Soul History

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Soul History
SOUL History hivatalos logo.jpg
Adatok
Ország magyar Budapest, Magyarország
Hivatalos oldal

A SOUL History Rota Francesco zenész, szerkesztő - műsorvezető zenés, zenetörténeti tematikus és portréműsora.

A műsor leírása[szerkesztés]

Alapvetően a '70-es és korai '80-as évek Soul zenéjének tengerentúli, szigetországi és európai történetét, kultúráját mutatja be heti 2 órában, 12-14 mérföldkő, vagy ritkaság leforgatásával, de alstílusai – pl. Funk, Disco, Hiphop mellett kiterjesztve a Jazz és Soft Rock műfajokkal keveredésére pl.West Coast, Jazz-funk - előadói, zenekarai, szerzői, zeneelméleti és hangszertörténeti ismeretein túl egyedülálló módon a ’70-es és '80-as években Magyarországon fellelhető fekete zenei hangzásoknak is szentel egy - egy Extra adást elismert művészek, szakemberek és műfaj elkötelezett vendégek életútján át.

A műsor minden év elején beköltözik a fővárosi Akvárium klubba, hogy SOUL History VOLT Lokál - zenés Talk Show különkiadás sorozat keretèben, közönség előtt rögzítse a mindig májusban induló új évadok nyitó epizódjait a bakelitlemezek, ritkaság felvételek együtt hallgatásával, korabeli pillanatképek vetítésével, zenekari ereklyék társaságában, akusztikus mini koncertekkel. Nevében utalva arra, hogy a különkiadások a SOUL History VOLT Fesztivál klubjaként kelnek életre.

A nyári szezonokban pedig Senso Magico – az élő SOUL History koncertek formájában is színpadra áll.

A SOUL History jelenleg az 5.évadának elején jár a budapesti Trend FM 94.2-es frekvenciáján, a gazdasági döntéshozók által preferált időben, a tőkepiac feszültségoldására, minden péntek délelőtt 11.00 – 13.00 óráig. A sajnálatos COVID-19 járványügyi helyzet következtében viszont a nyitó adások az otthonmaradás küldetése mellé állva, a hozzá jókedvet, értékes zenei, kultúrális, gasztro és sport tartalmakat kínáló Maradj Otthon Fesztivál keretében is forognak, stílszerűen átkeresztelkedve, mint #KaranténHistory.

Ismétlés vasárnap reggel 08.00 órától.

A hódmezővásárhelyi Rádió 7-el partnerségben Hódmezővásárhely FM 97.6; Kistelek 107.0; Makó 96.8, csütörtök este 20.00 - 22.00 óráig.

Az SH támogatója a kezdetektől a 30 esztendős Egrokorr Festékipari Zrt.

Extra fejezetek[szerkesztés]

A SOUL History Extra adásai:

Különleges fejezetek[szerkesztés]

SOUL History VOLT Lokál - zenés Talk Show különkiadás[szerkesztés]

Esemènyek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]