Berki Krisztián (labdarúgó)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Berki Krisztián
Személyes adatok
Születési dátum 1980július 1. (38 éves)
Születési helyTatabánya, Magyarország
Állampolgárság magyar
Magasság191 cm
Poszt kapus

Berki Krisztián (Tatabánya, 1980. július 1. –) magyar labdarúgó, kapus poszton, médiaceleb, reality-show szereplő, jelenleg műsorvezető a Fem 3 Café-ban. Több tévéműsorban is feltűnt, főként botrányairól és különc életviteléről híresült el.

Élete[szerkesztés]

Szülei kilencéves korában váltak el, anyja egyre mélyülő alkoholbetegsége miatt súlyos lelki sebeket kapott kisfiúként. 12 évesen elköltözött otthonról. Az általános iskola elvégzése után szakmunkásképzőbe jelentkezett, ahol villanyszerelő képesítést szerzett. 27 évesen felsőfokú végzettséggel és szakmai tapasztalattal nem rendelkezett, sportvezetői pályafutása kezdetén, de később a Testnevelési Egyetem sportmenedzser szakára járt.

2004–2006 között, 2 évig volt az FTC szerződtetett labdarúgója,[1] de tétmérkőzésen nem lépett pályára. Az FTC színeiben egy hazai díjmérkőzésen a Hajdúnánás ellen védett 2004. július 3-án.[2] Korábban a Budafok, Dunaferr, Csepreg, Balaton FC egyesületekben focizott. Mindössze négy NB 1-es mérkőzésen 276 percet védett és nyolc gólt kapott a Balaton FC (Siófok) és a Diósgyőr csapatában.

25 évesen sérülés miatt abbahagyta a profi futballt. 2007-ben a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója lett,[3] mely tisztéről 2010 júniusában lemondással távozott.[4]

2012-ben az IFBB Goda Lajos Emlékverseny Men's Physique mezőnyében lépett pódiumra, és mutatta meg izmait. A zsűri a 3. helyre találta méltónak a testépítőt.

2013-ban és 2015-ben az Édes Élet reality, valóságshow-ban szerepelt, aki az előző évek egyik legmegosztóbb celebjeként folyamatosan beszédtémát generált.

2014-ben a Hal a tortán című vendégváró valóságshow-ban is szerepelt.

2016-ban A nagy duett című show-műsorában láthattuk a TV2 csatornáján.

2017-ben Az Ázsia Expressz 1 című műsorban szerepelt, ahol a versenyzőknek Vietnámot, Laoszt, Kambodzsat és Thaiföldöt kellett átszelniük a műsor során. Berki Krisztián - Ambrus Attila volt a győztes. A 10 milliós nyereményt vehettek át.

A páros a kalandról egy könyvet is írt, amivel - nem sokkal később - több tízmilliós összegeket kerestek.

Az Éden Hotel műsorvezetője volt. Jelenleg a FEM3 Café műsorvezetője, korábban Baukó Évával közösen.

Több tévéműsorban is feltűnt, főként botrányairól és különc életviteléről híresült el. Például, herevasalás - bőrfeszesítés.: Hazánkban, kérésére, rajta alkalmazták először, félévente visszajár, mivel rendszeresen kell alkalmazni a kezelést.

Erről videót és fotót tett közzé, majd nyilatkozta:

,,Csak egy bőrfeszesítő eljárás, amelyet először az én heréimen végeztek el, így a herevasalás kifejezés általam született meg, ezt a szót nekem köszönheti Magyarország,,”

– Berki Krisztián

A 2018-as év elsősorban Berki Krisztián magánéletéről, új barátnőjéről szólt, például szex után fo­tózta le a ba­rát­nője bu­gyi­ját. Instagram oldalára fotót posztolt, amihez írta:

„,,Bizonyára Ön is tisztában van vele, hogy hivatalosan az Instagram szabályzata szerint 14 év alatt nem is lenne szabad regisztrálni erre a Social Mediás felületre, innentől kezdve ez szülői felelősség, nem az enyém, további szép és tartalmas estét kívánok tele élményekkel maradok tisztelettel a berki”,,”

– Berki Krisztián

Feltűnt vetélkedőkben is, illetve szerepelt a mórahalmi Patkó Lovas Színház, Leányvásár – operett –, westernként, Pintér Tibor (színművész) által megálmodott darabban, egy Cameoszerepben, ahol osztották a pofonokat egymásnak Pintér Tiborral.

Egy új, fiatalító kezelésen is átesett, amiről elmondta: „Hyaluronsavval töltenek fel a középarcba, és botoxot kapok a szarkalábaimba, a homlokomba, a szemöldökívbe”.

Magánélete[szerkesztés]

2013. október 29-én lánya született, aki a Berki Natasa Zselyke nevet kapta.[5] Élettársa, gyermeke édesanyja, Hódi Pamela volt, akivel 2018-ban szakadt meg a kapcsolata.

Gyermekelhelyezési pert kezdeményezett Hódi Pamela, Berki Krisztián volt élettársa, 2017. decemberében, 2018. júliusában döntött a bíróság, Berki Natasa Zselyke az édesanyához került.

„A gyerkőc nyolcvan százalékban velem van. A történet hivatalosan is lezárult, de többet erről nem szeretnék mondani””

– Hódi Pamela

nyilatkozta az édesanya. Jelenleg Berki Natasa Zselyke édesanyjával, albérletben él.

Vagyona[szerkesztés]

2012 áprilisától egy angol cég megbízásából tárgyalásba kezdett az NB II-es Vác FC-vel és a váci városvezetéssel a labdarúgócsapat megvásárlásáról.[6] A nyári[7] tulajdonosváltást négy hónapos munkája követte. 2013 augusztusában bírósági ítélet alapján 42,5 millió forintos fizetési kötelezettséget szabtak ki rá, amelyet a csapat tulajdonosának megkárosítása miatt ítéltek meg.[8][9]

Berki Krisztián pár száz millióra becsüli vagyonát, de nem tud pontos összeget. Amerikában rendelkezik bejelentett lakcímmel, ahol ingatlana és több üzlete is van, ahol adózási szempontból is kedvezőbb számára a kinti lakhely.

Első karóráját egy angol üzletember húszezer fontért, vagyis olyan hétmillió forint körüli összegért vette le a kezéről. Később ebből a pénzből vette meg az első Omegát, de van Rolexe is.

Átlagosan egy öltönye háromszázezer forint, a legdrágább hatszázezer körül van, de az ingeit is varratja.

Arra kérdésre, hogy miből él válaszolta:

Nekem mindenre megvan a szponzorom. Az egész családom ruházkodására, a kocsikra, de még a húst is kapom valakitől. Minden pénzt, amit keresek, a hobbimra tudom fordítani.

"Jelenleg embereket coachingolok. Megkeresnek és életmóddal, stílussal, edzéssel kapcsolatban adok nekik javaslatokat. Van egy ember, aki most tart valahol, de ezzel nem elégedett. Akkor segítek neki, és elviszem egy másfajta életbe. Szerencsére nagyon magas az óradíjam. Óránként több mint százezer. Ahhoz, hogy ez érjen is valamit, minimum tíz órára van szükség”

"Az ügynököm szerint a Berki életérzést akarják az emberek. Akarnak látni, akarnak hallani, megfogni, találkozni velem. Nem adok elő semmit, aláírásokat osztok vagy beállok a pultba sört csapolni. Nekem is jó, mert kapok érte százötvenezret, sofőrrel megyek a szórakozóhelyekre, meg nekik is, mert láthatnak”

– Berki Krisztián

A TV2 – két évben – 100 millió forintot fizetett ki a FEM3 és az Éden Hotel műsorvezetésért és az Édes életben való szereplésért.

Ez azt jelenti, hogy Berki Krisztián havonta több mint 4 millió forintot kapott a TV2-től.

Miközben 100 milliót keresett két évben, az adóhatóság semmit sem tud behajtani rajta. Amerikai címre van bejelentve, így a NAV nem is nagyon tudja felvenni vele a kapcsolatot, holott egy cége ellen bírósági végrehajtást, valamint kényszertörlést kezdeményeztek, emellett pedig érvényben van ellene egy 42 millió fizetési meghagyás is, amelyet a váci futballklub tisztázatlan eladása miatt kapott.

Berki Krisztián szerint nem valós a tartozás, amit követelnek:

Hivatalosan hat éve nem élek Magyarországon, és egy amerikai cég alkalmazásában állok.”

– Berki Krisztián

Könyv[szerkesztés]

Rosszfiúk Ázsiában - Ambrus Attila - Berki Krisztián - Karizs Tamás

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. http://www.ftc.hu/index.php?action=players&p_id=542 Berki Krisztián lapja az FTC oldalán
  2. Zsiga László: Ők 929-en. FTC Labdarúgó Zrt, Budapest. 106. o.
  3. http://archiv.pepsifoci.hu/node/59334 Berki Krisztián, az FTC Zrt. vezérigazgatója
  4. http://www.elsoosztaly.hu/2010/06/04/lemondott-berki-krisztian/ Lemond Berki Krisztián
  5. (2013. november 5.) Amikor Berki Krisztián először tartotta kezében a kislányát. bors.hu. (Hozzáférés ideje: 2013. november 6.)  
  6. (2012. április 14.) Berki Krisztián a Vác FC-nél. Sport1 TV. [2013. december 3-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés ideje: 2013. november 6.)  
  7. (2012. augusztus 14.) A Berki Krisztián által képviselt angol befektetők kezébe került a Dunakanyar-Vác. extra.livesport.cc. (Hozzáférés ideje: 2013. november 6.)  
  8. (2013. szeptember 3.) 42,5 millió forintos pert vesztett a labdarúgó Berki Krisztián. hetivalasz.hu. (Hozzáférés ideje: 2013. szeptember 7.)  
  9. (2013. szeptember 3.) Berki Krisztián: nem veszítettem semmilyen pert!. bors.hu. (Hozzáférés ideje: 2013. november 6.)  

Források[szerkesztés]