Gong Rádió

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Gong Rádió
Jelmondat: Gong! Mindenhol Gong! Gong rádió! A Térség hangja!
Adatok
Indulás 1995
Társaság Gong Rádió
Tulajdonos KESMA
Ország  Magyarország
Vételi terület hálózatos
Székhely 6000 Kecskemét,
Petőfi Sándor utca 1/b.
Társadók Retro Rádió
Karc FM
Vétel
Földi sugárzás
Antenna Hungária (AH)
Hivatalos oldal

A Gong Rádió Kecskemét körzetében fogható városi rádióadó. 2002 óta hálózatos műsorszóróként működik és Kecskeméten kívül több vételkörzetben javarészt az ország középső területein Bács-Kiskun megye, Csongrád-Csanád megye, Pest megye déli része és Vajdaság északkeleti részén fogható adása.


Az állomáshangja Király László, míg a női hangja ismeretlen volt, jelenlegi férfihangja Kisfalusi Lehel, női hangja ismeretlen.

Történet[szerkesztés]

Kecskemét város rádiójaként a Gong Rádió először 1995 augusztusában tűnt fel az éterben. Akkor csak kísérleti jelleggel a Hírös Napok rendezvénysorozat ideje alatt. Egyhetes működése közben nagy népszerűségre tett szert a hallgatók körében, könnyed és vidám hangvételével. 1996. január elején Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, néhány lokálpatrióta magánszemély és gazdasági társaság megalapította a Gong Rádió Kft.-t. 1996. január 11-étől folyamatosan sugározta adásait naponta 16 órától hajnali 4 óráig, ám 1998 októberében elnyerte az ORTT 414.(IX./1998.X.27.) számú határozata alapján - a napi 24 órára kiírt műsor-szolgáltatási pályázatot.

Az Országos Rádió és Televízió Testület 2002. március elsejétől hálózatos műsorszolgáltatóvá nyilvánította a Gong Rádiót. Zenei kínálata az 1990-es évek és napjaink zenéi közt található. Magyar és külföldi zenéket egyaránt sugároz, népszerű az 1990-es évek zenéje a kívánságműsorban.

A kecskeméti és a nagykőrösi adás bekapcsolódott a térségi (Baja, Solt, Kecel, Gyömrő, Csongrád) adásba, és GONG FM névvel fut tovább, és a térségi RDS PS-t (_GONG_) használja.

A Gong rádió adóhálózata

Vételkörzet[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]