Star Wars: The Bad Batch

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Star Wars: The Bad Batch
(Star Wars: The Bad Batch)
Műfaj sci-fi, akció, kaland

Alkotó Dave Filoni
Író Jennifer Corbett
Rendező Brad Rau
Hang
Zeneszerző Kevin Kiner[1]

Ország  Amerikai Egyesült Államok
Nyelv
Évadok 1
Gyártás
Vezető producer
Producer Josh Rimes
Gyártó
  • Lucasfilm Animation
  • CGCG Inc.
Forgalmazó Disney+
Sugárzás
Eredeti adó Disney+
Eredeti sugárzás kezdete2021. május 4.
Státusz levetítése előkészületben
Kronológia
Előző Star Wars: A klónok háborúja
További információk

A Star Wars: The Bad Batch 2021-ben bemutatásra kerülő amerikai televíziós 3D-s számítógépes animációs sorozat amit a Lucasfilm Animation Ltd. és szingapúri részlege, valamint a CGCG Inc készít. A sorozat sugárzása Amerikában 2021. május 4-én fog kezdődni az első, 70 perces rész bemutatásával a Disney+-on.[2][3] A kitalált Csillagok háborúja univerzumban játszódik, a 2008-as Klónok háborúja után. A sorozatot Dave Filoni készíti, a The Mandalorian, A klónok háborúja, az Avatár – Aang legendája, a Lázadók, az Ellenállás és a A sors erői egyik készítője. Magyarországon várhatóan 2021-ben lesz szinkronnal bemutatva.

Cselekmény[szerkesztés]

A sorozat indulásáig a sorozat cselekménye ismeretlen.[4]

Szereplők[szerkesztés]

Főszereplők[szerkesztés]

Szereplő Eredeti hang Leírás
Hunter Dee Bradley Baker A Bad Batch vezetője, erőssége a közelharci lövöldözés.
Wrecker Dee Bradley Baker A Bad Batch legerősebb tagja, erőssége a közelharc, de tériszonya van.
Tech Dee Bradley Baker A Bad Batch legokosabb tagja, erőssége az elektronikai eszközök használata.
Crosshair Dee Bradley Baker A Bad Batch legjobban célzó tagja, az erőssége a pontos lövések.
Echo Dee Bradley Baker Korábban a Domino-szakasz és az 501-es légió tagja volt. Halottnak hitték, de kiderült, hogy életben van és Anakin, Rex és a Bad Batch megmentette őt. Ezek után csatlakozott a csapathoz.
Omega Valószínűleg az utolsó klón, de pletykálják, hogy mutálva van és így lehet női nemű. Vannak akik szerint Palpatine klón, de ez valószínűtlen.

Mellékszereplők[szerkesztés]

Szereplő Erdeti hang Leírás
Rex százados Dee Bradley Baker A klónok háborúja hőse. Az 501-es légió századosa, Anakin Skywalker és Ahsoka Tano alatt szolgált. Korábban találkozott a Bad Batch-csel, s miután túlélte a háborút összefutott a csapattal, de erről több információt még nem tudunk.
Fennec Shand Ming-Na Wen A The Mandalorian-ben ismertük meg, ahol eleinte ellenség, később "barát" lett. A helyzet valószínűleg itt is hasonló lesz, de az nem hivatalos, hogy majd megbékélnek egymással.
Saw Gerrera Andrew Kishino Saw sorsa valószínűleg összefügg az Onderonéval. Szinte biztos, hogy egy katasztrófa fogja érni a bolygót és Saw ezért fog mindent bevetni később a Birodalom ellen.

Évadok[szerkesztés]

Évad Epizódok Eredeti sugárzás Magyar sugárzás
Évadpremier Évadfinálé Évadpremier Évadfinálé
1 TBA 2021. május 4. TBA TBA TBA

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Kevin Kiner to Return for ‘Star Wars: The Bad Batch’. Film Music Reporter , 2021. január 13. [2021. április 9-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2021. április 9.)
  2. Ramos, Dino-Ray: Disney+ Sets Premiere Dates For ‘Star Wars: The Bad Batch’ And Marvel Studios’ ‘Loki’. Deadline Hollywood , 2021. február 24. [2021. április 9-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2021. április 9.)
  3. Whitbrook, James: Star Wars: The Bad Batch's New Trailer Puts Clones on the Run. [io9 , 2021. március 30. [2021. április 9-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2021. április 9.)
  4. Az első évad május 4-én jelenik meg angolul, az USA-ban és addig a cselekményről csak pár részletet tudunk, de nincs egy összefogott cselekmény jelenleg.

További információk[szerkesztés]