Ugrás a tartalomhoz

„Rádió 1” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
228. sor: 228. sor:


==== DJ Factory ====
==== DJ Factory ====
A Rádió 1 új mixműsort indított DJ Factory néven, mely a [[Music FM]] Music Killers című műsor közvetlen ellenfele.
A Rádió 1 új mixműsort indított DJ Factory néven, mely a [[Music FM]] Music Killers című műsorához hasonló zenei válogatás.
* Loving Arms
* Loving Arms
* Bricklake
* Bricklake

A lap 2016. október 27., 22:53-kori változata

Rádió 1
Jelmondat: Csak igazi mai sláger megy! (Budapest, Békéscsaba, Orosháza)

Pécsről szól (Pécs)

Baranya legjobb zenéi (Komló, Mohács)
Adatok
Indulás1996
TársaságRadio Plus Kft. (budapesti műsor)
Mambó Rádió Kft. (pécsi műsor)
Interax Kft. / A-tól Z-ig Bt. (békéscsabai műsor)
Ország Magyarország
Vételi területhálózatos
Székhely7621 Pécs, Rákóczi út 18. (baranyai műsor)
5600 Békéscsaba, Bartók Béla út 23/a. (Békés megyei műsor)
1016 Budapest, Hegyalja út 7-13. (budapesti műsor)
Vétel
Földi sugárzás
Antenna Hungária (AH)96,4 MHz (Budapest). programhely
Műholdas vétel
Telekom
Fibernet
Kábeles vétel
Digi
Tarr100,1. programhely
Hivatalos oldal
A Wikimédia Commons tartalmaz Rádió 1 témájú médiaállományokat.

A Rádió 1 magyarországi, hálózatosan fogható kereskedelmi rádió. Ugyanezen néven három teljesen önálló műsor szól Budapesten, Baranya megye, valamint Békés megye területén.

Műsorának jellemzői

Zenei stílusa: pop, pop-rock, pop-dance, dance, r&b, hiphop. Korábban az adó a CHR (Top 40) rádióformátum vezető képviselője volt. Ugyanakkor, a rádiós piac átalakulásával az adó jelenleg csak Baranya megye és Békés megye területén fogható. Mivel Baranya megyében egyedül a Rádió 1 az egyetlen helyi kereskedelmi adó, a CHR Top 40 rádióformátumot kiszélesítették, és Hot AC formátumra alakították át. Békés megyében is hasonlóan alkalmazkodtak a helyzethez, igaz, ott több versenytárs műsora is elérhető.

A rádió vételkörzetében jellemzően a leghallgatottabb adók között található,[1] a rádió közlése alapján pedig 2009-ben, 2010-ben és 2011-ben is a fiatalok leghallgatottabb rádiója lett a 15-29 és 15-39 korosztályban.[2]

Közvetlen versenytársai (fókuszcsoportot tekintve) a rádiós piacon az országos Class FM és a Music FM. A Disco's Hit műsor dance stílusát leginkább a Rise FM és a Radio Face műsorával lehet összehasonlítani.

Története

A rádió kezdeti évei, piacvezetővé válása (1996-2011)

A Rádió 1 budapesti, körzeti kereskedelmi adóként kezdte meg műsorszórását 1996-ban, eleinte osztott műsoridőben, két másik rádióadóval együtt. 1997. szeptember 1-jétől - a két másik, frekvenciáját használó céggel történt megállapodás után - 24 órában szólt műsora a 100,3 MHz-en. Ebben az időben a "Város ritmusa" szlogen népszerűsítette az adót.

A rádió tulajdonosai felismerték a lehetőséget, hogy egy kifejezetten a fiatalokra pozicionált regionális rádióadó-hálózat kiépítésével kitölthetnék a két akkori országos kereskedelmi adó, a Danubius Rádió és a Sláger Rádió által lefedetlen űrt. Így elhatározták, hogy egy hálózatos kereskedelmi adó-hálózattal igyekeznek az ország minél nagyobb részét lefedni. A fejlesztésekhez szakmai befektetőt, a francia Lagardère csoportot győzték meg, hogy szálljanak be a cégcsoport fejlesztésébe. Több szlogennel is működtek ekkoriban: "Tiszta zene", "Tiszta zene a 90-es évekből", "A jelen ritmusa", "A zene, ami benned él". 2000-ben a "Rádió 1 - Hit music" szlogent ismételték.

2000 júniusában már 7 frekvencián szólt - részben helyi, részben országos - Rádió 1-műsor. Budapesten a 100,3 MHz-en, Békéscsabán a 100,9 MHz-en, Debrecenben a 92,3 MHz-en, Egerben a 101,9 MHz-en, Orosházán a 90,2 MHz-en, Székesfehérváron a 101,8 MHz-en, valamint Veszprémben a 94,6 MHz-en volt elérhető a program. Békés megyében ugyanazon műsort adták.

2002 márciusában 12 frekvencián lehetett a rádió programját hallgatni, a fentiek mellett Pécsett a 90,6 MHz-en, Komlón a 99,4 MHz-en, Szarvason a 95,2 MHz-en, Gyulán a 90,5 MHz-en, Szeghalmon a 99,4 MHz-en. Ezzel - az akkor hatályos Rttv. értelmében - elérték méretük felső határát, mivel az akkori szabályozás szerint a hálózatos rádiók műsorát maximálisan 12 frekvencián lehetett sugározni. Ekkor vették fel a "Csak mai sláger megy", majd ezt átalakították a ma is használt "Csak igazi mai sláger megy" szlogenre.

2004-ben - a Rttv. módosításának köszönhetően - már 14 frekvencia sugározta a Rádió 1 műsorát, mivel a tulajdonosok megszerezték a korábbi Rádió Győr műsorát sugárzó győri 96,4 MHz-es frekvencia használati jogával bíró céget, valamint sikeresen pályázták meg a sárbogárdi 87,9 MHz-es frekvenciát, ami a székesfehérvári műsorát sugározta.

Ugyanebben az évben indította el az adó reggeli ébresztő műsorát, a Kukorit is. 2005 decemberében pedig több, a Rádió 1 által ismertté tett műsorvezetőt is leigazoltak: így érkezett a francia médiaszemélyiség, Cooky az adó délutáni műsorába, valamint ekkor igazolt át a korábban a Roxy Rádióban dolgozó Disco's Hit csapata is, Bárány Attila vezetésével.

2006. november 19-én a korábbi Békés megyei hálózatos partner a Juventus Rádió műsorát kezdte el sugározni, így a békéscsabai, a szarvasi, a szeghalmi, valamint a gyulai frekvenciákon is ennek az adónak a műsora szólalt meg. Mivel a Rádió 1 vezetése úgy vélte, hogy Békéscsabán a továbbiakban is igény van a Rádió 1 műsorára, így megvásárolták a Start Rádiót, valamint a 88,9 MHz-et birtokló gazdasági társaságot. Így Békés megyében két frekvencián sugároztak tovább.

2008. február 1-jén Tatabánya lakosai is hallgathatták a rádió adását, a 102,5 MHz-en. Azonban az ennek a frekvenciának a sugárzási engedélyét 2009-ben eladták a Gold FM rádióadót üzemeltető cégcsoportnak.

2009. július 1-jén a szolnoki Rádió 2000 műsorát váltotta fel franchise-rendszerben a Rádió 1.[3]

2010. március 1-jén teljes vizuális- és audióarculatcsere történt. Ekkor kapta a ma is használt logót a csatorna.

2010. augusztus 23-án a szekszárdi központú Alisca Rádió műsorát váltotta fel a Rádió 1 műsora, Dunaföldváron a 106,5 MHz-en, Pakson a 107,5 MHz-en, Szekszárdon a 91,1 MHz-en és Baján a 94,3 MHz-en.[4]

2011. május 1-jén Nyíregyházán a 91,1 MHz-en, 2011. július 25-én Tihanyon a 105,7 MHz-en és 2011. szeptember 19-én Zalaegerszegen, a 95,1 MHz-en is indultak helyi Rádió 1-adások, az ún. „talált frekvencia” intézményének köszönhetően.[5][6] Ez azt jelenti, hogy amennyiben egy üzleti vállalkozás – saját költségére – frekvenciát kerestet és talál egy adott településen, és ezt bejelenti, azt a Médiatanácsnak kötelessége megpályáztatni. A pályáztatáson más cégek is indulhatnak, de a kerestetőnek előnye van: amennyiben a beadott pályázatok közül magasabb összeget kínál egy másik pályázó éves műsorszórási díjként, a kerestető annak megfizetésével megkapja a műsorszórás jogosultságát.

2011 szeptemberétől a Rádió 1 19 frekvencián sugárzott, az ország lakosságának mintegy 50-55%-át érte el. A 2011-ben kiírt 51, pályáztatás alatt állt kereskedelmi jellegű magyarországi helyi rádiós frekvenciából 34-re adott be pályázatot, így öt kereskedelmi budapesti frekvenciára is.

A rádiós piac problémái (2011-2016)

A Rádió 1 legnagyobb lefedettsége 2011.09.19-2012.01.31. között

A rádiós piacon a frekvenciák használati joga egy-egy céghez kötődik, ezek adásvételével és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság formális határozatával történhet meg a programváltás. Minden frekvencia használati joga 7+5 évig illet meg egy rádióadót. 2012 különösen fontos év, mivel több tucatnyi frekvencia használati joga járt le, és új pályázatok kerültek kiírásra. Ezáltal lehetőség nyílt más rádióadóknak is további frekvenciákat szerezni, és jelenlegi engedélyeiket meghosszabbítani.

2010 nyarán az Országos Rádió- és Televízió Testületet Magyarország kormánya megszüntette, jogutódjaként a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsát jelölte ki. A Médiatanács feladata – többek között – a földfelszíni rádiós médiaszolgáltatási engedélyek kiadása. 2011-ben 48 magyarországi helyi rádiós frekvenciára kiadott 7+5 éves engedély járt le, mindegyik esetében új pályázat kiírása vált szükségessé. A Médiatanács a pályázatok kiírását minden esetben időben megkezdte, de a pályázati eredmények elbírálása késésbe került. Így a Médiatanács – az igénylő cégek részére – 60 napos ideiglenes médiaszolgáltatási engedélyeket adott ki, a korábbi éves műsorszolgáltatási díj időarányos díjazásáért. A Médiatanács az ideiglenes műsorszolgáltatási engedéllyel rendelkező rádióadók számára nem engedélyezte a hálózatba kapcsolódást. A 60 napos engedélyt kizárólag a már kiírt frekvenciapályázatok esetében volt lehetséges igényelni. A napi 4 órás műsorok helyett a Rádió 1 napi 24 órás önálló műsorokat kényszerült készíteni, így az országos kívánságműsorok megszűntek, az esti mixműsorokat korábbi ismétlésekkel, a reggeli szórakoztató műsorokat készítő műsorvezetők pedig egyidőben több különböző reggeli műsort kellett, hogy készítsenek.

2011. december 20-án öt pályáztatott budapesti frekvencia közül három eredménye született meg, ami szerint a Rádió 1 elveszítette budapesti, 103,9 MHz-es frekvenciájának műsorszórási engedélyét. Budapesti frekvenciáját 2012. február 1-jétől a Médiatanács 2011. december 20-ai döntése értelmében a Juventus Rádió használja[7](a Rádió 1 második lett a pályázaton), a rádió szándéka volt, hogy visszatérjen a fővárosba, valamint, hogy minél több településen elérhesse a hallgatókat, elsősorban a főbb autópályák mentén. 19 pályázatból ún. „alaki érvénytelenség” miatt zárták ki a Rádió 1-cégcsoport tagjait, az ún. "Klub-szabály" miatt. A budapesti 89,5 MHz-es, és a 103,9 MHz-es frekvenciapályázatokon más rádióadókat hoztak ki győztesnek 2011 decemberében, a budapesti 92,9 MHz-es, 95,3 MHz-es és 96,4 MHz-es frekvenciák tekintetében a Médiatanács alaki érvénytelenséget állapított meg 2012 júliusában.

Vidéki frekvenciapályázatai ezzel szemben részben eredményesen zárultak: 2012 májusa és novembere között hét városban kapott zöld jelzést a csatorna, így Baja, Dunaföldvár, Komló, Paks, Szekszárd, Orosháza és Szolnok térsége is tovább hallgathatja a Rádió 1 műsorait.[8][9][10][11][12] Ezzel együtt a volt "Alisca Rádió 1" megszűnik, helyettük önálló Rádió 1-programok jelentkeznek az előbbi négy városban. 2012. augusztus 22-én azonban újra hálózatba kapcsolódott a Rádió 1 hét, idén újra elnyert frekvenciája.

2012. április 30-ig nem kerül kiírásra a társaság székesfehérvári és sárbogárdi rádiófrekvenciáinak pályázata. A cégcsoport tovább üzemeltetné azokat, viszont ideiglenes engedély csak kiírt pályázat esetén kérhető. A Mttv. módosítása miatt azonban a Médiatanácsnak nincs kötelezettsége - a korábbi jogállapottal szemben - kiírni a pályázatot a rádiózás folytatására, ha "médiapiaci és médiapolitikai okok" alapján így dönt.

2012. július 5-én a Klubrádió jogorvoslati kérelmével kapcsolatban a Médiatanács végzést hozott a budapesti 95,3 MHz-es pályázatok alaki érvénytelenségéről. Ezen rádióadó fellebbezésének köszönhetően a bíróság 2012. augusztus 15-én a Médiatanácsot arra kötelezi, hogy a pályázat eredménytelenségét határozatban rögzítse. 2012 júliusában és augusztusában további 18 frekvenciapályázaton hirdet – a budapesti 95,3 MHz-es példájára – határozatokat a Médiatanács, ami mindegyik esetben alaki érvénytelenséget határoz meg. 2012. július 30-án iktatott nyilatkozatában a veszprémi Rádió 1-jogosultságot üzemeltető kft. sérelmezi, hogy a korábbi és jelenlegi műsorszolgáltatási díja 578%-kal magasabb a kiírt pályázatban megajánlott legalacsonyabb összegű éves műsorszolgáltatási díjhoz képest. A cég kérelmet nyújt be az irreális díj csökkentésére, és a csökkentett díjat átutalja a Médiatanács részére. A Médiatanács visszautasítja a díjcsökkentési kérelmet, egyben nem ad a veszprémi Rádió 1 részére újabb 60 napos műsorszolgáltatási engedélyt.

2012. augusztus 9-én az egri Rádió 1 nem kap újabb 60 napos műsorszolgáltatási engedélyt, mivel 2012. július 18-án a Médiatanács határozatot hozott a pályázatok alaki érvénytelenségéről. A Médiatörvény 65. § (11) szerint „amennyiben a lineáris rádiós médiaszolgáltatási jogosultság úgy jár le, hogy a Médiatanács egy alkalommal már megújította, és a médiaszolgáltatási lehetőség pályáztatása már megindult, a Médiatanács a korábban jogosultsággal rendelkező médiaszolgáltatóval, annak kérelmére, legfeljebb hatvan napos időtartamra - több alkalommal is - ideiglenes hatósági szerződést köthet. E bekezdés alapján ideiglenes hatósági szerződést kizárólag a pályázati eljárás - illetve a pályázati eljárás érdemében hozott határozattal vagy a pályázati eljárást megszüntető végzéssel szemben esetlegesen indított bírósági felülvizsgálati eljárás jogerős - lezárásáig lehet kötni. Az ideiglenes hatósági szerződés a pályázati eljárás nyertesével való hatósági szerződés megkötésének napján megszűnik.”

2012. szeptember 5-én a Médiatanács elutasítja a debreceni Rádió 1 60 napos műsorszolgáltatási engedélyét, mivel 2012. július 18-án a Médiatanács határozatot hozott a pályázatok alaki érvénytelenségéről. A cégcsoport a Médiatanács honlapjáról értesül a Médiatanács-ülések tervezett tematikájáról, így ennek értelmében a cégcsoport ismét benyújtja a hosszabbítási kérelmet. Mivel 2012. szeptember 12-én kiírásra kerül a debreceni Rádió 1-frekvencia megismételt pályáztatása, így még ugyanezen napon a cégcsoport megkapja a hosszabbítást. A korábbi engedély 2012. szeptember 12., éjfélig érvényes.[13]

2012. szeptember 14-én a Bíróság elutasítja a cégcsoport budapesti 96,4 MHz-es pályázatának kizárása ügyében a fellebbezést, így nincs lehetőség a közeli visszatérésre. A cégcsoportnak a pályázati díj 50%-a jár vissza a Médiatanácstól. A Klubrádió és az NMHH jogi útra terelt problémája a Budapest 92,9 MHz-es, valamint 95,3 MHz-es frekvenciája ügyében a Rádió 1-re is kihatott: mivel a Médiatanács értelmezése szerint mindegyik beadott budapesti frekvenciapályázat (a 92,9-es, a 95,3-as, valamint a 96,4 MHz-es frekvenciákra) érvénytelen, így a Rádió 1 budapesti visszatérése is később valósulhat meg.[14] A csatorna húzónevei azonban továbbra is jelen vannak budapesti szórakozóhelyeken, DJ-ként és speakerként.

Időközben a rádió székesfehérvári, sárbogárdi és veszprémi műsorszórási jogosultságai lejártak, és bár az adó folytatta volna a sugárzást, előbbi két esetben a ki nem írt, utóbbi esetben az ún. Klub-szabály miatt érvénytelenített pályázat miatt nem folytathatták műsoruk sugárzását. Veszprémben október 1-jén, Székesfehérvár és Sárbogárd körzetében október 4-én hallgatott el az adó. A győri adó 2013. január 20-án hallgatott el.

A tulajdonosok – a budapesti pályázat sikertelensége miatt – elhatározták, hogy eladják meglevő érdekeltségeiket. Az egyes cégek eltérő cégcsoportokhoz kerülnek, a Mambó Rádió Kft., az Alisca Rádió Kft., az Interax Kft. és az A-tól Z-ig Bt. Fodor Józsefhez, a Rádió 1 pécsi ügyvezetőjéhez kerül, aki pécsi és békéscsabai kapcsolati hálóval bír. A többi cég az eddigi tulajdonosoknál marad, későbbi értékesítési céllal.

2012. november 1-jétől a Rádió 1 központja Pécsre kerül, a budapesti stúdiót bezárják. Ez az adásbonyolításra annyi hatással van, hogy pécsi műsorvezetők veszik át a budapestiek helyét. Az új tulajdonos – felmérve a helyzetet – úgy dönt, hogy a Rádió 1-et dél-dunántúli regionális hálózattá alakítja.

2013. február 6-án az új stratégia szempontjából legfontosabb frekvencia, a pécsi további működése is biztosított lesz: a Médiatanács kihirdeti a Mambó Rádió Kft.-t, mint a pályázat nyertesét a pécsi 90,6 MHz-re.[15] A dél-dunántúli frekvenciák így teljesen biztos jövővel bírnak, a Békés megyeikkel egyetemben. 2013. március 1-jén a régi tulajdonos által eladott szolnoki frekvencián a Szolnok FM műsora váltja fel a Rádió 1-et. 2013. április 1-jével a békéscsabai és orosházi frekvenciák új tulajdonoshoz kerültek. Az adókon 24 órás helyi Rádió 1-műsor indult el. Ugyanezen a napon a zalaegerszegi frekvencia is új tulajdonoshoz került, ahol szintén 24 órás helyi Rádió 1-műsort kezdtek sugározni.

Az időközben kiírt debreceni és egri kereskedelmi rádiófrekvencia-pályázatokon (Debrecen 95,0 MHz, Eger 100,7 MHz) elindult a Rádió 1, ugyanakkor az egri pályázatból kizárták a pályázat alaki érvénytelensége miatt. Ezen két városban korábbi frekvenciáikon 2013. április 15-én befejezték a sugárzást, pályázatuk érvénytelenítése miatt. A debreceni pályázatuk érvényes volt, ugyanakkor nem nyertek frekvenciát.

2013. május 15-én az Ozone FM bejelentette, hogy a Rádió 1 balatoni frekvenciáját üzemeltető cég megvásárlásával elindítják az Ozone FM sugárzását a 105,7 MHz-en.[16] 2013. május 23-tól elindult az Ozone FM tesztadása.

2013. május 23-án a Zenebolygó Kft. által üzemeltetett nyíregyházi adó is önállósodott, "Rádió.1" néven 24 órás műsort kezdtek sugározni. Május 30-án a Zenebolygó Kft. másik frekvenciája, a zalaegerszegi adó is felvette a "Rádió.1" nevet, innentől kezdve itt is 24 órás helyi műsor készül.

2013. június 15-én az Ozone FM bejelentette a volt Alisca Rádió négy frekvenciájának megvásárlását is a Rádió 1-től. Ez azt jelenti, hogy az adó műsora Dunaföldváron, Pakson, Szekszárdon és Baján is elérhető lesz.[17] Előreláthatólag 2013. július 1-jétől indult az öt új frekvencián az Ozone FM műsora.

A következő években 5 frekvencián volt hallható a Rádió 1 műsora. A pécsi, komlói és mohácsi adókat – külön pécsi és térségi műsorral – a Mambó Rádió Kft. üzemelteti, ettől függetlenül, a békéscsabai adót az Interax Kft., míg az orosházait az A-tól Z-ig Bt. üzemelteti, utóbbi a békéscsabai vételkörzet-bővítése.

A budapesti adás újraindulása, bővítés (2016-)

2016. május 12-én jelentette be az Andy Vajna tulajdonában lévő Radio Plus Kft., hogy az addig DJ FM projektnévennéven ismert rádiójukat Rádió 1 néven indítják el. 2016. június 3-án – mint ahogy azt az egykori 103,9 Mhz-es budapesti frekvencia megszűnését megelőzően ígérték – visszatért a Rádió 1 az egykori Roxy Rádió frekvenciájára, a 96,4 Mhz-re.

Vételkörzet

A Rádió 1 lefedettsége 2016.06.01-től

Jelenleg három különböző helyen szerkesztik a Rádió 1 műsorait, a korábbi hálózati műsort felváltva jelenleg a pécsi, komlói és mohácsi frekvenciákon 24 órás helyi műsort sugároznak. Emellett a békéscsabai, orosházi műsorokat Békéscsabán készítik. Utóbbiakon 24 órás helyi műsor megy, a korábban megszokott névvel, azonosítóval. A harmadik helyen, Budapesten 2016. június 3-án 14:00-kor elindult újra a Rádió 1. A Médiatanács döntése értelmében 2016. november 15-től az Ozone FM és a Rádió pont 1 frekvenciái is a Rádió 1 műsorát sugározzák majd.[18]

Pécsi szerkesztésű műsor:

Békéscsabai szerkesztésű műsor:

Korábbi frekvenciái

Város Korábbi frekvencia Megszűnés oka Megszűnés időpontja Új használó
Baja 94,3 MHz átvette az Ozone FM[19] 2013.06.30. Ozone FM
Balaton 105,7 MHz átvette az Ozone FM[20] 2013.06.30. Ozone FM
Budapest 100,3 MHz átköltözött a 103,9 MHz-re 2002.02.28. Lánchíd Rádió
Budapest 103,9 MHz lejárt az engedély, vesztes az új pályázaton / érvénytelenítették 92,9 MHz és 96,4 MHz pályázatukat a Klub-szabály miatt 2012.01.31. Juventus Rádió
Debrecen 92,3 MHz lejárt az engedély, érvénytelenítették pályázatukat a Klub-szabály miatt 2013.04.15. Magyar Katolikus Rádió
Dunaföldvár 106,5 MHz átvette az Ozone FM[19] 2013.06.30. Ozone FM
Eger 101,9 MHz lejárt az engedély, érvénytelenítették pályázatukat a Klub-szabály miatt 2013.04.15. -
Győr 96,4 MHz lejárt az engedély, visszavonták pályázatukat[21] 2013.01.20. -
Gyula 90,5 MHz a franchise partner felbontotta a szerződést 2006.11.19. Juventus Rádió
Nyíregyháza 91,1 MHz átvette a Rádió.1[22] 2013.05.23. Rádió.1
Paks 107,5 MHz átvette az Ozone FM[19] 2013.06.30. Ozone FM
Sárbogárd 87,9 MHz lejárt az engedély, nem írtak ki új pályázatot 2012.10.04. -
Szarvas 95,2 MHz a franchise partner felbontotta a szerződést 2006.11.19. Juventus Rádió
Szeghalom 99,4 MHz a franchise partner felbontotta a szerződést 2006.11.19. Juventus Rádió
Szekszárd 91,1 MHz átvette az Ozone FM[19] 2013.06.30. Ozone FM
Szolnok 90,4 MHz átvette a Szolnok FM[23] 2013.02.28. Szolnok FM
Székesfehérvár 101,8 MHz lejárt az engedély, nem írtak ki új pályázatot 2012.10.04. -
Tatabánya 102,5 MHz átvette a Gold FM[24] 2009.02.28. Gold FM
Veszprém 94,6 MHz lejárt az engedély, érvénytelenítették pályázatukat a Klub-szabály miatt 2012.10.01. Magyar Katolikus Rádió
Zalaegerszeg 95,1 MHz átvette a Rádió.1[22] 2013.05.30. Rádió.1

Műsorvezetők és műsorok

Budapest

  • Balogh Esperes Ákos
  • Györke Attila
  • Kovács Ákos
  • Király Tamás
  • Vass Kata

Disco's Hit

DJ Factory

A Rádió 1 új mixműsort indított DJ Factory néven, mely a Music FM Music Killers című műsorához hasonló zenei válogatás.

  • Loving Arms
  • Bricklake
  • Newik
  • Metzker Viktória
  • Purebeat
  • Andro
  • Droplex
  • Revolution
  • Lotfi Begi

Pécs

  • Palotai Tamás
  • H.Horváth László
  • Török Mónika
  • Molnár Kristóf
  • Lukács Tamás

Hírszerkesztők

  • Incze Annamária
  • Török Mónika

Békéscsaba

  • Oszlács Norbert

Lásd még

  • Ozone FM - a bajai FM 94,3 MHz-es, a dunaföldvári FM 106,5 MHz-es, a paksi FM 107,5 MHz-es, a szekszárdi 91,1 MHz-es, valamint a tihanyi FM 105,7 MHz-es frekvencia új használója
  • Rádió.1 - a nyíregyházi FM 91,1 MHz-es, valamint a zalaegerszegi FM 95,1 MHz-es frekvencia új használója
  • Szolnok FM - a szolnoki FM 90,4 MHz-es frekvencia új használója (2014. március 12-én megszűnt)

Források

További információk