A Süsü, a sárkány epizódjainak listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez a lista a Süsü, a sárkány című bábfilmsorozat epizódjait tartalmazza.

   #    Cím[1]   Első sugárzás
   1.    Süsü, a sárkány    1977. december 24.[2]
   Süsü egyfejű, ráadásul nagyon jószívű sárkány, ezért száműzik. Az emberek menekülnek előle, míg nem találkozik a Kóbor Királyfival és összebarátkoznak. Ezután majd a Királyfi elveszi a Királylányt és Süsüből boldog udvari sárkány válik.
   2.    Sárkányellátó Vállalat     1981. december 25.[3]
   Süsü, a sárkány örömében, hogy befogadták az emberek, mindenki helyett dolgozni kezd. Jól is mennek a dolgok mindaddig, amíg a munka nélkül maradt Sárkányfűárus kezdeményezésére meg nem alakul a Sárkányellátó Vállalat.
   3.    Süsü, a rettentő     1981. december 26.[4]
   Nincs pénz, és egyre rozogább a palota. Mit tegyenek? A kancellár fejéből kipattan a szikra: legyen Süsüből látványos idegenforgalmi mutatvány, csak tanuljon egy kicsit rettentő lenni.
   4.    Vendég a háznál, öröm a háznál     1981. december 24.[5]
   Süsüt befogadták az emberek: szorgalmas házisárkány vált belőle. Jó híre eljutott az országhatáron túlra is. Petrence, a szomszéd király meg is üzeni: szeretné látni Süsüt, kőtörés közben...
   5.    Süsü, a pesztra     1981. december 27.[6]
   A birodalom szüreti mulatságra megy. Csak Süsü és a Kiskirályfi maradnak otthon. Ezt az alkalmat választja Torzonborz a harcias szomszéd király, hogy megtámadja az országot.
   6.    A mű-Süsü     1982. december 26.[7]
   Torzonborz, a gonosz lelkű szomszéd király nem nyugszik bele a legutóbbi vereségébe, és új cselhez folyamodik. A tudományok várában mű-Süsüt készíttet. Szerencsére a szívjóság most is segít, hogy győzzön az igazság.
   7.    A bűvös virág     1982. december 25.[8]
   A Kiskirályfi születésnapjára készül az egész város, titokban. Mindenki a titokról beszél, csak Süsü nem tud semmiről, úgyhogy az utolsó pillanatban kell az ajándékról gondoskodnia. Végül is az ő bűvös virágja lesz a legszebb ajándék.
   8.    Süsü csapdába esik     1984. december 25.[9]
   Torzonborz katonáival megtámadja az országot, miután csapdát állít Süsünek, aki bele is esik. A Király kiszökik és megtalálja Süsüt és kiszabadítja. Ezután egyenként elkapják Torzonborz katonáit és felszabadítják a várat.
   9.    Süsü és a Sárkánylány     1984. december 26.[10]
   Süsünek táviratozik az apja, hogy azonnal térjen haza, meg kell nősülnie. Az emberek viccelnek az egyfejű sárkánnyal, hogy lesz egy többfejű felesége, Megérkezik a bájos egyfejű Sárkánylány és Süsü mindjárt beleszeret és követi Sárkányországba.

Jegyzetek[szerkesztés]