Gong Rádió

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Gong Rádió
Jelmondat: Gong! Mindenhol Gong! Gong rádió! A Térség hangja! (2015-2020) Hozzám Szól! (2020-)
Adatok
Indulás 1995
Társaság Gong Rádió
Tulajdonos KESMA
Ország  Magyarország
Vételi terület hálózatos
Székhely 6000 Kecskemét,
Petőfi Sándor utca 1/b.
Társadók Karc FM
Vétel
Földi sugárzás
Antenna Hungária (AH)
Hivatalos oldal

A Gong Rádió (egyes műsor és zenék közti szignálokban: Gong FM) Kecskemét körzetében fogható városi rádióadó. 2002 óta hálózatos műsorszóróként működik és Kecskeméten kívül több vételkörzetben javarészt az ország középső területein Bács-Kiskun megye, Csongrád-Csanád megye, Pest megye déli része és Vajdaság északkeleti részén fogható adása.

A rádióállomás hangjai 2014-től 2020-ig Király László és Héja Anett voltak. Jelenlegi állomáshangjai Kisfalusi Lehel és Kiss Kata.

Történet[szerkesztés]

Kecskemét város rádiójaként a Gong Rádió először 1995 augusztusában tűnt fel az éterben. Akkor csak kísérleti jelleggel a Hírös Napok rendezvénysorozat ideje alatt. Egyhetes működése közben nagy népszerűségre tett szert a hallgatók körében, könnyed és vidám hangvételével. 1996. január elején Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, néhány lokálpatrióta magánszemély és gazdasági társaság megalapította a Gong Rádió Kft.-t. 1996. január 11-étől folyamatosan sugározta adásait naponta 16 órától hajnali 4 óráig, ám 1998 októberében elnyerte az ORTT 414.(IX./1998.X.27.) számú határozata alapján - a napi 24 órára kiírt műsor-szolgáltatási pályázatot.

Az Országos Rádió és Televízió Testület 2002. március elsejétől hálózatos műsorszolgáltatóvá nyilvánította a Gong Rádiót. Zenei kínálata az 1990-es évek és napjaink zenéi közt található. Magyar és külföldi zenéket egyaránt sugároz, népszerű az 1990-es évek zenéje a kívánságműsorban.

A kecskeméti és a nagykőrösi adás bekapcsolódott[mikor?] a térségi (Baja, Solt, Kecel, Gyömrő, Csongrád) adásba, és GONG FM névvel fut tovább,[forrás?] és a térségi RDS PS-t (_GONG_) használja.

A Gong Rádiót 2017-ben megvásárolta Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállalkozó, Orbán Viktor barátja, majd miután 2018 elején a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyjogi aggályokat fogalmazott meg, a Part FM-mel együtt egy Mészárossal szoros üzleti kapcsolatban álló, ugyancsak kormányközeli személynek, Szijj Lászlónak, illetve a Szijj-féle Szőke Tisza Investnek adta tovább. A Gongot nem sokkal később, 2018 novemberében Szijj László odaajándékozta a Fidesz-közeli médiaholdingnak, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak (KESMA). Az ügyletet Orbán Viktor kormánya rendelettel „nemzetstratégiai jelentőségűnek” minősítette, hogy ezzel a GVH és a Médiatanács vizsgálatát elkerüljék. A KESMA alapítócégének vezetője jelenleg Mészáros Lőrinc ügyvédje.[1] A Gong Rádió reklámidejének értékesítését 2021-től Mészáros Lőrinc érdekeltsége, az Atmedia végzi.[2]

A Gong rádió adóhálózata

Vételkörzet[szerkesztés]

Munkatársak[szerkesztés]

Műsorvezetők[szerkesztés]

 • Faragó Miklós
 • Nagy Tibor
 • Kincses Szabolcs
 • Király Andor
 • Csongrádi Tamás
 • Holló Róbert
 • Kormos Zsolt
 • Puha Éva
 • Farkas Gábor
 • Vass Imre

Hírszerkesztők[szerkesztés]

 • Szentgáti Csaba

Jegyzetek[szerkesztés]

 1. Mészáros Lőrinc ügyvédjéhez került a Fidesz-közeli médiabirodalom alapítócége Liszkay Gábortól (magyar nyelven). Media1, 2020. december 11. (Hozzáférés: 2021. március 5.)
 2. A Mészáros Lőrinc érdekeltségű Atmediához kerül a Gong FM értékesítése (magyar nyelven). Media1, 2021. február 18. (Hozzáférés: 2021. március 5.)

További információk[szerkesztés]