Trend FM

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Trend FM (korábbi nevén Gazdasági Rádió) nevű magyar rádióállomás a 94.2-es frekvencián működik.

2003-ban alapították Gazdasági Rádió néven, akkoriban fő profilja a gazdasági műsorok volt, és célja, hogy a pénzügyek, illetve a gazdaság iránt érdeklődők ne csak figyeljék, de kötődjenek is hozzá, használják saját üzleti céljaik elérésérei. 2005 végéig Simkó János töltötte be a főszerkesztői szerepet. 2006 januárjától új főszerkesztő-helyettese Komáromi Balázs.

Trend FM
Adatok
Indulás 2003. március
Korábbi nevek Gazdasági Rádió (2003-2015)
Tulajdonos Műsor-Hang Zrt.
Székhely 1133 Budapest, Váci út 78/b
Online adás
https://radio.nordtelekom.hu:8443/gazdasagiradio
Hivatalos oldal

2015-ben Trend FM-re változtatta a nevét. Az új névvel és frekvenciával együtt némileg új profil is járt: a "régi-új" adó műsorainak továbbra is fő profilja a gazdaság, azonban a korábbinál több kulturális és sporttematikájú műsort sugároz valamint a korábbiakhoz hasonlóan a Trend FM-en is helyet kap a mainstream vonulattól eltérő, különleges zenei világ. Különösen igaz ez az éjszakai órákban sugárzott Trend Night című válogatásra (este 7-től reggel 6-ig), azonban a korábbiaktól eltérően az új frekvencián, vételminőség-javítás céljából sztereó helyett monó sugárzásra váltott át.

A rádió zenei oldalát erősíti mèg az 5.évadában járó Soul History, Rota Francesco zenész, szerkesztő – műsorvezető zenés, zenetörténeti tematikus és portréműsora, illetve Machán-Csetvei Frigyes – Nesta Special Edition című szintén egyedi hangzású, kulturális zenei világa.

A csatornahangja a Gazdasági Rádióban Melis Gábor, a névváltás után Vass Gábor volt, jelenlegi rádióhangja László M. Miksa.

További információk