Senso Magico

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Senso Magico
A Senso Magico logója
A Senso Magico logója
Információk
Eredet magyar Budapest, Magyarország
Aktív évek 2007–
Műfaj soul, funk
Tagok
Rota Francesco
Tusor Péter (Petrino)
Szalóczy Miklós (Nicolino)
Harmati Máté (Mattía)
Korábbi tagok
Ujvári Péter (Pityorka)
Rusznák György (Hendrix Roussos)
Tóth Máté (Matteo)

A Senso Magico weboldala

A Senso Magico egy magyar soulzenekar, amit 2007. október 23-án Rota Francesco és Ujvári (Pipís) Péter alapított.

A zenekar története[szerkesztés]

Első dalaikat egy budapesti albérletben írták, és szülővárosukban, Tótkomlóson adták elő, Péter legénybúcsúján. Ez a pillanat számít a zenekar megalakulásának. Az alapítást követően több mint 1 évig műhelymunka folyt, aminek eredménye 20 saját dal funk, rock és a kettő ötvözéseként funk rock stílusban. A kezdeti formációt segítette még Rusznák György gitáros és Tóth Máté dobos. A 2009-es évben közel 20 koncertjük volt klubokban, fesztiválokon, egyre növekvő népszerűséggel.

A 2010-es év átalakításra késztette az együttest, tagcserékkel újult meg a SENSO és sikerült megtalálni azt a stílust, hangzást, ami a funk ritmusában, a soulzenére jellemző dallamvilággal és mondanivalóval teljesedik ki. Ezzel egyidőben a repertoár nagy része is lecserélődött és a célkitűzés olyan saját, magyar nyelvű dalok alkotása lett, melyek méltóak a soul műfajának megteremtőihez. Ehhez járul hozzá Tusor Péter basszusgitáros társszerző, Szalóczy Miklós dobos és Harmati Máté billentyűs. Időközben színpadi megjelenésük egy vezető divatmárka által maximálisan biztosított lett, egy másik pedig a koncertek támogatása mellett kötelezte el magát. Mindezeknek köszönhetően a zenekar a budapesti zenei élet kedvelt alakjává vált.

A Soul zene - mint minden mai táncolható könnyűzene alapja - érdekében tett erőfeszítéseik része Francesco Soul History című rádióműsora, melyben egyedülálló módon a műfajnak a ’70-es években idehaza fellelhető hangzásait is kutatja elismert művészek vendégeskedésével.

2013-ban Megszokás, 2014-ben Esőcsepp, 2015-ben Lendület című dalaikkal indultak A Dal, azaz az Eurovíziós Dalfesztivál hazai versenyén. Utóbbi kettőt a zenekar barátja, Várkonyi Attila - Dj Dominique nevezte be a megmérettetésre.

2015 nyarán meghívást kaptak az 1977 óta fennálló legendás Agárdi Popstrandra a Magna Cum Laude-val közös koncertestre. A debütálás annyira jól sikerült, hogy 1 év múlva mentorukkal, Karácsony János - James-el közös műsorral tértek vissza Agárdra.

A Senso Magico elnevezés egy olasz szóösszetétel, jelentése „az élmény útja”, de átvitt értelemben a hatodik érzék fogalmát is tükrözi.

Tagok[szerkesztés]

  • Rota Francesco: ének, gitár, zene, szöveg
  • Tusor Péter (Petrino): basszusgitár, zene
  • Szalóczy Miklós (Nicolino): dobok
  • Harmati Máté (Mattía): billentyűk, vokál

Diszkográfia[szerkesztés]

Fellépések[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]