatlan módon ezúttal a dubstepet próbálta az együttes a saját ízlésére formálni, feldolgozva a Nick Straker Band hetvenes évekbeli sikerét, "A Walk In The Park" című számot. A kislemez egy napon jelent meg a nagylemezzel, és a Kontor Records üzletpolitikáját követve meglehetősen szegényes tartalommal: mindössze két szám található rajta, a hagyományos formátumú kislemezek eladásainak látványos visszaesése miatt. A digitális változat sem tartalmaz kettőnél több számot, még B-oldalt sem. A számhoz készült videóklipet egy mélygarázsban vették fel, egy csapat táncos segítségével. Egy 2012-es, a német VIVA televíziónak adott interjúban elmondták, hogy maga a dal nagyjából már megvolt, de hogy épp "A Walk In The Park" legyen a feldolgozandó szám, azt véletlenül döntötték el, miután meghallották a rádióban, és úgy gondolták, ez éppen beleillik a félkész számba.

A kislemez végül hatalmas bukás lett. Mindössze a német toplistán sikerült értékelhető helyezést elérnie, de még ott is csak alig fért bele a TOP50-be, ami még soha nem fordult elő a Scooter-rel. A szokatlan stílus, a kétszámos kiadás, és az a tény, hogy egy napon jelent meg a nagylemezzel (melyhez képest nem tudott felmutatni semmilyen értékelhető különbséget), mind-mind ennek a kudarcnak az okai voltak.

A dal alapötlete onnan származott, hogy H.P. new york-i látogatása során megtekintette az Electric Zoo fesztivált, ahol találkozott egy vitatkozó párral. A probléma az volt, hogy a férj egész nap ivott, de nem volt hajlandó semmit sem enni. Beszédbe elegyedtek, és az úriembert történetesen Davidnek hívták. Így született meg a dal címe. A stílusválasztás pedig annak köszönhető, hogy H.P. és Rick látták ugyanezen a fesztiválon fellépni Skrillex-et, és azt, hogyan őrjíti meg a közönséget. Arra gondoltak, hogy érdemes lenne megpróbálni, vajon működne-e ugyanez a Scooter közönségével is.[1]

Számok listája[szerkesztés]

  1. David Doesn't Eat (Radio Edit)
  2. David Doesn't Eat (Eric Chase Remix)

Közreműködtek[szerkesztés]

  • H.P. Baxxter (alias MC No.1.) (szöveg)
  • Nicholas Charles Bailey (dalszerző)
  • Rick J. Jordan, Michael Simon, Eric Chase (keverés, utómunka)
  • Eric Chase (2-es track)
  • Michaela Kuhn (fényképezés)
  • Martin Weiland (albumborító)

Hivatkozások[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  1. TV-interjú, ARD Kulturtipp, 2011. október 26.